Sorry otsikko, mutta se nyt tuli ensimmäisenä mieleen kun luin muiden blogeja ja mietin kaupallisia yhteistyöhoja koska niitä on blogeissa aivan valtavasti, että minkälaisen yhteistyötahon minä haluaisin... Aika paljon samat firmat markkinoi blogien kautta samoja juttuja... Tulin sitten siihen tulokseen, että ei massaa kiitos, en haluaisi sitten kerrassaan minkäänlaista...

Noh, miten sitten myisin itseäni ja ajatuksiani...

Olin taannoin työhaastattelussa ja valmistauduin siihen useamman päivän ajan.

Se oli hieno henkilökohtainen sekä ammatillinen kokemus, sain kertoa mitä osaan, mitä haluan ja mitkä ovat omat vahvuudet.

Eikös tämä ole sitä otsikon mukaista "itsensä myymistä"? :D

Jo työhakemuksen tekeminen erottuvaksi vaatii mielikuvitusta ja sehän pitää saada mahdumaan siihen A4:seen, toki CV erikseen ja kuvankin laitoin. Helppoa silloin, kun hakemukset laitetaan pääsääntöisesti sähköpostilla.

Oli itseasiassa aika vaikeaakin miettiä realistisesti sitä, missä olisi hyvä ja sitä, mitä haluaisi saavuttaa ja totetuttaa. Ei näihin tilanteisiin koskaan kannata lähteä valehtelemaan ja keksimään höpöhaluja.

Mutta hyvin se haastattelu meni, itse vain en omista hlökohtaisista syistä lähtenyt jatkoon.

Tuli myös itselle mietittyä sitä, että kuka, mitä, missä ja milloin. Ja tuli jotenkin turvallinen tunne siitä, että joo, mä pärjään ja mä oon ihan hyvä ja saavuttanut ihan hyviä jutskia. Itselle tärkeitä!

Suosittelen siis jokaiselle, että tee vaikka keksitylle firmalle työhakemus ja CV jossa kerrot kuinka hyvä olet ja miten paljon osaat. Hivelee kummasti itsetuntoa kun tarkastelee omia saavutuksiaan. Ja nehän ovat tietenkin jokaisella omanlaisensa. Tietenkin olisi helpompaa, kun löytäisi sen työpaikkailmoituksen johon haluaisi vastata, tekisi oikean hakemuksen ja lähettäisi sen.

Go for it! Tai jos on vaikka tilanne, ettei voi juuri nyt vaihtaa jobia, voi hakemuksen tehdä, nautiskella omista saavutuksista ja jättää kokonaan lähettämättä sitä hakemusta.

Kerää rohkeutesi ja piilo-osaamisesi, olet oikeasti tosi hyvä, t. Marja

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Marja, äiti, vaimo, tytär, sisko, ystävä, suuhygiensti, Helsinki. Mailin matka = oma matka.

Kategoriat