Kirjoitukset avainsanalla tiedostamaton läsnäolo

 

Hei ystävät ja Hyvää Syyskuun ensimmäistä päivää! Tänään se alkaa.

 

Syyskuun haasteenani on olla Lempeästi läsnä.

Tuletko mukaan?

 

Kirjoitin ajatuksiani, miksi tällainen haaste tässä postauksessa. Ajatuksia viikko sitten voit lukea täältä.

 

Olen valmis!

 

Jännittää, mutta hyvällä tavalla. Haluan tehdä tämän niin että todella huomaan muutoksia omissa valinnoissa, miten arjessa toimin ja siinä että osaan olla aidosti mukana tilanteissa ilman että silmäilen samalla puhelinta tai teen jotain muuta ja ajatukset ovat jossain ihan eri svääreissä, enkä tiedä mitä ympärillä tapahtuu.

Otan edelleen omaa aikaa, tottakai. Kyse ei ole missään vaiheessa ollut siitä. Kyse on siitä, että kun olen perheen parissa kuulen mitä puhutaan, kuuntelen mitä mulle sanotaan ja keskityn tilanteessa olemiseen.

Ja kun oikein haluan keskittyä itseeni, niin mulla on Shindo <3

 

Toivon että tämä kuukauden treeni auttaa mut alkuun siinä, että olisin aina läsnä siinä mitä teen ja siinä tilanteessa missä olen

 

Kohtalokin laittoi näppinsä peliin. Rikoin kännykkäni viime viikolla enkä pääse someen :) Vaikka harmitti kun puhelin makasi näyttö säpäleinä kylpyhuoneen lattialla, en voinut silti olla hymyilemättä! Mä hoen aina "asiat menevät niinkuin niiden kuuluu mennä". Tämä epäonni auttaa nyt mua väistämättä pitämään itseni irti kännykästä :)

 

Miten olen valmistautunut?

 

Ylpeänänä esittelen:

Kännykkäparkki

 

 

Tuohon se jää, kodinhoitohuoneeseen, kun kotiin tulen. Välillä voin tsekata puhelut ja viestit, mutta siinäpä se. Instapäivityksiä teen varmasti blogini tilille välillä, mutta se kuuluu tähän hommaan, joten niistä en voi tinkiä. 

 

 

Aikataulutus

 

Lisäksi olen vähän hahmotellut arki-iltojen kulkua, jotta siihen riittää aikaa sekä itselle että perheelle. Illat ovat toki erilaisia, mutta pääsääntöisesti ajatuksena on että klo 21 jälkeen alkaa hetken oma aika ennen nukkumaan menoa. Myös Hertan kanssa lenkkeily ovat aikaa jolloin kävellessä voi antaa ajatusten juosta vapaasti. 

 

Huomioita viime viikosta?

 

Yllätyksekseni olen viimeisen viikon harjoittelussa huomannut, miten paljon stressiä tuo sosiaalinen mediamaailma aiheuttaa. Sillä kun tajusin, ettei mun tarvitse tietää missä kaverit liikkuvat ja mitä he tekevät, minut valtasi aivan suunnaton helpotuksen tunne! Tiedostamaton ajatus siitä että "pitää tietää missä mennään" ajaa - ainakin mut - pyörimään Facessa ja Instassa monta kertaa päivässä. Ja se on loppujen lopuksi jopa melko ahdistavaa ja väsyttävää.

Huomasin myös, että pysähtyminen auttaa. Kun esimerkiksi tein ruokaa ja Janus tuli mulle juttelemaan, vastailin hänelle, ajatukset kuitenkin ihan jossain muualla. Keskeytin tekemiseni - ja ajatukseni - ja kiinnitin tietoisesti huomioni poikaani kuunnellakseni häntä. Luulen, että näitä hetkiä tulee tämän kuukauden aikana paljon. Mutta toivon että ne tietoisen harjoittelun myötä vähenevät ja kuuntelu, kuunteleminen ja läsnäoleminen tiedostamatta, vahvistuu.

Katsotaan mitä tästä tulee. Luottavaisin mielin ja hyvillä fiiliksillä! Kuukauden päästä toivon, että saan olla tyytyväinen omien valintojeni ja toimintojeni muutokseen <3 

 

 

Ihanaa naiset, tästä se lähtee! Tsemppiä matkaan <3

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat