Kirjoitukset avainsanalla omakotitalo asumista

Syksyn tullen terassi on siivottava kesäkalusteista ja kesän koristeista. Vanha höyläpenkki on vakiokaluste vuoden ympäri. Vain somisteet vaihtuvat.

Kesän taittuessa syksyyn, kaiken haikeuden keskellä, kun putsaat ja raahaat kesäkalusteet säilöön, mulle ainakin tulee myös samalla tosi kevyt ja huoleton olo. Huis hais, tavarat piiloon ja jäljelle jää tyhjä terassi valmiina vastaanottamaan talven! Ei huolta, ei murhetta. Ei kukkien kastelua, ei pehmusteiden kuskausta kesäsateen kosteudesta sisälle suojaan. 

 

Tyhjältä näyttää meidän takapihan terassi. Mutta kyllä tähänkin näkymään tottuu. Pihakalusteet on putsattu ja viety varastoon, syyskukat istutettu kesäkukkien tilalle. Syksy saa tulla. Ja kohtahan siellä loistaa jo jouluvalot :)
 

Mulla kukkii vielä kesäkukatkin, mutta oli kiva myös laittaa jo vähän syksyisempää lookkia esille. Ihania erikoisia kanervia oli tullut puutarhan valikoimiin samoin kuin suloisia viherkasveja. Oletko sinä käynyt jo tsekkaamassa syyskukkatarjonnan?

 

Osa kesäkukista kukkivat vielä kauniisti.
 

Syyskukkia, puutarhaliike oli pullollaan uudenlaisia kanervia, callunoita ja viherkasveja.
 

Suvussa kulkenut, Amerikkaan ennenmuinoin sukulaissedän mukana matkannut matka-arkku on lunastanut paikkansa terassilta.
 

Syksyyn kuuluvat ehdottomasti lyhdyt ja kynttilät tunnelmaa luomaan.
 

Oliivipuu, mun rakkaus. Sain tämän selviämään viime talven yli ihan olohuoneessa sisätiloissa! Saa nähdä miten tänä talvena käy, vieläkö se kestää yhden talven huoneenlämmössä. Höyläpenkkin on kerännyt suojiinsa ystäviltä ja perheeltä saatuja kauniita tavaroita, joiden paikkaa vaihtelen aina milloin minkäkin tavaran esille nostaen.
 
 
Työmiehen ja -naisen saappaat siististi rivissä :) Hai-saappaat ovat muuten ihan äly-hyvät jalassa! 
 

Syksy on täällä, nautitaan siitä!

 

Halit, Lotta

 

 

Kommentit (2)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017
1/2 | 

En haluais päästää irti kesästä, joka oli niin ❤. Vielä istuin omalla takapihalla viikonloppuna ja muistelin kesää. Ehkä tän postauksen myötä mun on irrotettava ote kesästä ja tyytyä tähän hetkeen 😏😄.

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
2/2 | 

Syksyssä on puolensa ❤️ Ja se on merkki myös siitä että ollaan taas kovaa vauhtia menossa kohti ensi kesää ☺️

Lotta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänään on kuopuksemme onnenpäivä <3 Ensinnäkin hänen toinen tädeistään vei hänet aamulla ensi viikkoisia kymppisynttäreitä silmällä pitäen yllätys-piknik-risteilylle Ahvenanmaalle ja toisekseen kun hän tulee kotiin saa hän huomata, että hänen huoneessaan on tapahtunut pikku muutos ;)

Hänellä on ollut huoneessaan jo usean vuoden ajan, isoäidiltä saatu, vanha Halikon sairaalan potilaskäytössä ollut rautasänky. Reilun vuoden ajan hän on jo valitellut sängyn ahtautta ja niinpä hommasimme hänelle leveämmän pedin missä voi vapaasti pyöriä unissaan.

Mitä tehdä ylimääräiselle sängylle? Siitä tulkoon sohva!

Minäpä pistin miehet roudaamaan sängyn takaterassille. Meillä on käytännössä kaikki ylimääräiset sisustustyynyt tällä hetkellä veneessä, joten stailaus on vähän heikonlaista. Tyynyihin haluan väreiksi hallitsevan valkoisen lisäksi sinivalkoista ja ripauksen keltaista. Katsotaan mitä kesän aikana vielä keksin.

Seuraavassa iso liuta kuvia ennen sohvan tuloa terassille ja sen jälkeen. Meillä taitaa kaikki vanhat käyttämättömät huonekalut siirtyä sinne pikkuhiljaa, sillä siellä on myös vanha amerikan tronkki, jota en ole tunnearvon takia raaskinut poiskaan laittaa. No, siellä ne nyt ovat sulassa sovussa keskenään :)

 

Tässä terassi vielä ennen sängyn roudausta ulos.

 

..  ja tässä jälkeen.

 

 

 

 

 

 

Ja nyt eikun takaisin terassille pötköttelemään "uudelle sohvalle" ja nauttimaan sitruunamelissa-vettä! 

Muistakaa juoda <3

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat