Kirjoitukset avainsanalla jomonshindo

Haluan aloittaa tällaisella ajatuksella, kerron myöhemmin miksi :

Yksi tämän päivän trendeistä on "itsensä löytäminen" joka on huipennus onnistuneelle "itsensä etsimiselle". Moni irroittautuu omasta arjestaan, joissain tapauksissa matkaa jopa maailman ääriin päästäkseen eroon ympärillään olevista ihmisistä ja siitä samasta arjesta, jota elää päivästä toiseen. Tämän he tekevät, löytääkseen itsensä.

Hmmmm….

Ajatus :

Tämä lausuttiin tänään ääneen ja mielestäni tässä piilee syvä viisaus; Eikö itsensä etsiminen kuulu tapahtua siinä ympäristössä missä elät? Siellä missä sinä olet sinä ja missä oma elämäsi on muokkautunut sinun ja läheistesi vuorovaikutuksesta?

Shindo

Tänään kouluttauduin jälleen lisää, liittyen shindo-ohjaaja koulutukseeni, josta olen teille kertonutkin. Tein todellisen oivalluksen päivän aikana, tuo ajatus mielessäni.  

Olen kertonut teille esimerkiksi täällä, mistä Shindossa on kyse. (Voit myös lukea lapsille suunnatusta Halipysäkistä) Tämän päivän aikana koin kehon ja mielen rentoutuvan niin, että mielessäni ei pyörinyt ensi viikon kauppalista eikä se, että kotiin kun pääsen teen selvää siellä odottavasta pyykkivuoresta. Mieli oli tavallaan tyhjä, mutta taas tietoisuus omasta kehosta oli huipussaan. Aistin herkästi eri tuntemukset ja niiden vaihtelut. 

Itse ajattelisin, että tämä oli matka minuun itseeni tietyllä tasolla. Kun keho on rentoutunut ja mielesi on tavallaan sen kanssa yhtä, tulee tunne että tässä mä nyt olen itseni kanssa :) Tässä tilassa voi myös antaa ajatusten ja mietteiden kautta itselleen mahdollisuudet tutkailla itseään. Voisiko tässä olla mahdollisuus itsensä etsimiseen?

Päivän aikana kirjasin ylös myös tällaisia lausuttuja ajatuksia, jotka vaikuttivat minuun :

 

Olen sekä itselleni että muille velvollinen hoitamaan itseäni

Hoitamalla itseäsi, pidät itsesi kunnossa ja voit olla avuksi myös muille.

 

Ajatuksemme on auttaa ja helpottaa muita, mikä on lyhytnäköistä, jos unohtaa itsensä

Niin, mitäpä tähän lisäämään. 

 

Nämä mietteet liittyivät tänään Shindoon, mutta ihan sovitettavissa elämään ylipäätään. Itsensä hoitaminen tarkoittaa yleisesti ottaen elämässä sitä, että huolehdit omasta hyvinvoinnistasi. Kun itse voit hyvin, voit olla avuksi myös muille. Jos unohdat itsesi ja keskityt vain muiden hyvinvointiin tai muiden tarpeisiin, on se lyhytnäköistä, sillä silloin sinulla ei kauaa ole voimavaroja mistä antaa muille. Henkilökohtaisesti minulle tulee heti mieleen se vaihe kun pojat ovat olleet vauvoja, molemmat allergikkoja. Äitinä annoin kaikkeni, mutta taisin unohtaa itseni hoitamisen ja siksi olinkin jälkeenpäin ajatellen todella uupunut. Näitä vaiheita on ehtinyt elämän aikana kertyä eri muodoissa, mutta nyt alan ehkä jo ymmärtää miten tärkeää on se, että antaa itselleen myös ajan hoitaa itseään. 

Kun itse voi hyvin, ympäristökin on helpompi voida hyvin <3 

Tällaisin ajatuksin tällä kertaa :) 

Alla kuvia tämän päivän harjoitteista ja tunnelmista - ja ihanista naisista <3

 

 

 

 

 

 

 

 

Suhmurainen Shindo-selfie Luontaishoitola Sofian ihanan Janen kanssa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

Mitä sinulle tuo mieleen sana Shindo, jos kerron että se on ollut harrastukseni usean vuoden ajan?

Monella tulee mielleyhtymä johonkin kamppailulajiin. Shindo on kuitenkin jotain ihan muuta kuin kamppailulaji, vaikka onkin saapunut Suomeen parisenkymmentä vuotta sitten kamppailulajiharrastajien mukana Japanista.

Shindo on kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentouttavia venytyksiä ja hoitoja. Siinä pysähdytään oman kehon äärelle, hiljennytään kuuntelemaan että "mitä mulle oikeesti kuuluu". Jos kiinnostuit, voit lukea aiheesta lisää Shindo ry:n sivuilta.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että etenkin tässä hektisessä ja suorituspainoitteisessa maailmassa jossa elämme, pitäisi jokaisen opetella tämä taito, jota Shindossa opitaan. 

 

Pysähtyminen. Itsensä ja oman kehon kuunteleminen. 

 

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta voin kertoa että eipä olekaan meille nykyihmisille ihan helppo juttu!

 

Saatat huomata että olen hieman innostunut aiheesta? :) Mutta voin kertoa että ihan syystä ja etenkin oman kehon kokemuksen kautta!

Olen tosiaan käynyt tunneilla usean vuoden ajan ja Shindo Ry:n ihanan Riitta Mursula-Innasen innoittamana, lähdin tänä keväänä mukaan ohjaajakoulutukseen. Ja voi että miten innoissani olenkaan!

Olin viime viikonloppuna mukana oppimassa varvashoitoa jo valmiille ohjaajille suunnatussa täydennys- ja kertauspäivässä. Hoidimme toistemme jalkoja. Oli todella antoisaa olla itse uusien oppien äärellä, jo asiansa osaavien mahtavien persoonien ympäröimänä.

 

 

Koko illan kuullostelin vielä kotona, että onpa mulla erityisen hyvä olo koko kehossa! Se on kyllä jännää, miten suuri vaikutus jalkojen hyvinvoinnilla on koko kehoon. 

Pitkin kevättä ja kesää tulen oppimaan paljon uutta. Ja haluan jakaa kokemukseni myös teidän kanssa, joten tulette varmasti kuulemaan tästä aiheesta lisää.

Näihin kuviin ja tunnelmiin <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat

Instagram