Teatraalinen tervehdys!

Tänä viikonloppuna on treenattu Ronja Ryövärintytärtä, näytelmää, jossa olen mukana Salon Teatterissa. Ronja saa ensi-iltansa 9.2.2018. Näytelmässä on paljon taiteen perusopetuksen lapsia/nuoria ja myöskin meitä aikuisnäyttelijöitä. Harjoittelemme parastaikaa pyörivän näytelmän Jekyll ja Hyden kulisseissa, joten mielikuvitusta saa käyttää nähdäkseen ympärillään satumetsän ja ryövärilinnan :)

Mutta kurkistetaanpa kulisseihin. Minulla ei ollut kameraa käytössä, joten kuvat ovat osittain melko surkeita kännykkäkuvia, mutta kuvitelkaa loput mitä ei tarkkaan kuvista näe ;) Heittäytykää näin hetkeksi teatterin maailmaan ja antakaa mielikuvituksenne lentää :)

Meidän treenit alkavat aina erilaisilla alkulämmittelyillä. Ohjaajallamme Sarika Lipastilla tuntuu olevan ehtymätön pinkka alkulämmittelytekniikoita takataskussaan. Ne avaavat sekä kehon että mielen. Me like!

 

Tässä alkulämmittelyä. Kuljeskelua, pysähtelyä ja nimen kirjoittamista selkään. Vähän jännää ja melko kutittavaakin :)

Moni teistä varmaan tuntee Ronjan tarinan. Tarinan ystävyydestä, joka Ronjan ja Birkin välille kehkeytyy ensin salaa. Mutta jolla lopulta on vaikutuksensa kokonaisen kahden ryövärijoukon välisiin suhteisiin saakka. Tarinan seikkailuista, joissa koetaan osin ehkä pelottaviakin kohtaamisia metsän pimeiden hahmojen parissa, niitä suloisia metsäneläviä unohtamatta. Männiäiset ja syöjättäret ovat metsän pelottavia hahmoja, kakkiaiset omalla tavallaan pölhön suloisia otuksia. Tarinan, jossa pohditaan, ehkä osin huomaamattaankin elämän isoja asioita; oikeudenmukaisuutta, rehellisyyttä, luottamusta, uskollisuutta.

Ronjan perheeseen kuuluvat isä Matiaksen ja äiti Loviisan lisäksi melkoinen joukko rosvoja. On Pikku-Plootua, Kalju-Pietua, Rähjää ja Ronttia sekä Juippi ja Jonne. Meillä alkavat pikkuhiljaa harjoitusten edetessä roolihahmoista löytymään ne omat juttunsa ja voin sanoa että näistä tyypeistä tulee hioutumaan todella loistavia hahmoja! Tuskin maltan odottaa näytelmän ensi-iltaa :)

On ollut antoisaa seurata sivusta miten ohjaajamme saa taidokkaasti nuoret näyttelijät luomaan näiden esittämille hahmoille omat piirteensä. Myös koreografiasta vastaava Venla Viisainen on kekseliäästi omilla ideoillaan tuonut hahmoille ominaispiirteitä esimerkiksi pelkällä pään liikkeen opettamisella. Olen nauttinut suuresti istuessani katsomossa ja seuratessani näiden hahmojen "rakentamista". Se miten kivet löytävät liikkeensä, syöjättäret siiveniskunsa ja männiäiset sihisevän puhetyylinsä, siinä on jotain niin siistiä että voisin istua harjoituksissa päivästä toiseen, ilman että minun roolia edes treenataan!

 

Taukoa pukkaa. Juippi ja Jonne istuskelevat ja höpöttelevät - todennäköisesti jotain lukiojuttuja - mistä minä olen tippunut kärryiltä jo vähintään toista vuosikymmentä sitten ;) Taustalla Pikku-Plootu ja Birkin äiti Undis sekä yksi Borkan (Birkin isän) joukkojen rosvo.

 

Kalju-Pietu, tuo sympaattinen vanha rosvolainen. Onko mahdollista, että elonsa ehtoopuolella hänellä alkaa aatokset olla jo rauhassa ja ystävyydessä, rosvojoukoille totutun jatkuvan rötöstelyn ja tappelun sijaan?

 

Joki. Ohjaajamme Sarika tuo jopa joen näyttämölle tarpeen vaatiessa :) Tästä tulee niin hieno!

 

Esteri hoitaa meidän tekniikan. Lauantaina treenattiin myös sitä.

Hurjan näköistä menoa! Mutta hurjia ovat nämä rosvopäällikötkin, Matias ja Borka.

Tällaista kuhinaa kulisseissa tänä viikonloppuna. Kirjoitan taas lisää kun homma etenee ja pääsette taas kurkkimaan miltä meno näyttää. Lippuja pääsee jo ostamaan Salon teatterin kautta. Olen kuullut huhupuheita että moni koululuokka tekee retken meidän esityksiin, joten suosittelen varaamaan liput ajoissa ettei jää ilman! Salon Teatterilta saa muuten myös lahjakortteja, ihan näin vaan joululahjavinkkinä. Tämä on ollut vakiolahja omalle kummipojalle jo usean vuoden ajan. Yhteistä aikaa ja kulttuuria samalla kertaa, mikäs sen mahtavampi kombo :)

Hei hurjan mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille! Pitäkää huolta toisistanne <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat

Instagram