Kirjoitukset avainsanalla lempeästi läsnä

 

Hei ystävät ja Hyvää Syyskuun ensimmäistä päivää! Tänään se alkaa.

 

Syyskuun haasteenani on olla Lempeästi läsnä.

Tuletko mukaan?

 

Kirjoitin ajatuksiani, miksi tällainen haaste tässä postauksessa. Ajatuksia viikko sitten voit lukea täältä.

 

Olen valmis!

 

Jännittää, mutta hyvällä tavalla. Haluan tehdä tämän niin että todella huomaan muutoksia omissa valinnoissa, miten arjessa toimin ja siinä että osaan olla aidosti mukana tilanteissa ilman että silmäilen samalla puhelinta tai teen jotain muuta ja ajatukset ovat jossain ihan eri svääreissä, enkä tiedä mitä ympärillä tapahtuu.

Otan edelleen omaa aikaa, tottakai. Kyse ei ole missään vaiheessa ollut siitä. Kyse on siitä, että kun olen perheen parissa kuulen mitä puhutaan, kuuntelen mitä mulle sanotaan ja keskityn tilanteessa olemiseen.

Ja kun oikein haluan keskittyä itseeni, niin mulla on Shindo <3

 

Toivon että tämä kuukauden treeni auttaa mut alkuun siinä, että olisin aina läsnä siinä mitä teen ja siinä tilanteessa missä olen

 

Kohtalokin laittoi näppinsä peliin. Rikoin kännykkäni viime viikolla enkä pääse someen :) Vaikka harmitti kun puhelin makasi näyttö säpäleinä kylpyhuoneen lattialla, en voinut silti olla hymyilemättä! Mä hoen aina "asiat menevät niinkuin niiden kuuluu mennä". Tämä epäonni auttaa nyt mua väistämättä pitämään itseni irti kännykästä :)

 

Miten olen valmistautunut?

 

Ylpeänänä esittelen:

Kännykkäparkki

 

 

Tuohon se jää, kodinhoitohuoneeseen, kun kotiin tulen. Välillä voin tsekata puhelut ja viestit, mutta siinäpä se. Instapäivityksiä teen varmasti blogini tilille välillä, mutta se kuuluu tähän hommaan, joten niistä en voi tinkiä. 

 

 

Aikataulutus

 

Lisäksi olen vähän hahmotellut arki-iltojen kulkua, jotta siihen riittää aikaa sekä itselle että perheelle. Illat ovat toki erilaisia, mutta pääsääntöisesti ajatuksena on että klo 21 jälkeen alkaa hetken oma aika ennen nukkumaan menoa. Myös Hertan kanssa lenkkeily ovat aikaa jolloin kävellessä voi antaa ajatusten juosta vapaasti. 

 

Huomioita viime viikosta?

 

Yllätyksekseni olen viimeisen viikon harjoittelussa huomannut, miten paljon stressiä tuo sosiaalinen mediamaailma aiheuttaa. Sillä kun tajusin, ettei mun tarvitse tietää missä kaverit liikkuvat ja mitä he tekevät, minut valtasi aivan suunnaton helpotuksen tunne! Tiedostamaton ajatus siitä että "pitää tietää missä mennään" ajaa - ainakin mut - pyörimään Facessa ja Instassa monta kertaa päivässä. Ja se on loppujen lopuksi jopa melko ahdistavaa ja väsyttävää.

Huomasin myös, että pysähtyminen auttaa. Kun esimerkiksi tein ruokaa ja Janus tuli mulle juttelemaan, vastailin hänelle, ajatukset kuitenkin ihan jossain muualla. Keskeytin tekemiseni - ja ajatukseni - ja kiinnitin tietoisesti huomioni poikaani kuunnellakseni häntä. Luulen, että näitä hetkiä tulee tämän kuukauden aikana paljon. Mutta toivon että ne tietoisen harjoittelun myötä vähenevät ja kuuntelu, kuunteleminen ja läsnäoleminen tiedostamatta, vahvistuu.

Katsotaan mitä tästä tulee. Luottavaisin mielin ja hyvillä fiiliksillä! Kuukauden päästä toivon, että saan olla tyytyväinen omien valintojeni ja toimintojeni muutokseen <3 

 

 

Ihanaa naiset, tästä se lähtee! Tsemppiä matkaan <3

 

 

Kommentit (0)

Puhelimen orja? Kännykkä tuntuu olevan helposti kädessä ihan huomaamatta.

Haastoin itseni ja sinut edellisessä kirjoituksessani syyskuun kuukausihaasteeseen olemaan lempeästi läsnä läheisille arjessa. 

Perheenäidin arki on kiireistä jo itsessään, lisähaastetta asioihin itsellä on tuonut muuttunut arjen rytmi uuden työn mukana ja pakko myöntää, että aikaa somessa menee varmaan huomaamattoman paljon, jos sitä alkaisi oikein minuuteissa mittaamaan. Vaikka olen illat kotona perheen parissa, saatan kuitenkin ajatustasolla liidellä jossain ihan muualla. Se aiheuttaa morkkista.

Päätin ottaa itselleni kuukausihaasteen ja pyrkiä olemaan tietoisesti

lempeästi läsnä 

 

Olen nyt viikon ajan tehnyt alkulämmittelyä aiheen parissa ennen viikon kuluttua alkavaa varsinaista suoritusta.

 

Miltä nyt tuntuu?

 

Haukkasinko liian ison palan? Pystynkö tähän niin että voin AIDOSTI sanoa olevani ylpeä suorituksestani ja muutoksesta jonka olen saanut arjessani aikaan? Nyt alan tajuta että hoitaakseni homman kunnialla kotiin se vaatii oikeasti multa paljon.

 

Miten on mennyt niinku omasta mielestä?

 

Oli hyvä tehdä juttu jo hyvissä ajoin ennen syyskuuta, sillä nyt olen joutunut tulevaa pohtimaan ja miettimään todella mitä muutoksia joudun arjessani tekemään. Esimerkiksi kännykkäparkki on ehdoton juttu, minkä aion toteuttaa. Olen kiinnittänyt huomiota siihen että tartun luvattoman monta kertaa illan aikana puhelimeen vain tarkastaakseni onko tullut viestejä ja samalla unohdun selailemaan Instaa ja Facebookkia. 

En oo tyytyväinen siihen miten on mennyt enkä siihen miten itse toimin. Mutta sen takia tää haaste tulee juuri tarpeeseen. Itsetutkinnan ja omien tapojen tarkastelun aikakausi on alkamassa. 

Jännittää ihan sikana se miten mä tuun tässä pärjäämään. Helpommin sanottu kuin tehty. Ja tehdäkin voi niin monella tavalla. Mä haluan tehdä tän niin että voin oikeasti tuntea että oon tehnyt parhaani.

Stay tuned. Erinäisiä avaitumisia varmasti tulossa seuraavien viikkojen aikana. Vielä viikko ennen haasteen alkua, mutta suosittelen aloittamaan alkulämmöt viimeistään nyt. Vielä on viikko aikaa ennen -hetkeä. Jos teet tän haasteen tosissasi, huomaat ettei tää ehkä ihan peace of nakkisämpylä olekaan.

Tsemppiä lämmittely viikkoon!

 

 

Kommentit (2)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Ootan jo itsekin tätä haastetta innolla sillä huomaan välillä uppoutuvani liikaa kotitöihinnja omiin puuhiin. Toi puhelin parkki on kyllä hyvä systeemi ja voisin kokeilla samaa 😊. Kiitos haasteesta 🤗.

Helena Kekkonen

Seuraa 

Nelikymppisen naisen elämää! Arjen vinkkejä, harrastuksia, teatteria, sisustusta. Ruokaa ja leivontaa sekä veneremppaa ja ajatuksia sekä tunteita <3 Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

Kategoriat