Herkulliset marenki päällysteiset mokkapalat tuovat vaihtelua kahvipöytään

Mikä on urheilutapahtumien kahvioiden "the myyntiartikkeli"? Ainakin lasten urheiluharrastuksissa se on ihan takuulla MOKKAPALAT!

Mä leivoin tänään näitä kyseisiä herkkuja, mutta vaihtelun vuoksi päällystin ne tomusokerikuorrutteen sijasta suklaamarengilla. Ja aa että, niistähän tulikin maukkaita! Kuvia leivonnan alkuvaiheista ei ole, kun niin innossani ryhdyin hommiin että kuvan ottamiset unohtui. Mutta resepti on selkeä ilman kuviakin. Monivaiheinen, mutta kannattaa ehdottomasti testata! Ei ole vaikea! Itse pidin uunissa lähes 10 minuuttia kauemmin kuin reseptissä sanotaan, mutta testaa mikä on sinun uunillesi sopiva aika.

 

 

MARENKIMOKKAPALAT

 

Pohja

170 g tummaa suklaata 

1 rkl + 300 g voita

1 1/2 dl vahvaa kahvia

1/2 dl maitoa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

4 dl sokeria

 

Marenki

10 kananmunanvalkuaista

4 dl tomusokeria

 

Tee näin

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Tee ensin marenki. Vatkaa valkuaiset kulhossa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri erissä ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista pohja. Paloittele suklaa kulhoon. Mittaa 1 rkl voita joukkoon ja sulata mikrossa sykäyksittäin, sekoita tasaiseksi.

Ota 2–3 rkl suklaasulaa erikseen pieneen astiaan marenkia varten.

Sulata 300 g voita kattilassa. Valmista kahvi, kuumenna maito ja sekoita se kahvin joukkoon. Kaada maitokahvi voin joukkoon.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi-maitokahviseos ja jauhoseos vuorotellen 3 erässä munavaahtoon. Hämmennä isompi määrä suklaasulaa taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Levitä nuolijalla tasaiseksi levyksi. 

Nostele marenki isoina nokareina taikinan päälle ja levitä varovasti ruokalusikalla. Valuta ruokalusikkaa apuna käyttäen ohuita suklaaraitoja marengille ja pyörittele kuvioita lusikalla.

Paista uunissa 25–30 minuuttia.

 

Laita marenki taikinan päälle.
 
Levitä lusikalla koko pohjan päälle.
 
Valuta sulatettu suklaa marengin päälle.
 
Pyörittele lusikalla raitoja ja kuvioita niin että suklaa osittain sekoittuu marenkiin.
 
Ja sitten uuniin!

Kommentit (3)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Uskon! 😊 Ehkä huomenna voisi kokeilla. Jouluna kun ei juurikaan tullut herkuteltua! 😅

-R / Koti Kumpulassa

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat

Instagram