Gimis! Suomen Punainen Risti! 140-vuotisjuhlat! Mukana menossa!

Olen viime vuodesta lähtien ollut mukana oman osastoni Punaisen Ristin toiminnassa ja tietenkin lähdin vapariksi kesäkuun alussa oleville 140-vuotisjuhlille Helsingin keskustaan. Absolutely fabulous! Olin aina illat, kolmesta puoli kahdeksaan.

Olin ensin kaksi päivää lasten teltassa ja yhden päivän olin nuorten puolella. Lasten teltassa leikitin lapsia ja pidin huolen siitä, että kaikki sujui. Laittelin kuvatatuointeja ja luin satuja. Piirtelin yhdessä lasten kanssa ja ripustin kuvia teltan seinälle. Nuorten päivässä pyörittelin onnenpyörää ja kyselin kivoja kysymyksiä ihmisiltä toisten auttamisesta ja Suomen Punaisesta Rististä.

Lapsille piti vähän soveltaa kysymyksiä, ei 3 vuotias tiedä mikä on SPR, mutta 3 vuotias tiesi hyvin sen, mikä pitää olla jokaisen kodin katossa ja se hälyttää jos tulee tulipalo! Palohälytin! Tiesivät myös minkä värinen on paloauto ja minkälaista ääntä se pitää!

Tykkäsin!

Olisi ollut myös mahdollista pitää seksuaaliterveyskasvatusta, mutta jotenkin ei ollut yhtään sellainen fiilis, ja olinkin iloinen päästessäni onnenpyörään. Tulipa testattua englantiakin, koska turistitkin löysivät juhla-alueen!

Tosin, välillä satoi niiiiin rankasti vettä, ettei gimisalueella ollut yhtään muuta ihmistä kuin me vaparit. Ziisus että oli kylmää ja märkää. Normi Suomen suvi heh ***

Tässä kuvassa on aurinkoinen keli, mutta sitten seuraavana päivän taivas repesi ja kaatosade ajoi meidätkin lopettamaan aiemmin. Mutta me vaparit pidettiin yhtä ja nautittiin yhdessä tekemisestä ja olemisesta. Tutustuin taas uusiin samalla tavalla ajatteleviin ihmisiin. SPR on harrastuksena ihan mahti!

Olen mukana SPR:ssä vaparina nuorten puolella. Perustin helmikuussa pääkaupunkiseudun ensimmäisen Reddie Kids lastenkerhon. Reddie Kids kerho on suunnattu alakoululaisille ja siellä me opetellaan ensiapua, yhdessä tekemistä, toisen ihmisen arvostamista ja sitä, että voidaan ihan vaan ihmisinä tehdä yhdessä jotain tosi kivaa! Mutta tietenkin se ensiapu ja sen harjoittelu on se pääpointti! Lähin Reddie Kids kerho oli Lohjalla, mutta keväällä Vantaallekin saatiin perustettua kerho.

Sitten kävin keväällä myös erittäin mielenkiintoisen seksuaaliterveystyön kurssin. En tiedä vielä mitä haluan tehdä SPR:ssä nyt syksystä, siitäkin sitten kerron kunhan saan ajatukset selviksi. Onneksi vapaaehtoistyö on vapaaehtoista, jos ei aina pääse niin ei sitten pääse. Tosin, sitä kyllä sitoutuu lupautumaansa, vaikka työ vapaaehtoista onkin.

Ja koska mua kiinnostaa terveys ja siitä luennoiminen, niin olen tulevana syksynä pitämässä omaishoitajille suunhoidon luentokokonaisuuden koska sain pummittua lahjoituksina suunhoitotuotteita. Kiitos kaikille lahjoittajille, olette ihan mahtavia! (siitä sitten postaus myöhemmin) Toivottavasti se järjestyy pian, sillä nämä arvokkaat suunhoitotuotteet valtaavat meidän makkarin aika hyvin ;) Edelleen rakastan suunhoidosta puhumista ja haluan jakaa suunhoidon tietoutta myös omaishoitajille jotta he saavat ajantasaista tietoa suunhoidosta ja saavat myös näitä suunhoitotuotteita kokeiltavaksi. Ja tämäkin onnistuu näin SPR:n kautta. Tule mukaan! Me like!

Terkuin Marja

Kommentit (0)

Seuraa 

Marja, äiti, vaimo, tytär, sisko, ystävä, suuhygiensti, Helsinki. Mailin matka = oma matka.

Kategoriat