Heinäkuu heinäkuu, odotettu lämmin elämänkuu, bye bye!

Hei hei heinäkuu, tervetuloa elokuu. Meidän perheen kesälomamatka oli kesäkuun toisella viikolla Ahvenanmaalla.

I love Ahvenanmaa forever!

Lapsuuden perheen kanssa vuokrattiin kahtena kertana mökki ja oltiin vaan fillareiden kanssa. Fillaroitiin ympäri saaria ja vietettiin aurinkoisia kesäpäiviä. Ehkä tästä tulee tuo fiilis "I love Ahvenanmaa"!

Vuokrasimme taas tutusta Föglön mökkikylästä jo neljännen kerran saman mökin. Turusta laivalla Marianhaminaan, sieltä lautalla Föglön saarelle. Matkanteko kesti aamusta iltaan, mutta lomaahan se kuitenkin jo oli! Koirat ovat olleet nyt kahdella kerralla mukana, ja ihan hyvin on mennyt... Noh, onhan niistä vaivaa ja tulee kalliiksi kun pitää ottaa hytti eikä ne yhtään viihdy siellä hytissä... Noh, nyt sekin on jo taas takanapäin. :)

Mies otti taas oman kajakin mukaan ja tutki kaikki reitit ja kalliot mitä enää tutkittavana oli. Nautimme lämmöstä ja otimme aurinkoa. Saunoimme. Kävimme pikkukaupasta ostamassa jäätelöä. Nukuimme. Surffailimme netissä. Katsoimme läppäristä leffoja. Söimme hyvin. Olimme ja nautimme. Olimme yhdessä perheenä ihan rauhassa ja kesästä ja tekemättömyydestä nauttien!  (kunhan netti pelasi)

Ahvenanmaalla oli kesän ainoa kunnon aurinkoviikko. Tuli saatua kunnon rusketus, muutenhan sitä ei sitten tullutkaan. Ja tietenkin se kuuluisa "talviturkki" tuli heitettyä mereen, tosin saunasta, mutta lasketaanhan se kuitenkin. Merivesi oli 8 asteista...

Muuten kesä on ollut hieman sekava. Mutta niinhän se on, että kun lapset kasvavat, heille tulee omat menot ja olot, it`s just realistic. On ollut toisen tyttären kesätyöt. Kuopuksen rippileiri. Tyttöjen partioleiri. Miehen ja lasten Huippuvuorten vaellusmatka. Miehen Grönlannin melontamatka. Ja kakun päällä koristeena raskas mutta palkitseva koirakoulu. Johan sitä tässä oli kesälle tekemistä.

Ja hei, elokuu on virallisestikin vielä kesäkuukausi, joten nyt vaan jatketaan matkaa kesässä. Tosin, koulut alkavat. Tytöt menevät lukion 2. luokalle ja kuopus 9. luokalle. Omat opiskelut alkavat, mitä ne sitten ikinä ovatkin. Ihmiset palailevat töihin. Harrastukset jatkuvat. Illat pimenevät vaikka ovatkin lämpimiä.

Mutta Ahvenanmaata ehkä ikävöin kesästä eniten. Koko perhe yhdessä. Herkuteltiin ja nautittiin. Saunottiin ja uitiin. Oltiin ja köllittiin.

Enää ei kaikki olla aina samaan aikaan kesämökillä. Mutta sekin on ihan ok. Ja kohta varmaan teinit valtaavat kavereidensa kanssa mökkiviikonloput, sekin on ihan ok!

Hei hei heinäkuu, tervetuloa eloisa elokuu!

Pst. parasta heinäkuussa on aina kuitenkin ne omat synttärit, herkkuja ja lahjoja (heh) ja kuopuksen synttärit myös, nekin ovat heinäkuussa. Ja kihlajaispäivä (kihloihin mentiin 1.7.1990)

Terkuin Marja

Kommentit (0)

Seuraa 

Marja, äiti, vaimo, tytär, sisko, ystävä, suuhygiensti, Helsinki. Mailin matka = oma matka.

Kategoriat