Täällä taas! Ihanan syyspäivän innoittamana päätin istahtaa koneen ääreen kirjoittamaan, vaikka ulkoilma houkuttelee edelleen tuonne ulos nauttimaan siitä keltaisesta mollukasta, joka nyt heijastuu myös luonnon väreissä puiden ihanan ruskan muodossa. Esikoinen lähti kohti Tamperetta kannustamaan Salon ylpeyttä eli koripallojoukkue Salon Vilpasta voittoon faniryhmä Vilpas Ultrasin kanssa ja kuopus on viettämässä laatuaikaa ja lunastamassa synttärilahjaa tätinsä kanssa Turussa. Hetki mulle koneen ääressä on siis mitä parhain ;)

First things first; Matildan talviverhoilun projekti jatkuu. Jani rakentaa pressulle telinettä. Täytyy kyllä sanoa, että hienosti tuo mies hommaa eteenpäin vie ja hyvää jälkeä tulee, vaikka ensikertalaisena on tota hökötystä rakentamassa :) Ohessa kuvaa miltä tilanne tänään näyttää.

Ja koska nyt ei ole mulle mitään puuhaa veneen sisätiloissa, päätin ottaa kaiken ilon irti tästä kauniista kelistä ja ihanista maisemista, joiden keskellä asutaan ja lähdin Hertan kanssa lenkille. Ja nyt pääsenkin päivän aiheeseen. Asumme Salon kaupungissa, Halikon asemalla. Tämä seutu on historialtaan todella rikasta ja mielestäni myös äärimmäisen kaunista. Meri on lähellä, luonto lähellä ja myös kaupungin keskusta lähellä.

Ihan lähimaastossa meillä on kaksi kartanoa; Wiurilan kartano ( www.wiurila.fi ) ja Joensuun kartano , jotka edelleen ovat aktiivisia toiminnoiltaan ja joiden pihapiirissä kerta toisensa jälkeen vaan mykistyy niiden kauneudesta ja hiljentyy niiden jylhästä olemuksesta. Historian havina ikivanhojen puiden katveessa koskettaa syvältä ja rauhoittaa mielen. Myös Rikalan Linnamäki, muinaislinna-alue, on tässä aivan parin kilometrin säteellä sekä tunnelmallinen Rikalanmäki ( www.antiikkiverstas.com ). Suosittelen poikkeamaan näillä seuduilla liikkuessa näissä paikoissa. Joensuun kartano ei ole yleisölle avoin, mutta kävellen voi sen pihapiirin läpi kulkea.

Halikon seutu on muutenkin rehevää ja maasto kauniin kumpuilevaa. Tänään suuntasin askeleeni kohti Vässilää. Tällä alueella on luontopolkuja kuten Halikonjoen Häntälänkosken luontopolku ja Purhamäenkosken luontopolku. Nyt emme lähteneet Hertan kanssa seikkailemaan näille poluille, sillä maasto oli aika märkää - ja me ilmeisiä hienohelmoja :P

Luonto oli tosi kaunis ja hiljainen, jotenkin tuntuu että se rauhoittuu ja kerää voimiaan vastaanottaakseen tulevan talven. Vain korppi raakkui ja pikkulinnut visersivät, kuulin jopa lehden tippuvan puusta! Monta kertaa vaan pysähdyin ja nautin tästä rauhasta ja hiljaisuudesta. Paljon on puhuttu metsän parantavasta vaikutuksesta esimerkiksi stressiin. Itse en ole metsäihmisiä, ennemminkin meri-ihminen (olisitko voinut arvata?!), mutta peltojen keskellä, metsän läheisyydessäkin kokee jo uskomatonta eheyttävää rauhaa ja oikein tuntee miten sitä luonnonvoimaa itseensä tulee imettyä. 

Näihin tunnelmiin päätän tämän kirjoituksen. Ihanaa ja voimaannuttavaa viikonloppua Sinulle <3 Muista nauttia luonnosta ;)

 

Kommentit (2)

Mrs. Rahja
Liittynyt26.3.2017
3/2 | 

Kauniita kuvia <3 Mukava lukea venekuulumisianne :)

Me olimmekin syyskuussa prätkäilemässä siellä päin, upeaa seutua! :)

Kirjoittelimme siitä blogiin myös; http://merikapteeninvaimo.blogspot.fi/2017/09/rautahevosella-treffeille....

Ajattelinkin kyltit nähdessäni, että kartanoihin haluaisin mennä joku kerta tarkemmin tutustumaan.

Tunnelmallista viikonloppua <3

merikapteeninvaimo.blogspot.fi

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
4/2 | 

Kiitos kommentista! Etpä arvaakaan, olin käynyt jo lukemassa tarinasi syyskuun prätkäreissustanne! :) Vahva suositus Salon Halikon kartano"kierrokselle" ja jos tykkäätte yöpyä vaikka prätkäreissullanne on Vuohensaaressa mukava telttailualue kahvioineen, minigolfratoineen ja kesäteattereineen <3
Ihanaa talven odotusta <3

Lotta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat