Monesti huomaan unohtuneeni puhelin kädessä esimerkiksi sohvalle selaamaan kerta toisensa jälkeen samoja FB ilmoituksia tai iltapäivälehtien uutisia. Tästä tavasta haluan päästä eroon.

Tässä sitä ollaan taas; saman ahdistuksen äärellä kuin viime syksynä kirjoittaessani syyskuun haasteestani olla Lempeästi läsnä mm.  tässä bloggauksessa. Muuten olen pystynyt mielestäni hyvin "haastetta" arjessa jatkamaan, mutta tuo vihuliainen puhelin...

 

"Syksyllä otin käyttöön mielestäni tosi hyvän idean, jonka nimesin kännykkäparkiksi"

 

Syksyllä otin käyttöön mielestäni tosi hyvän idean, jonka nimesin kännykkäparkiksi. Se toimi tosi hyvin! Siis jonkun aikaa. Se oli kerrassaan huippu keksintö!  Siis sen hetken, kunnes pikkuhiljaa kännykälle kasvoi ilmeisesti jalat, tai jotkut muut raajat, ja se alkoi salakavalasti, huomaamatta, hivuttautua ja ryömiä takaisin käsieni ulottuville. Ja lähestulkoon kasvoi käsiini takaisin kiinni. (Olisko mussa kauhutarinoiden kirjoittajan ainesta? Ääääh tulis varmaan aika lässyä tuotosta.)

Ajatus siis oli (siis oli..), että aina kun tulen kotiin, jää kännykkä sille varattuun paikkaan parkkiin, enkä kulje se kädessä pitkin taloa. Voin tsekata viestit ja puhelut jos niitä on tullut, mutta turha surffailu netissä jäisi pois ja aikaa jäisi kaikkeen muuhun, siihen mikä on mun elämää ja niihin ketkä on mulle tärkeitä.

 

 

Viime aikoina olen taas alkanut ahdistua siitä miten kiinni mä taas mun kännykässä olen. Kun päätän lukea, huomaankin selaavani kännykkää. Kun päätän siivota, pitää ensin tsekata, mikä siellä puhelimessa piippasi ja hups, taas meni vartti sitä selatessa. 

Siispä päätin aktivoitua ja ottaa taas tuon kännykkäparkin käyttöön ja kiinnittää muutenkin huomiota somessa pyörimiseen. Kuulin hyvän vinkin miten pystyt vähentämään sosiaalisessa mediassa "turhaan roikkumista" ja päätin kokeilla sitä itsekin.  Ajattelin, että teille ketkä tunnette samoin, sillä tiedän että teitä siellä on, voisin heittää pienen haasteen.

 

Lähdetkö kanssani helmikuun haasteeseen?

 

Itse aion toteuttaa tämän kahdella tavalla:

 

1. Päätä mikä on kännykkäparkki ja laita puhelin aina sinne kun tulet kotiin 

2. Poista kännykästäsi sovellukset, joihin olet mielestäsi jäänyt koukkuun        tai jotka vievät huomaamatta ison siivun vapaa-ajastasi

 

Itse poistan FB-sovelluksen, Instan haluan pitää, sillä päivitän sitä kuitenkin pääosin kännykällä eikä se ole mulle sovellus, jossa kuluttaisin liikaa aikaa. Ai niin, mun instatilille pääset muuten täältä! Joko olet mun seuraaja? :) En ole mikään superaktiivinen instan päivittäjä, joten helmikuun haasteesta huolimatta ehdit kyllä olemaan ajan tasalla siitä mitä mun profiilissa milloinkin tapahtuu ;)

Kun poistan FB sovellukseni, joudun siis tästä lähin aina kun haluan päivittää FB tiliäni, menemään tietokoneelle tehdäkseni sen. Näin ollen kaikki ne tunnit kun vain olen ajautunut kännykkä kädessä surffaamaan siellä, jäävät pois. Olen kuullut, että tämä on toimiva juttu ja haluan siksi ehdottomasti kokeilla sitä nyt itse! Mulla on ainakin positiivinen fiilis että tällä keinolla voisin haasteessani onnistua.

Jos lähdet kaverikseni mukaan tähän haasteeseen, kommentoi miten aiot sen toteuttaa ja miksi. Olis kiva saada sinusta vertaistukea ja kuulla ajatuksiasi. Tehdään tämä yhdessä :)

 

"En enää voisi kuvitellakaan eläväni täysin ilman sosiaalista mediaa. "

 

En enää voisi kuvitellakaan eläväni täysin ilman sosiaalista mediaa. On kiva jakaa siellä kokemuksia, kuulla kuulumisia ja bongata hyviä ideoita, lukea hyviä bloggauksia ja nauttia estetiikasta, joita kauniit kuvat luovat. Ja onhan tästä mun blogista tullut osa minua tämän kuluneen reilu vuoden aikana, en enää osaisi elää ilman Lottas Liv:iäkään.

Mutta silloin, kun se alkaa viedä sun arjesta liikaa aikaa, se ei ole mun mielestä hyvä juttu. Silloin hyvä juttu on löytää taas se kultainen keskitie, miten yhdistää molemmat asiat; sekä läsnäolon omassa arjessa että sosiaalisen median tuomat ilot. Ei muuta kuin tätä kultaista keskitietä kohti!

 

Ihanaa alkavaa viikkoa teille murut <3

 

Lotta

 

 

Kuvat by Pixabay 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
6/4 | 

Mahtavaa! <3 Ja kiitos vinkistä, kävin lukemassa sun blogia ja olipa se minun oloinen! Luen kirjoituksiasi mielelläni jatkossakin :)  -Lotta

Lotta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat