Itse tehtyä teetä omasta teekasvista. Ylempänä musta tee ja alemmassa kupissa vihreä tee.

Heippa hei!

 

Muistatko kun kirjoittelin täällä teekasvista jonka sain lahjaksi. Tämä on superkiva lahjaidea vaikka näin joulunaikaankin!

Nyt vastaan lukijoiden pyyntöön ja kerron tarkemmin miten tätä itse tehtyä juomaa voi valmistaa. Ohjeet tulevat kasvin mukana ja tässä sulle kuva ohjeesta:

 

 

Teetä on siis helppo valmistaa, mutta kuivumisaikojen vuoksi se on hieman aikavaa. Ohjeiden mukaan teelehtiä pitää kuivattaa aurinkoisessa paikassa. Minulla auringon virkaa toimitti liesituulettimen lamppu. Täydestä meni - ainakin teelehtiin.

Ihan ei minulle ole auennut, mitä tuo lehtien rullailu käsien välissä tarkoittaa. Rullatako lehdistä rulla, vai rullatako niitä sikinsokin käsien välissä? Molempia tapoja olen kokeillut enkä ainakaan ole huomannut että sillä olisi merkitystä teen makuun :)

 

Tältä näyttävät tuoreet teelehdet:

 

 

Tältä taas näyttävät keitetyt ja kuivatut teelehdet :

 

 

Ja uunissa kuivatut teelehdet :

 

 

Kun teelehdet on valmistettu, olen murentanut niitä ja hauduttanut niitä vedessä. Itse olen todella mietojen tee-makujen ystävä. Ja kun minusta tuntuu että tuo vihreä tee maistuu todella miedolta, niin se maistuu varmaan monen teen juojan mielestä älyttömän miedolta! Mietin, mitä siihen voisi keksiä vähän makua piristämään.. Ehkä sinä keksit?

Musta tee taas maistuu perus Liptonilta. Siinä on kotoisa maku. 

Väriltään vihreä tee on haaleampi kuin musta tee. Kuvissa ero ei ole niin selkeä kuin luonnossa.

Tätä kun harrastaa pidemmän aikaa oppii varmaan valmistusprosessista, että vaikuttaako makuun ja miten, jos kuivatankin pidempään tai keitän pidempään ja miten pitkään kannattaa teetä hauduttaa. Nyt muutaman kerran tehneenä olen jo tosi innostunut ja iloinen siitä että olen saanut nautittavaksi itse tehtyä hyvänmakuista ja luonnonmukaista teetä.

 

Kommentit (4)

Hanne
5/4 | 

Jee! Onnistunut kukkaostos rakkaalle Lotskulle 🤗 Nyt mä haluan kyllä kyllä hakea itselkenikin samanlaisen! 😜

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat