Eilen illalla kun olin lähdössä kotipihasta autolla huomasin posteljoonin portin pieleemme jättämän rakkauden viestin :)  Vitsit että tuli hyvä fiilis ja onnekas olo että sattumalta tämän huomasin!

 

Myöhemmin illalla teatteritreenien jälkeen kun uni ei tahtonut tulla, kelasin vielä tuota ottamaani kuvaa ja mietin miten paljon positiivista energiaa tuo 'rakkaudenlähettiläs' tietämättään olikaan minulle tuottanut käydessään kääntymässä jokapäiväiseen tapaansa meidän portin pielessä postia jakaessaan.

 

Olen etenkin viime aikoina tiedostanut, miten tärkeää on olla hyvien ihmisten ympäröimänä. Sellaisten ihmisten, jotka tuovat sulle hyvää energiaa ja fiilistä. Sellaisten ihmisten, jotka ovat positiivisia ja osaavat arvostaa muita. Sellaisten ihmisten, joiden perusarvoja ovat mm. epäitsekkyys ja hyväntahtoisuus.

 

Etenkin tuo epäitsekkyys jotenkin nostaa omissa arvoissa asemaansa koko ajan enemmän ja enemmän. Elämme hyvin itsekkäässä ja itselähtöisessä maailmassa. Monesti mietin, voiko ihminen jota kiinnostaa vaan ne omat jutut, oma menestys, oma paremmuus, oikeasti ja aidosti olla onnellinen? Loppupelissä tällainen ihminen on varmasti tosi yksinäinen. Tai näin ainakin itse ajattelen. Vaikka hän kuinka olisi ystävien ympäröimä, jos ainoa mikä häntä todellisuudessa kiinnostaa on hän itse, on ystävien merkitys melko olematon. Tällaisella ihmisellä ei myöskään voi olla paljoa muille annettavaa, jos kiinnostus pyörii vain omissa asioissa.

 

Juhlimme juuri 100 -vuotisen Suomen itsenäisyyden juhlaa ja sen yhteydessä sai lukea paljon tarinoita ihmisten elämästä siihen aikaan kun Suomessa oli sota ja ajoista sotien jälkeen. Omat vanhempani ovat eläneet sota-ajan ja sen ajan maailma on tullut heidän tarinoiden kautta myös itselle tutuksi. Ainakin mulle tulee vahva fiilis, että entisaikaan oli enemmän yhteisöllisyyttä, tasavertaisuutta ja auttamisen halua.  Jotenkin tätä ajatellessa tulee tosi surullinen olo. Silloin ei ehkä itsellä ollut paljon annettavaa, mutta siitä vähästäkin tarpeen vaatiessa avun tarvitsijalle annettiin. Oli se apu sitten missä muodossa tahansa. 

 

Toki nykyäänkin näitä "entisajan ihmisiä" löytyy ja varmasti heitä on maailmassa paljonkin, näin tahdon ainakin uskoa. Siksi onkin tärkeä haalia juuri sellaisia persoonia omaan lähipiiriin, sillä juuri näissä ihmisissä piilee mieletön voimavara ja vahvuus, joista saa itsekin tosi hyvää energiaa. Lisäksi on mukavaa kun voi vastata hyvällä hyvään itsekin.

 

Yksi hyvä teko päivässä. Sillä voisi ainakin aloittaa, jos haluaa alkaa kiinnittämään huomiota omaan toimintatapaan arjessa. Otan esimerkin, jonka muistan edelleen. Tosi pieni juttu, mutta mieleenpainuva ja tuo hyvän mielen edelleen, yli vuodenkin tapahtuneen jälkeen. Eräänä syksyisenä aamuna ajoin autolla töihin sateessa, pysähdyin odottamaan pyöräilijää päästääkseni hänet suojatien yli ilman että hänen tarvitsisi hidastaa vauhtiaan. Pyöräilijä ajoi autoni eteen, hidasti, katsoi suoraan silmiini ja hymyili, polkaisten taas vauhtia kadoten kaupungin liikenteeseen. Se oli kiitos. Minulle. Pienestä teosta. Mutta voi että miten tuo "pieni" juttu saattoi tehdä mun päivästä aivan älyttömän hienon.

 

Haastan teitä pitämään silmät auki arjessa ja kiireenkin keskellä. Koskaan ei tiedä millaiseen rakkauden viestiin sinä yhtäkkiä törmäät, ja se, omassa pienuudessaan voi tehdä sinusta onnellisen vielä pitkäksikin aikaa <3 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat