Juhlat, joihin pitäisi leipoa tarjoilut ja pitkät työpäivät yhdistettynä perheenäidin muihin kiireisiin ei ole mikään helppo kombinaatio.

Meillä oli juuri kahvivieraita, jolloin mun piti leipoa täytekakku ja muuta tarjottavaa. Mutta enpä leiponut. En, koska se olisi mennyt yötöiksi ja en, koska ajattelin että helpommallakin voin päästä tuosta tehtävästä tällä kertaa. 

Ja niin todellakin pääsin! Esittelen teille nyt pari vinkkiä miten saa nopeasti ilman uunia valmistettua näyttävän överitäytekakun ja suklaakuorrutteiset donitsit.

 

DONITSIT

* suklaata (tumma-, maito- tai valkosuklaa)

* valmiita donitseja

Sulata suklaa mikrossa ja dippaa donitsit suklaaseen. Lisää halutessasi nonparelleja koristeeksi. Anna suklaan jähmettyä. 

 

Suklaadonitseihin tarvitaan vain valmiita donitseja, sulatettua suklaata ja halutessasi koristelua varten esim. nonparelleja
 
 
Dippaa ja laita donitsit jähmettymään.
 
 
Donitsit odottamassa suklaakuorrutteen jähmettymistä.
 
 
 

ÖVERIKAKKU

* valmis täytekakkupohja (myös gluteenittomia valmispohjia löytyy)

* valmis marenkikakkupohja

* kermaa vatkattuna vaahdoksi

* hilloa tai muuta täytettä, hapan on parempi kuin makea, sillä kakku itsessään on todella makea

* kakun päälle macaronseja, karkkeja, keksejä, marenkia, vain mielikuvitus on rajana

Leikkaa valmiit kakkupohjat saman kokoiseksi kuin marenkipohja. Vatkaa kerma ja kokoa kakku jokatoinen kerros kakkupohjalla jokatoinen kerros marenkipohjalla. Laita ennen tarjoilua koristeet paikoilleen ja ota vastaan ihastuneet kehut pöydän kruunanneesta kakusta :) Tämä kakku on todella makea, joten suosittelen laittamaan väliin esimerkiksi vähäsokerista omenahilloa tai marjoja. Marenkipohjan takia en suosittele kostuttamaan kakkupohjia.

 

 

Leikkaa kakkupohja niin että marenkipohjat ovat samankokoiset kakkupohjan kanssa.
 
 
 
Täytä ja kokoa kakku, jonka jälkeen kuorruta kakku kermavaahdolla.
 
 
 
Pyöreäpäisellä tyllalla saat tehtyä palleroita kakkuun. Eikö tammikuun kakkuun sovi hyvin pienet lumipallot?
 
 
 
Lopuksi koristele ja sen jälkeen vieraat pöytään ja nauttimaan!

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat