Mitä sinulle tuo mieleen sana Shindo, jos kerron että se on ollut harrastukseni usean vuoden ajan?

Monella tulee mielleyhtymä johonkin kamppailulajiin. Shindo on kuitenkin jotain ihan muuta kuin kamppailulaji, vaikka onkin saapunut Suomeen parisenkymmentä vuotta sitten kamppailulajiharrastajien mukana Japanista.

Shindo on kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentouttavia venytyksiä ja hoitoja. Siinä pysähdytään oman kehon äärelle, hiljennytään kuuntelemaan että "mitä mulle oikeesti kuuluu". Jos kiinnostuit, voit lukea aiheesta lisää Shindo ry:n sivuilta.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että etenkin tässä hektisessä ja suorituspainoitteisessa maailmassa jossa elämme, pitäisi jokaisen opetella tämä taito, jota Shindossa opitaan. 

 

Pysähtyminen. Itsensä ja oman kehon kuunteleminen. 

 

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta voin kertoa että eipä olekaan meille nykyihmisille ihan helppo juttu!

 

Saatat huomata että olen hieman innostunut aiheesta? :) Mutta voin kertoa että ihan syystä ja etenkin oman kehon kokemuksen kautta!

Olen tosiaan käynyt tunneilla usean vuoden ajan ja Shindo Ry:n ihanan Riitta Mursula-Innasen innoittamana, lähdin tänä keväänä mukaan ohjaajakoulutukseen. Ja voi että miten innoissani olenkaan!

Olin viime viikonloppuna mukana oppimassa varvashoitoa jo valmiille ohjaajille suunnatussa täydennys- ja kertauspäivässä. Hoidimme toistemme jalkoja. Oli todella antoisaa olla itse uusien oppien äärellä, jo asiansa osaavien mahtavien persoonien ympäröimänä.

 

 

Koko illan kuullostelin vielä kotona, että onpa mulla erityisen hyvä olo koko kehossa! Se on kyllä jännää, miten suuri vaikutus jalkojen hyvinvoinnilla on koko kehoon. 

Pitkin kevättä ja kesää tulen oppimaan paljon uutta. Ja haluan jakaa kokemukseni myös teidän kanssa, joten tulette varmasti kuulemaan tästä aiheesta lisää.

Näihin kuviin ja tunnelmiin <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat