Mulle tärkeä asia on terveyskasvatus. On aina ollut ja tulee varmaan aina olemaan.

Tässä meidän toinen amerikankarvatonterrieri on saanut hienon asian viitan ylleen... heh... SPR:llä on suuria ja tärkeitä tehtäviä, mm. terveysvalistus. Haluan olla siinä mukana. Haluan kertoa miten sukupuolitaudit tarttuvat, haluan kertoa miten niiltä voi suojautua. Maailmalla tehdään valtavaa työtä valistuksessa ja siinä, että ehkäistään sukupuolitauteja ja kerrotaan niistä avoimesti. Nehän on arkipäivää, tämän voin sanoa, että "valitettavasti".

Olen käynyt myös oman ammattijärjestöni järjestämän kurssin sukupuolitautien ehkäisemiseksi suun alueella, koska se koskettaa omaa päivittäistä työtäni nuorten suuhygienistinä. Ja näitä kaikkia asioita voi tietenkin lukea netistä. Kannattaa kuitenkin miettiä millä saitilla liikkuu, koska kaikki tieto ei välttämättä ole ajantasaista tai se on mielipitellä väritettyä.

Suomen Punaisella Ristillä on hienot ja todella kattavat nettisivut, suosittelen. Ja kuka tahansa pääsee mukaan tähän toimintaan. Olen itse käynyt ehkä ööööö, reilusti yli kymmenellä kurssilla läksykerhon ohjaajasta ja kerhonohjaajakoulutuksen kautta hiv- ja seksuaaliterveystyön kasvattajaksi. On käyty EA1 sekä kaikki Vapepan (vapaaehtoinen pelastuspalvelu) kurssit.

Voisin siis tehdä kaikkea sitä mistä olen haaveillut, etsiä ihmisiä ja olla mukana muiden ihmisten elämässä kriisien keskellä. Toivon, totta totisesti toivon, ettei tulisi enää ikinä mitään katastrofeja tai muita tilanteita joissa tarvittaisiin isoa pyörää pyörimään. Estonian uppoaminen ja tsunami olivat niitä tilanteita joissa SPR:n ja Vapepan apua tarvitiin. Kaikkeen on hyvä varautua mutta kuitenkin niin, että ei koskaan niitä taitoja tarvittaisi.

Mutta mitä haluaisin nyt SPR:ssä tehdä? Haluaisin mennä kouluille ja nuorisotaloille juttelemaan nuorten kanssa, se olis just mun juttu. Mutta katsotaan nyt mitä syksy tuo tullessaan.

Nuoret ovat tulevaisuus. Heillä on se kaikki elämä mihin voi vielä vaikuttaa, se kaikki elämisen into ja elämisen nälkä. He ovat uteliaita ja avoimia, kunnioitan nuoria!

No mutta, eletään ensin elokuu ja matkataan sitten vasta syksyyn.

Terkuin Marja

Kommentit (0)

Seuraa 

Marja, äiti, vaimo, tytär, sisko, ystävä, suuhygiensti, Helsinki. Mailin matka = oma matka.

Kategoriat