Millaisia erilaisia ystävyyssuhteita sinulla on? Onko ystävyys lapsuudenystävän kanssa erilaista kuin aikuisiällä löytyneen ystävän kanssa? Oletko koskaan miettinyt asiaa?

Tällaisia ajatuksia pohdin marraskuussa viime vuonna. Nyt ystävänpäivän lähestyessä ajatukset ystävyydestä tulevat taas mieleen. Lue millaisia ajatuksia se minussa herättää. 

 

Hyvää Ystävänpäivää Ihanaiset <3

 

Ystäväni teki minulle taannoin kasvo- ja käsihoitoa ja minä harjoittelin hänelle Shihdo-hoitoja. Siinä pötkötellessäni kasvonaamiossa, mietin, miten arvokas ja tärkeä pitkäaikainen ystävyys onkaan. Tai oikeammin sanottuna; kaikki ystävyyssuhteet ovat - lapsuudesta asti kestäneet ja ihan vasta hetken kestäneetkin.

 

 

Minulla on lapsuudesta asti säilynyt parisen ystävää, joiden kanssa olen edelleen tekemisissä. Väliin on mahtunut vuosia, ettei olla nähty eikä kuultu toisistamme mitään, mutta hyvässä ystävyydessä tällaiset välivuodet ovat täysin merkityksettömiä. Jutut jatkuvat tavatessa vuosienkin tauon jälkeen, niin kuin viimeksi olisi nähty juuri edellisellä viikolla.

 

Mietin, miten tällainen pitkäaikainen ystävyys eroaa uudemmasta, vaikkakin erittäin tärkeästä ja rakkaasta ystävyydestä? Pitkäaikainen ystävyys luo tietynlaista turvallisuuden tunnetta. Ollaan kuljettu pitkän matkaa yhdessä, tiedetään ja tunnetaan toisemme tarinat lapsuudesta asti kaikkine käänteineen. Ollaan jaettu kasvukivut ja elämän mukanaan tuomat erilaiset ensikokemukset. Tämä yhdessä koettu ja eletty luo tietynlaisen peruskallion elämääsi, johon voit nojata.

 

Pitkäaikainen ystävä näkee sinut pitkällä aikajanalla, sellaisena kokonaisuutena, johon olet kasvanut lapsuudesta tähän päivään.

 

Kaikki kuvat pixabay
 

Olet mahdollisesti menettänyt isovanhempasi tai vanhempasi ajan myötä, mutta ystävät ovat pysyneet matkassa mukana. Se luo turvaa. Ainakin minulle.

  

Kaikki ystävät ovat arvokkaita, rakkaita ja rikkautta elämään tuovia. Jokainen ystävyys on ainutlaatuinen omalla tavallaan.  Jokainen ystävä tuo oman mausteensa toisen elämään. Uudet ystävät ovat ehkä jääneet kulkemaan vierelle jonkun elämän mukanaan tuoman yhdistävän tekijän vuoksi, jota et taas voi lapsuuden ystävän kanssa samalla tavalla jakaa. Tämä tekee uudemmista ystävistä korvaamattoman tärkeitä ja rakkaita. Lisäksi toisaalta: 

 

Uusissa ystävyyssuhteissa ei paina mahdolliset menneisyyden taakat. Tämä saattaa olla jollekin todella merkityksellinen asia.

 

Lapsiperheen arjen kiireen keskellä ystäväsuhteiden hoitaminen jää usein vähän retuperälle. Tosi ystävyyden onneksi kuitenkin tunnistaa siitä, että ystävä ymmärtää ja ystävyys pysyy pidemmistäkin tauoista huolimatta.

 

Tällaisin ajatuksin tällä kertaa.

 

Kiitollisena kaikista ystävistäni,

 

Lotta

 

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat