Vai olenko?

 

Mun elämäni on viime aikoina sisältänyt tosi paljon kysymyksiä. Sekä itse itselleni esittämänä että muiden minulle esittämänä. 

Kaikkiin muiden esittämiin kysymyksiin ei suinkaan tarvitse vastata ja tällaisissa asioissa ei myöskään ole varsinaisesti selitysvelvollinen kenellekään. 

 

”Sä oot 45 vuotias! Eikö silloin ole ihan liian vanha muuttamaan isoja linjoja elämässä?”

”Vakityöpaikkoja on harvassa, siitä kannattaa ehdottomasti pitää kiinni!”

”Ei yli 4kymppiset naiset enää saa mitään hyviä töitä.”

"Kuka haluaa myydä itse rakentamansa talon?!"

”Sullahan on kaikki nyt hyvin, miksi tehdä muutoksia? Kyllä nyt kannattaa rauhoittaa mielensä ja olla vaan tyytyväinen."

 

 

Mulle tuli vahva ”nyt tai ei koskaan”-fiilis ja niinpä päätin talvella tehdä radikaalin ratkaisun. Tai oikeastaan niitä tuli vähän sattumalta samaan aikaan kaksi : )

 

Jätin mun vakinaisen työsuhteen päästäkseni tekemään työtä, minkä oikeasti koen mielekkääksi ja munlaiseksi. Tämä uusi työ on äitiyslomasijaisuus ja tulevaisuus sijaisuuden päätyttyä on täysin avoin. Mutta mulla on vakaa usko, että asiat järjestyvät tavalla tai toisella senkin jälkeen. Ja ellei, niin sittenpä pääsen käyttämään mielikuvitusta ja vaivaamaan päätäni sillä, mitä sitten keksisi : )

 

Samanaikaisesti kun pähkäilin onko mussa rohkeutta tehdä muutoksia työelämässä, olimme laittaneet nettiin FB päivityksen kera muutaman kuvan, että olemme päättäneet jonkin ajan kuluttua laittaa talomme myyntiin. Kaipuu lähemmäs palveluita ja kohti helpompaa arkea välimatkojen pienentyessä oli houkutellut meitä jo monta vuotta. Nyt oli aika tehdä ratkaisu sen asian suhteen.

 

FB-päivitykseni levisi kulovalkean lailla, mikä oli vähän pelottavaakin, ja jo saman viikon lopulla pidimme näytön kolmelle perheelle, vaikkei taloa oltu edes vielä laitettu myyntiin. Eikä sitä tarvinnut laittaakaan. Saimme ihanan perheen uusiksi asukkaiksi ja pitämään huolta rakkaasta talosta, jonka itse olimme suunnitelleet ja rakentaneet. 

 

Meillä oli tulevaisuus avoin, oma koti myyty eikä uutta tiedossa. Yhtä taloa olimme jo aiemmin sillä silmällä katselleet ja kiinnostuksemme siitä ilmaisseet ja kuin onnenkaupalla tämä talo tuli myyntiin ja nyt se on meidän.

 

Viimeisen kolmen kuukauden aikana olemme myyneet kodin, muuttaneet väliaikasasuntoon, olen aloittanut uuden työn ja nyt suunnittelen uuden kodin remppaa. Aivan älytöntä, mutta silti aivan mahtavaa! 

 

Miksi kerron tämän sulle?

Koska haluan rohkaista olemaan rohkea. Koska uskon, että se palkitsee. Ja ainakin se opettaa. Jos rohkea ratkaisu meneekin mönkään, voit onnitella itseäsi siitä, että olet kuitenkin uskaltanut yrittää, sen sijaan että olisit vain epäonnistumisen pelossa himmaillut tai jättänyt sinulle tärkeitä asioita tekemättä kokonaan. 

 

Jos rohkea ratkaisusi onnistuukin, on onnistumisen ilo moninkertainen! 

 

Lisäksi haluan kertoa tämän sulle, koska omalla kohdalla aistin molemmissa meidän tapauksissa ihmisissä epäuskoa, epäluuloa ja ihmetystä. Älä anna muiden ihmisten ajatusten ja sanojen vaikuttaa sun päätöksiin, mikäli ne eivät ole sellaisia, joista saat voimaa tai jotka tukevat tai haastavat sinua positiivisella tavalla. Jos olet varma siitä mitä teet, tai edes kohtuullisen varma - tee se! Tee se huolimatta siitä mitä muut sanovat, sillä kyseessä on sun elämä ja sun tulevaisuus, ei muiden.

 

Ja haluan sanoa myös tämän: koskaan et ole liian vanha tekemään muutoksia elämässäsi! Joskus voi jopa olla niin, että vaatii ikää ja kypsyyttä uskaltaakseen tehdä radikaaleja ratkaisuja. Ainakin itseni kohdalla on juuri näin! 

 

Tee niinkuin sydämesi sanoo ja kulje sitä tietä. Uskon että se on juuri sulle se oikea tie <3

 

Tässä, ystäväiseni, minun viime kuukausien kuulumiset. Muutama viikko vielä ja sitten alkaa uuden kodin kunnostaminen meidän perhettä varten. Uuden kotimme mukaan olen nimennyt meidät nimellä #pähkinärinteenperhe. Haluatko kulkea mukanani sitä matkaa?

 

Blogini FB-profiilissa LottasLiv on tällä hetkellä kysely menossa uuden kodin remppa -juttusarjaa koskien. Käypä kommentoimassa sinne minkälaista materiaalia projektista haluat! Saat mahdollisuuden vaikuttaa! 

 

Muista, sinä itse tiedät mikä on sulle parasta ja mitä todella haluat. Olemalla rohkea ja tekemällä sen mitä oikeaksi koet, voit varmasti olla tyytyväinen itseesi ja elämääsi. Usko itseesi <3 

 

Pus,

Lotta

 

Kommentit (8)

Jukka
11/8 | 

Jäi näköjään onnittelijalta näköjään nimi laittamatta perään, mutta kyllähän sinä Lotta yhden Jukan tunnistit

Aivan uusi blogisi löytäjä - ...
13/8 | 

Otsikkosi sai minut huudahtamaan heti, että "mitä mitä ihmettä?". Eihän 45vee ole vielä ikä eikä mitään 😀. Lähes kaikki on mahdollista 💪😊👍. Kyse on mielestäni pitkälti siitä, onko elänyt siihen ikään astisen elämänsä siten, että on asennoitunut jokaiseen elinvuoteensa "elämänsä parhaana/kenties ainoana vuotena" vai onko ollut ns. varaa (kuvitteellisesti tai oikeasti) siirtää/ olla ajattelematta elämän ainutkertaisuutta ( rajallisuutta siis myös!!!) ja kaikkea, mitä se voi antaa jo nuorena (joillainhan nämä oivallukset tulevat jo nuorena ja joillain vasta myöhemmällä iällä). Toisin sanoen muutokset voivat ymmärrettävästi toisia pelottaakin. Mutta elämässä/elämän kuulukin mielestäni muuttua - vain niin se ja sinä itse pysyt elävänä ja aidosti sen otteessa, elämän virrassa. Onnea ja iloa tulevaan! Mielenkiintoinen blogi sinulla, jään seuraamaan 😊.

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
14/8 | 

Mahtavia, ihania ajatuksia! Kiitos niistä! Ollaan kyllä selkeästi samoilla linjoilla :)
Aurinkoa ja lämpöä kesääsi! Toivottavasti kuulen sinusta vielä täällä! T. Lotta

Lotta

Kikka L.
15/8 | 

Ihanaa, kun olet niin energinen, että jaksat innostua kaikestauudesta ja viedä  suunnitelmat loppuun asti! 

Minun iässäni 45v tuntuu nuoruudelta, että sulla aikuiselämä alkaa olla malillaan.

Kaikkea hyvää kotiin, uuteen siis, ja kesään ja veneilyyn ja kaikkeen!

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
16/8 | 

Joskus tuntuu että voisi innostua vähän vähemmänkin asioista :) Pääsisi ehkä vähän helpommalla :) :)
Kiitos kauniista sanoistasi! Ihanaa kesää sulle <3 -Lotta

Lotta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat