Kirjoitukset avainsanalla matkailuvene

Jos syysiltojen pimetessä houkuttaa jo ensi kesän retkien suunnittelu, voimme todellakin suositella kohteeksi Rosalan Viikinkikeskusta, jonne pääsee sekä veneellä että ilman. Rosalan saari sijaitsee Länsi-Suomen läänissä Kemiönsaaren kunnassa.

Me suuntasimme Matildalla kesän viimeisellä koko viikonlopun kestävällä veneretkellä sinne. Meitä houkuttivat paikalle eritoten muinaistulet ja tapahtuma Viikinkikeskuksessa.

 

Hii-o-hoi! Rosala täältä tullaan! Syysauringosta sai nauttia Waltzing Matildan kannella.
 

Vierasvenesatamasta mainittakoon, että satama on ikivanha kalasatama, joka sijaitsee suojaisessa lahdenpoukamassa. Sinne ei tuulet kovin helpolla pääse. Elokuun lopussa veneitä satamassa ei enää ollut ruuhkaksi asti, joten saimme olla kohtuullisen omissa oloissa vierailumme ajan. Satamassa on kauppa, ravintola ja tankkaus mahdollisuudet. Satamamaksu on 15 euroa. Paikkaa pyörittää perhe nimeltä Eriksson, palvelualtis ja äärimmäisen mukava pariskunta. Rannassa on grillauspaikat joita saa vapaasti käyttää, saunasta voi varata itselleen oman vuoron pientä maksua vastaan. Paikka on kaikinpuolin siisti ja miellyttävä. 

 

Rosalan vierasvenesatama. Elokuun lopussa saatiin olla aika rauhassa. Meidän Matilda ja muutama muu vene laiturissa. Satama on siisti ja hyvinhoidettu.

 

Me olimme tosiaan paikalla muinaistulien aikaan ja silloin järjestetään Rosalan Viikinkikeskuksessa Muinaistulien yö-tapahtuma. Vierasvenesatamasta saa vuokrata polkupyöriä 5 euron hintaan ja me nappasimme allemme jopot ja lähdimme polkien kylään. Januksella oli kaveri mukana ja pojista tämä oli tosi hauskaa! Matkalla törmäsimme (emme suinkaan kirjaimellisesti, hui kamala sentään!) useaan peuraan ja vasaan. Pysähdyimme ihastelemaan niitä <3

Viikinkikeskuksesta löytyi tekemistä ja ihmettelemistä. Lapset saavat pukeutua kypäriin ja asuihin ja voivat taistella miekoin ja kokeilla kuinka painava haarniska oikein on! Pihalla löytyy erilaisia leikkipaikkoja. Myös kotieläimiä on ilmeisesti pihalla ollut kesäaikaan enemmänkin, mutta nyt saimme ihastella siellä enää suloisia pupuja.

 

Viikinkivaroitus! Näille hurjimuksille ei kannata alkaa ryppyilemään ;)
 

Pihan laidalta lähtee polku, jonka varrella on erilaisia viikinkiajan rakennuksia mm. kirkko ja onpa siellä viikinkilaivakin rakennettuna. Voit myös tutustua viikinkiajan ihmisten ruokiin, soittimiin ja vaatteisiin niiden esittelyä varten erikseen olevassa rakennuksessa. Paikasta löytyy myös upea ravintola ja myymälä, jossa on pääsee tutustumaan myös aihetta koskevaan näyttelyyn.

 

Kurkistus kirkkoon.
 
 
Viikinkitonttu? Luonto on tosi kaunis Rosalassa.
 
 
Kirkonpenkit?
 
 
Pojat uskalsivat istahtaa uhrikivelle :)
 
 
 
 
 
 
 

Lapset olivat paikasta todella innoissaan, katsottavaa ja koettavaa riittää kaikenikäisille. Siellä sai kokeilla mm. puujalkakävelyä ja jatulintarhassa ympäri juoksua. Ilta huipentui palavan ammuksen ampumisella katapultilla, jonka jälkeen siirryttiin läheiseen rantaan seuraamaan muinaistulen sytytystä. 

Veneelle takaisin poljettiin yön pimeydessä vain yhden otsalampun valaistessa tietä. Oli muuten jännää - ei vaan poikien vaan minunkin mielestä! En tullut katsoneeksi taaksepäin ... tarkoituksellakaan! ;)

Rosalaan haluamme palata ensi kesänä uudestaan, silloin kun kesäsesonki on parhaimmillaan. Ravintola on saanut paljon kehuja ja saarella on myös oma panimo ja leipomo, kilometrin päässä vierasvenesatamasta, jonne ehdottomasti haluamme päästä käymään ja ostoksille.

Toivon että kuvista välittyvät tämän retken tunnelmat jännityksestä ja puuhakkuudesta arvokkaan luontomme kauneuteen ja seesteisyyteen.

 
 
Mielen terapiaa, sitä tällaiset maisemat todellakin tuottaa.
 
 
 
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihana löhöilyasento, kevyt keinunta ja siitä syntyvä laineiden liplatus. Raikas merituuli heilauttaa hiukset kasvoille ja ne kutittavat nenää. Lokit kirkuvat jossain kauempana. Aurinko lämmittää varpaita ja vatsaa ..

Et ehkä enää muista, miksi alunperin tämän blogin perustin? Juuri tuo unelma, joka toivon mukaan on meillä käymässä ensi kesänä toteen veneemme Waltzing Matildan ansiosta, on syy miksi aloin kirjoittaa. Varmasti tulen kertomaan sekä hyviä että huonoja kokemuksia merimatkoilta, mutta jahka me saamme inspiraatiomme taas syttymään, tulen myös päivittämään blogiin veneen sisustuksellisia juttuja. Tällä hetkellä Matilda-rukka tuntee onttoa tyhjyyttä sisällään - olemmehan repineet veneen sisustasta käytännössä kaikki pois! Mutta viikonloppuna kierretyt Vene-messut toivat taas innostusta ja toivoa siihen, että kyllä me tuosta vene vielä tehdään ja kesällä päästään ihailemaan sillä Suomen kaunista saaristoa!

Kävitkö sinä Vene-messuilla? Mitäs pidit?

 

Messujen suosikiksi oli äänestetty 800 000 euroa maksava huvipursi. Juniorimme Janus ihastui siihen ikihyviksi ja oli sitä mieltä että meidän pitäisi se hankkia. Selitimme hänelle että tuo hinta on kohtuu(ttoman)llisen iso eikä meillä ole todellakaan sellaista varaa ostaa. Poika tokaisi siihen että eihän meidän tarvitse kuin mennä puhumaan se meille hyvään hintaan, niin sitten se on meidän! :) No, ei menty puhumaan. Mutta kivahan sitäkin oli ihastella. Tosin tykkään kyllä vanhemmista veneistä, sillä niissä on mielestäni omanlaisensa sielu ja ovat ihan eri tavalla persoonia kuin nuo uudet mahtipurret. Mutta makunsa kullakin. Enkä kiellä, ettenkö uutta venettä hankkisi jos lottovoitto osuisi kohdalle. Tosin en kyllä lottoa ... mutta silti ;)

Päivä oli kuitenkin kiva ja antoisa. Hieronnankin saimme Januksen kanssa, joka tuli kyllä tarpeeseen! Askelmittarikin oli varsin tyytyväinen päivään ;)

 

 

Hieronnassa - Janus päässään uusi "Jacques Cousteau" -pipo

 

 

Meillä oli muutaman päivän kestävä tällainen "Jaajo Linnomaa" -tyyli - fanitus, mutta tänään käytiin taas parturissa hankkimassa kunnon ananas päähän :D

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat