Heippa rakkaat lukijani, pitkästä aikaa!

Kaksi viikkoa sitten saimme avaimet tulevaan kotiimme. Tätä on odotettu, sillä omasta vanhasta kodistamme muutimme väliaikaiseen asuntoon jo maaliskuussa!

Kaksi viikkoa olemme tehneet Janin kanssa hommia joka päivä, lähes kellon ympäri saadaksemme kodin valmiiksi mahdollisimman pian. Onneksi myös perhe ja ystävät ovat olleet auttamassa ja huomenna sisähommiin tulee auttamaan tuttavapiiristämme rautainen ammattilainen :)

Olemme parin viime viikon aikana asioineet paikallisessa K-Rauta Passelissa useammin kuin mitä olen siellä viimeisen 5 vuoden aikana asioinut yhteensä :) On muuten todella merkityksellinen juttu saada asiantuntevaa ja ammattitaitoista palvelua asioissa, joista sinulla itselläsi ei varsinaisesti ole kokemusta tai tietoa! 

Olen todella rakastunut uuteen kotiimme jo nyt, vaikka kaikki on vielä keskeneräistä. Rakastan meidän ihanaa puutarhaa, josta edellinen omistaja on tehnyt kauniin, käytännöllisen ja helppohoitoisen. Ihastelen isoja vanhoja puita tontillamme, joita edellisen kodin pihalla niin kovasti kaipasin. Ja isojen puiden mukanaan tuomia pikkulintuja ja niiden laulua aamusta iltaan. Nyt odotan että saisimme kaiken sisältä kuntoon, niin että pääsisimme muuttamaan. 

Kyseessä on 1955 rakennettu rintamamiestalo, jota on remontoitu vuosien saatossa paljon ja pidetty kuin kukkaa kämmenellä. Meille ei siis jää kuin pintojen uusiminen oman näköisiksi. Maalia (ja uutta tapettia) saavat kahdessa asuinkerroksessa kaikki pinnat, lattiasta kattoon. Kellaria päivitämme hiljalleen muuton jälkeen.

Suurin työ on keittiön uusiminen. Tänään saimme vanhan keittiön purettua lähes kokonaan ja niinpä tämä postaus pureutuukin keittiön saloihin :)

Vanha keittiö oli toimiva ja erityisesti pidän siitä, että tilasta löytyy sekä iso tila ruokapöydälle, että tavallaan erillinen keittiö, vaikkakin samassa tilassa. Itse kuitenkin kaipasin ilmavuutta tilaan ja siksi meille tuleva keittiö tulee olemaan ilman yläkaappeja, jotta saamme lisää avaruutta keittiöön. Lisäksi ruokatilaan lisäämme yhden ikkunan tuon kaipaamani avaruuden tunnun saamiseksi.

 

Tässä ruokatilaa ja keittiötä. Tyhjälle seinälle tulee ikkuna ja keittiöön tulevat kaapistot ilman yläkaappeja. Myös nurkkakaappi on nyt poistettu, joka toi uskomattoman paljon lisää tilantuntua keittiöön.
 
 
 
 
 
Alkuperäinen keittiön nurkka muuttui tämänpäiväisessä käsittelyssä melkoisesti (kuva alla).
 

Tilanne pienen aherruksen jälkeen :)
 
 
Ensimmäisissä kuvissa näkyvä päätyseinä tänään :)
 

Olin haaveillut saavani lautalattiat esille koko talossa, mutta hautasimme sen haaveen, sillä se olisi tuottanut meille isot määrät lisätyötä, sillä osa laudoista olisi vaatinut paljon työstämistä. Tänään kuitenkin yllätyimme positiivisesti kun tämä seinä  (kuva alla) putkahti esille! Tämän haluan jättää näkyviin. Rakastan noita värejä! Nyt vaan mietin, voiko tuollaisen seinän jättää, ilman että se tuottaa käytännössä ongelmia? Takana on paperia ja välit ovat puhtaat. Onko sinulla kokemusta vanhasta seinästä, miten sen kanssa kuuluisi toimia jos sen haluaa jättää näkyviin?

Kodistamme tulee todella valkoinen. Ainakin nyt alkuun ;) Ja siksi haluaisin tämän helmen rikkomaan muuten niin valkoista yleisilmettä. Oikealle tulee liesituuletin ja seinään valkoinen pinnoite, samoin vasemmalla näkyvät villat saavat toki levyt päälleen ja seinä tulee valkoiseksi. Mutta tuo laudoitus <3 Jos vaan mahdollista, saa se jäädä.

 

Huomenna hommat jatkuvat. Ikkuna ruokailutilaan asennetaan paikalleen. Sitä odotan jo kovasti. Loppuviikosta saamme toivottavasti myös lautalattiat yläkertaan poikien huoneisiin.Seuraava postaus saattaakin tulla sieltä, vaikka tapetit puuttuvat vielä, mutta ne on tilattu :)

Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle toivottaa koko Pähkinärinteen perhe <3

 

Halauksin,

 

Lotta

 
 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat