Jokaviikkoinen ongelma! Mitä tänään syötäisiin? Mitä kaapista löytyy? Syökö lapset tätä? (meillä ennemminkin kysymys syökö isäntä tätä :) )

Nyt tulee paljon ruokapainoitteista kirjoittelua peräjälkeen, mutta tämä on ollut ainakin itselleni pinnalla oleva aihe ja uskon että moni, etenkin perheen "ruokavastaava", potee samaa päänvaivaa kohtuullisen usein.

Jaan tässä teille ainakin minun arkea helpottaneen vinkin. Jossain vaiheessa kun halusin saada ruokaostoksiin menevät kulut jonkinlaisen kontrollin alle ja myös samalla kontrollin sille, että tiedän mitä huomenna syödään, tein tämän:  

 

Viikon ruokalistan

 

 

Teen listan loppuviikosta seuraavaa viikkoa silmällä pitäen. Ensin teen ruokalistan, sen jälkeen kauppalistan. Koko viikon ruuat haetaan samalla kertaa kaupasta, niin ei tule hetken mielijohteesta osteltua turhia herkkuja ja turhuuksia :)

Ongelmaa meidän perheessä tuottaa lähinnä Jani -mieheni ja esikoinen Rasmus. Se on liha, peruna ja pasta mikä miehen tiellä pitää, toteavat nämä herrat! Minä ja Janus ollaan halukkaita syömään laajemmalla skaalalla, minä laajimmin. Tämän yksipuolisuuden takia onkin sitten miettimistä, että mitäs siitä jauhelihasta tänään väännettäisiin kun edellispäivänä oli lihapullia, eilen jauhelihakastiketta ja tänään makaronilaatikkoa... 

Tässä yllä on vakionäkymä meidän jääkaapin ovesta. Tosin tämän viikon näkymä on extraherkku, vaikka herkutkin pyrin tekemään mahdollisimman terveellisiksi. Ei meillä normiviikkoon kuulu lihapiirakat, pizzat, ribbsit ja uuniperunat! Pyrin kuitenkin käyttämään aina edelliseltä päivältä jääneitä ruokia hyödyksi, joten maanantaina syötiin vielä uuniperunoita kun niitä oli pääsiäisenä. Lihapiirakat tulivat siksi, koska aikomus oli tehdä pellillinen "piirakkaa" joka on tuttu herkku omasta lapsuudesta, mutta kaupasta sai vain paloina olevaa voitaikinaa, joten tuli vähän pienempiä piirakoita :)  Ribsit olivat tarjouksessa ja pizzaan voi käyttää sekä lihaa että broileria ;) Ja tarkennettakoon, että usein syödään myös samaa ruokaa kahtena päivänä peräkkäin. Joskus jos edellisen päivän ruokaa on jäänyt yli reilusti, syödään sitä seuraavana päivänä ja seuraavan päivän tarpeet päätyvät pakastimeen.

Ruuan kanssa on aina kasviksia, vaikkei sitä ruokalistassa erikseen mainittaisi. Itse syön monesti vain sen kasvispuolen ja jätän lihat miehille. 

Toivottavasti sait tästä jotain vinkkiä itsellesi miten helpottaa arkea ruuanlaiton suhteen. Sekä kaiken lisäksi rahat pysyvät paremmin kukkarossa ja voit käyttää ne johonkin kivempaan ;)

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Kukkis
1/4 | 

Hei! Itse painiskelen samojen kysymysten äärellä eli mitäs tänään ja huomenna ja ylihuomenna syötäisiin. Viikon ruokalistaa olen ehdottanut asuinkaverille (meillä ei ole lapsia), mutta se tyssää siihen että "ei sunnuntaina voi tietää, mitä perjantaina haluttaa syödä". Mukavaa, jos teillä tämä toimii!

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017

Heippa Kukkis!
Tuollainen ajatus ei olekaan tullut mieleen ja pidän sen nyt visusti itselläni ettei meidän miesväki keksi sitä myös 😊
Tuo aihe sinällään on tosiaan todella rasittava, kun joka tapauksessa jotain on joka päivä syötävä ja aina sama miettiminen on kuitenkin edessä.
Toivottavasti saisit jossain vaiheessa asuinkaverisi puhuttua siihen, että edes kokeilisitte tuota listan tekoa. Se säästää todella paljon aikaa ja vaivaa.
Ihanaa kevään odotusta sinulle ☺️

Minna
2/4 | 

Mulla on muuten hyvä resepti itse tehtyihin lihapiirakoihin ihan ns pullataikinasta. Eikä keitetä rasvassa vaan ihan uuninpellillä paistaen. On kovasti tykätty meillä!!

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
3/4 | 

Wau! Saanko reseptin vai onko salainen? 😊 kuulostaa tosi hyviltä - ja vähän terveellisemmiltä kuin voitaikina!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat

Instagram