Meidän perhe on viettänyt kesälomia tällä kesämökillä nyt 28 vuotta. Tai siis lapset marssivat kuvioihin 2000 ja 2002. Sitä ennen oltiin täällä Miehen kanssa ja anopin ja appiukon. Nyt ollaan välillä useamman lapsen kanssa ja välillä vain yhden lapsen kanssa mökillä. Onneksi meidän mökkimatka on lyhyt, alle 70 kilometriä. Ja kaupat on lähellä että saadaan täydennystä. Käydäänkin usein tuolla kylillä ihan vaan aikaa viettämässä, katselemassa ja ajelemassa.

Mutta kun aurinko paistaa, niin viedään patjat laiturille ja nautitaan auringosta. Vähintään kasvoihin 30 suojakertoimista aurinkorasvaa, muuten on kyllä vähän huonosti tullut rasvailtua... Oli ihan pakko ostaa 30 suojakertoimista sillä periaatteella että "kyllä se aurinko paistaa risukasaan" ja niinhän siinä kävi, että kaksi kertaa on rasvaa saanut laittaa. Jipikaijee!

Muutama päivä sitten kun köllittiin laiturilla ja toinen koirista elbasi rannalla, minkki pisti tuulemaan ja meinasi pistää haukun suihinsa. Onneksi huomasin syrjäsilmällä ja sain sellaiset kilarit että elbaileva koirakin heräsi. Kaaduin laiturille *mäiskis* mutta en välittänyt, kunhan koiran kokoinen minkki ei päässyt koiraa puremaan. Minkki oli 30 cm päässä koirasta että oli vähän "lähellä-piti-tilanne"... Huoh!

No mutta, kesäilmoillehan ei kukaan mitään voi, sataa tai paistaa. Mutta saunan voi aina lämmittää. Saunassa perheen miesten kanssa on aina kuumempaa ja saa hyppiä lauteilta alas, mutta tyttöjen kesken siedettävämpää, huh. Uikkarit päällä saunotaan ihan vaan sen vuoksi, että päästään siitä suoraan juoksemaan uimaan järveen.  Ei tarvitse tuhrata aikaa uikkareiden pukemiseen. Vene ostettiin viime vuonna mutta sillä ollaan ajeltu aika vähän. Viimeksi käytiin Juhannuskokkoa katsomassa ja nauttimassa kesäillasta.

Yksikin rento kesäpäivä mökillä tekee jo lomasta loman. Ei siihen aurinkoa tarvita. Nautitaan vapaasta ja elämisen meiningistä. Ja vihtoa voi aina, alkukesästä saa parhaimmat vihdat, uudet pehmeät lehdet ja pehmeä oksa, lempeät löylyt ja vihdottelu, siinä sitä kesää kerrassaan ja ilmoista viis :)

Terkuin Marja

Kommentit (0)

Seuraa 

Marja, äiti, vaimo, tytär, sisko, ystävä, suuhygiensti, Helsinki. Mailin matka = oma matka.

Kategoriat