Poikkean tänään hiukan syrjäpoluille kirjaesittelyissäni, nimittäin Lappiin, Norjaan ja kotoisiin joulutunnelmiin. Joulun alla pyysin arvostelukappaleita ihan aikuisille tarkoitetuista kirjoista, jotka herättävät haaveilemaan ja inspiroivat kauniilla kuvillaan. Esittelen ne nyt tässä postauksessa ja toivon, että sinäkin saat niistä hyvää mieltä. :) 

Peltsin Lappi

Lappi on minulle hyvin tuntematonta maaperää. Kun mietin Lappia, mieleeni tulee aina ensimmäiseksi se Vesa-Matti Loirin sovitus Eino Leinon runosta Lapin kesä. Olen viettänyt joulua Rukalla ja Levillä aikuisena ja lisäksi käynyt Kuusamossa mökkeilemässä alakouluikäisenä. Laskettelukeskusten läheisyyteen sijoitetut mökit eivät kuitenkaan edusta minulle Lappia sellaisena kuin sen mielikuvissani näen, vaikka ihania muistoja noista reissuista toki onkin. Peltsin Lappi sen sijaan on juuri sellaista Lappia, jonne haluaisin joskus päästä paremmin tutustumaan. 

Yksi pieni askel unelman toteuttamiseen onkin jo otettu: minulla on oma kuksa.

Norjan vaellusreitit

Kun minä mietin Norjaa, mietin SKAM-sarjaa. Kun mieheni miettii Norjaa, hän miettii upeita valokuvausmahdollisuuksia: vuonoja, serpentiiniteitä, henkeäsalpaavia vuorimaisemia. Norjaan suuntautuva automatka lasten kanssa onkin yksi matkahaaveistamme, tosin reissukassaa tälle unelmalle on kasassa pyöreät nolla euroa. Mutta tätä kirjaa selaillessa pääsee hiukan lähemmäs reissufiilistä.

Lisäksi kyseessä on erittäin käytännöllinen ja informatiivinen opas Norjaan matkaaville ja vaellusretkiä suunnitteleville. 

Suurten tunteiden joulu

Joulu, ah, joulu! Miten se menikin taas niin nopeasti ohi. Lasten joulukirjapostausteni perusteella olette varmaan päätelleetkin, että joulu on lempijuhlani. Viime vuosina joulunvietoltani on vienyt terää pois vauva-, pikkulapsi- ja työstressin aiheuttama väsymys, mutta tämä äskettäin juhlittu joulu oli jo sellainen, että jaksoin fiilistellä taas oikein kunnolla.

Joulufiilistelyä tulvillaan on myös Suurten tunteiden joulu, jonka kuvat ovat niin inspiroivia, että olisin valmis aloittamaan jouluvalmistelut jo uudelleen. Jatta Heinlahti, Kristiina Hemminki ja Anneli Myller ovat paketoineet sivuille herkkää ja rauhallista tunnelmaa, kiireetöntä yhdessäoloa ja perinteisiä reseptejä. Kirja on jaettu kolmeen osaan: iloon, rakkauteen ja rauhaan, ja nehän juuri ovatkin avainasemassa, kun joulua juhlistetaan. 

Parasta tässä kirjassa on kuvat, jotka vangitsevat talvisen täydellisyyden, sen sinisen hetken, jolloin luonto on kauneimmillaan. Tämän kirjan äärellä voi unohtaa sen, että Turku ja valkea joulu eivät ole viihtyneet keskenään viime vuosina. 

Seuraavassa postauksessa palataankin taas tuttuun tapaan lastenkirjojen pariin. Mutta kyllä tällaiset kirjat tekevät sielulle hyvää!

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi 

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com 

Vuoden 2017 Finlandia-lähettiläs

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram