Kirjoitukset avainsanalla parhaat munkit

Olen viettänyt vähän hiljaiseloa blogini suhteen sillä on ollut niin paljon kaikkia juttuja, jotka ovat pitäneet mut kiireisinä muualla. Mutta lupaan kertoa niistäkin lähipäivinä. Tänään tuli laitettua simakin käymään ja siitä huomenna lisää. Nyt oli pakko valita tämä herkullinen aihe ensimmäiseksi. Nimittäin MAAILMAN PARHAAT MUNKIT. Usko pois. Ne on.

 

Vappu lähestyy!

 

Naiset hoi! Mitä muuta vappuun nyt voisi kuulua kuin munkit ( ja skumppa)??

Tässä takuuvarma vinkki sinulle jos haluat tehdä itse maailman herkullisimmat munkit. Suosittelen kokeilemaan, sillä toteutus on oikeesti huomattavasti vaivattomampaa kuin mitä voisi luulla! Ohje on helppo ja onnistuu varmasti. 

Nämä onnistuvat myös täydellisesti gluteenittomilla jauhoilla!

Käytä paistamiseen rypsiöljyä. Itse laitoin valurautapannuun 2 pullollista Pirkka rypsiöljyä ja se määrä oli riittävä. Munkkeja tuli reilu parikymmentä, mutta ovat kooltaan kyllä aika isoja :)

 

TAIKINA:

5 dl     maitoa

50 g   hiivaa

1,5 tl  suolaa

1,5 dl sokeria

1 rkl  kardemummaa

1       muna

12-15 dl vehnäjauhoja (mitä vähemmän jauhoja sen pehmeämmät munkit)

75 g  voita

 

OHJE :

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä voi alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi. Jos haluat munkkien sijaan munkkirinkeleitä, paina jokaiseen kohonneeseen pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä. 

Kuumenna rypsiöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Leipäpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon. Varo, ettei rasva kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!

Paista munkit laittaen ne varovaisesti öljyyn kypsymään vieri viereen, käännä paiston puolivälissä esim. haarukan tai reikäkauhan avulla. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa. Laita uudet munkit rasvaan.

Kun kaikki on paistettu ja sokeroitu

Nauti! 

Ja pieni vinkki vielä. Itse tein näitä jo tänään, mutta vappua silmällä pitäen. Tiesitkö nimittäin, että sokeroimattomat munkit voi pakastaa ja juhlapäivänä sitten lämmittää mikrossa ja sokeroida? Näin saat tuoreita munkkeja pöytään ilman että tarvitsee olla paistohommissa juuri ennen vieraiden tuloa.

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat