Tiedän, olen onnekas! Kesämökistä(kin). Tiedän, olen monesta asiasta onnekas ja osaan olla onnekas. En halua olla rehvastelija enkä leveilijä, en halua olla parempi ja onnekkaampi kuin muut. Haluan olla _tavis_. Rehellisesti vaan ihan 47 vee tavis. Äiti, sisko, vaimo, tytär, ystävä, työkaveri...

Minulla on paljon ystäviä molemmista päistä, niitä hyvisosaisia kuin huono-osaisiakin. Ja kaikkien elämä kulkee, kenellä mitenkinlaisesti. Sijoitun aika keskivaiheille, eli ihan sitä tavistelua :)

Välillä istun sateessa ja välillä en. Välillä istun jonkun kanssa sateessa yhdessä, joskus joudun jättämään jonkun sateeseen selviämään yksin.

Aina ei voi auttaa. Vaikka haluaisikin. Aina ei oteta apua vastaan vaikka sitä tarjottaisiin. Ei ketään voi pakottaa auttamaan eikä ketään voi pakottaa ottamaan apua vastaan. Ihminen ottaa apua vastaan silloin kun hän sitä haluaa. Joskus auttaja on eri mieltä, "otat apua vastaan nyt ihan ja heti ja mä autan ja sä kuuntelet ja sitten sä teet niinkuin minä sanon".

Nöy! Ei! Sorryt, mutta se ei mene niin!!

Älä tyrkytä ja pyri olemaan oikeassa, se ei toimi. Pyri olemaan läsnä ja tunnustele toista. Älä pyri tekemään omia johtopäätöksiäsi, vaan kysy. Asia voi olla ihan toisenlainen kuin itse kuvittelet. Et voi tietää toisen täydellistä historiaa ja sitä mitä toinen kokee juuri nyt suhteessa omaan historiaansa, et voi tietää.

Älä yritä olla sitä jotain mitä et ole. Jos et osaa auttaa, sano se. Sano "en tiedä mitä sanoisin tai mitä minun pitäisi tehdä. Olen tässä kun tarvitset. Olen läsnä ja kuuntelen. Muuta en osaa sanoa." Se riittää!

Joskus minä en saa apua vaikka haluaisin ja olisin valmis sitä ottamaan vastaan. Aina sitä ei edes tarjota. Joskus joudun selviytymään sateessa yksin, halusin tai en.

Lupaan olla läsnä ja tukena silloin kuin sinä sitä haluat. Lupaan, että kuuntelen ja olen hiljaa. Lupaan etten tyrkytä vaan tarjoan ja sinä valitset. Kuuntelen. Olen läsnä. Pienennän itseni sinua varten. Olen täällä kun olet valmis.

Et ole yksin. Koskaan!

Toivon, että meillä jokaisella on joku ihminen, oli se sitten perheenjäsen, ystävä, ammattilainen tai vaikka nettituttavuus, jonka kanssa voisi pähkäillä omaa välillä kaaoottistakin elämää. Sitä se on joskus jokaisella. Ei nettituttavuuksissa ole mitään vikaa. Voihan sitä mennä vikaan ns. ystävien kanssa jotka kertovat ongelmasi muille tai sitten nettituttavuus joka ei ole sitä mitä esittää.

Itse roikun netissä erilaisten asioiden keskustelupalstoilla, tarvitsen niitä, niissä saan olla oma itseni senhetkisten ongelmien kanssa. Voin olla hiljaa ja seurata muiden jutusteluja. Voin olla hiljaa ja tukea toista. Tai voin sanoa sen, mikä itseäni painaa.

Toivon, että Sinulla on sejoku, joka sinua auttaa kun tarvitset!

Kuuntele! Puhu! Ajattele! Mene tunteella!

Love, Marja

Kommentit (0)

Seuraa 

Marja, äiti, vaimo, tytär, sisko, ystävä, suuhygiensti, Helsinki. Mailin matka = oma matka.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat