31 -vuotias Hymyillään -blogin Helena ja 44 -vuotias Lottas Liv -blogin Lotta ovat molemmat perheenäitejä. Tässä postauksessa avaamme vähän sitä mihin perheenäidit ylipäätään rahaa käyttävät ja vaikuttaako ikä siihen millaisia ostopäätöksiä tulee tehtyä. Tervetuloa tutustumaan kahden naisen rahankäytön saloihin!

 

Lotta, 44 v. :

 

 

Olen viime vuosina muuttunut rahan käyttäjänä. Nykyään kuvailisin itseäni ehkä enemmänkin hillityksi shoppailijaksi. 

Ostan yleensä enemmän kerralla kun menen kaupoille, mutta seuraan toki myös esimerkiksi urheiluliikkeiden tarjouksia, jos on jotain mille tiedän olevan pian tarvetta, saatan ostaa sen jo etukäteen jos sen saa edukkaammin.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tietoisemmaksi tulen myös ympäristöasioista ja siitä, miten oma ostoskäyttäytymiseni vaikuttaa asioihin. Tämän ajatuksen huomaan muokkaavan minua shoppailijana enemmän ja enemmän.

 

Mihin 44-vuotiaan perheenäidin rahat sitten kuluvat?

 

No toki ruokaan, autoon, bussiin ja asumiskuluihin. Mutta kun nämä jätetään pois laskusta, mihin vielä?

Ykkösenä mieleeni tulee lasten vaatteet. Nykyään niihin tosin menee aiempaa huomattavasti vähemmän, sillä tuo meidän 18 v. esikoinen ostaa useasti omat haluamansa vaatteet itse ansaitsemillaan rahoilla. 10 v. juniorimme kasvaa huimaa vauhtia ja sinne sitä rahaa sitten uppoaakin. 

Etenkin näin syksyllä iskee paniikki kun alat käymään kasvavan lapsen vaatekaappia läpi. Mitä on tapahtunut!?!?!?! Kesän aikana housut on muuttuneet polvihousuiksi ja kaapissa kesän koskematta levänneet pitkähihaiset paidat t-paidoiksi?!? Kohta on talvi! Viime talven ulkovaatteet ovat TAATUSTI kutistuneet kaapissa kesän aikana!!

Tavallaan myös nautin siitä, että saan hyvän syyn lähteä shoppailemaan. Voin ostaa kunnon setin vaatteita vaikka koko syksyksi kerralla. Saan mallailla ja miettiä miten asuja voi yhdistää niin että ne näyttävät aina kivalta yhdessä.

Koripallo harrastuksena on alue, joka vie paljon tämän äidin rahaa. Ja usko tai älä tuo yksi sana KO-RI-PAL-LO sisältää aivan uskomattoman määrän asioita; on sukkaa, kenkää, housua, shortsia, paitaa, pelipaitaa, hupparia, hikinauhaa, heittohihaa, kompressiohousuja, isoa palloa, pientä palloa, hammassuojaakin! Sait varmaan käsityksen asiasta? Eli ymmärrät että tämä tyhjentää tooooodella paljon tämän perheenäidin kukkaroa.

Meidän perheessä kun on enää yksi kasvava lapsi, niin meillä on huomattavasti vähentynyt jo tämä kausivaatteiden shoppailu ja niihin kuluvat rahat. Joka talvi ei tarvitse välttämättä olla päivittämässä uutta talvitakkia ja kenkiä meille kasvuvaiheen ohittaneille, jollei sitten välttämättä halua.

Jotta mieheni ei kulkisi samassa talvitakissa ihan jokaisesta vuodesta toiseen, ostan minä myös hänelle vaatteita. Häntä ei vaatekauppaan saa, joten usein saan yksin käydä kaupoilla etsimässä hänelle vaatteita. Tässä kohtaa tosin tulevat myös nettikaupat avukseni. Tilaan hänelle ison kasan vaatteita kotiin sovitettavaksi ja kelpuuttamattomat lähetetään takaisin. Helppoa!

Oliko vielä jotain? Ai niin, tämä perheenäiti itse.

Itsessäni laitan rahaa kampaajalle ja säännöllisesti myös ihonhoitotuotteisiin. Panostan nykyään vielä aiempaa enemmän laatuun. Toki hinta-laatusuhteeltaan täydellisiä tuotteitakin löytyy kuten esimerkiksi Kalahari, josta kirjoitin täällä

Nykyään ostan vaatteita harvemmin, olen päättänyt yrittää panostaa enemmän laatuun kuin määrään. Mua on alkanut kiinnostaa tosi paljon esimerkiksi Papu tuotemerkki, joka on ekologinen ja vastuullinen tuottaja.

Joskus viikonlopuksi haetaan pullo skumppaa ja tuoreita leikkokukkia. Joskus haetaan noutoruokaa ja herkutellaan. Viikonloppuna on myös karkkipäivä, silloin herkutellaan makeisilla.

 

 

Helena, 31 v. :

 

Olen hoitovapaalla ja hyvin pienillä tuloilla täytyy pärjätä. Teen ostokseni tällä hetkellä normaalia harkitummin. Meitä on kaksi vanhempaa, joten mieheni auttaa minua rahallisesti. Olen mielestäni realistinen rahankäyttäjä ja osaan elää myös säästeliäästi. Myönnän kuitenkin sen, että joskus tulee tehtyä niitä "turhia heräteostoksia."

 

Mihin 31- vuotiaan perheenäidin rahat sitten kuluvat?

 

Mieheni maksaa tällä hetkellä meillä ruoka ja asumiskulut. Kuukauden päästä palaan työelämään, jolloin jälleen puolitamme nämä kulut. Käytän rahani tällä hetkellä muihin tärkeisiin perheen menoihin ja itseeni.

Ostan lastenvaatteet ja maksan heidän harrastukset. Pidän tärkeänä sitä, että lapseni saavat harrastaa, jos he haluavat. Pukeutumisen suhteen tykkään, että lapsillani on yllä siistit vaatteet. Merkillä ei ole niin väliä, joten meillä suositaan esim. H&M vaatteita. Pienin lapsista kasvaa niin nopeasti, että kirppiksiltä olen tehnyt parhaimmat löydöt hänelle. Lasten harrastuksiin kuluu kuukaudessa noin 100 euroa. Kuvataidekouluun ja Discotanssiin.

Tykkään pukeutua oman maun mukaisesti tyylikkäisiin vaatteisiin. Vaate shoppailu ei ole minun juttuni, joten ostan kaikki omat vaatteeni verkkokaupoista. Jos tilaamani tuote on jostain syystä väärän kokoinen, voin palauttaa tuotteen heti takaisin. Niin kätevää!

Kosmetiikka, korut ja hiuskoristeet kuuluvat lempi ostoksiini. Kaikki kimalteleva kiehtoo minua ja siksi heräteostoksia tuleekin tehtyä näiden ostosten kohdalla useammin. En raaski ostella kovin kalliita koruja koruliikkeistä, vaan kiertelen esim. Glitter liikkeitä ja ostan kerralla useampia rihkamakoruja sekä hiuspinnejä itselleni. Minulla kuluu meikkeihin ja koruihin kuukaudessa noin 100 euroa.

Hyvä ruoka, parempi mieli. Roskaruokaa tulee tilattua pari kertaa kuukaudessa. Helppoa vaihtelua kotiruokaan ja lapset tykkää.

Hymyillään - blogiin Pääset tutustumaan tästä

 

 

Kommentit (2)

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
4/2 | 

Kiitos kommentista 😊 Juuri nuo aiheuttavat usein päänvaivaa. Kieliopillisesti kirjoituksissa on varmasti usein paljonkin virheitä, mutta suuripiirteisenä ihmisenä ajattelen itse kuitenkin tärkeintä olevan sen, että ajatukseni tekstissä käyvät ilmi ja avautuvat lukijalle, olivat sanat sitten yhdessä tai erikseen. Toki kielioppi on tärkeä asia ja siihen lienee syytä paneutua tulevaisuudessa. Mukavaa syksyä sinulle 😊 - Lotta

Lotta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat