Kirjoitukset avainsanalla ravintola otso

Olohuoneen sisustuksen päivitys pienellä rahalla ja kalusteiden siirtämisellä tuottaa paljon iloa

Pitkästä aikaa mulle iski innostus muokata olohuoneemme sisustusta! Se tapahtui niin äkkiä etten ehtinyt edes ottaa ennen kuvaa (suuntaa-antava kuva löytyy täältä ). Tosin tämäkin järjestys on jo ehtinyt vaihtua, mutta tuolla idealla että Adi-kalusteen penkki oli olohuoneen pöytänä ja sohva ja nojatuoli vastakkain, tosin suorassa, ei enää vinossa.

Tämä tosiaan tapahtui niin äkkiä, että kun Jani meni suihkuun, kaikki oli vielä kuten ennenkin, mutta kun hän tuli sieltä pois, TA-DAA! hän saapui täysin erinäköiseen olohuoneeseen :) Ja tällä kertaa hän jopa huomasi muutoksen!! :)

On jopa ollut kertoja, että olen vaihtanut huonekaluja ja muuttanut järjestystä ja kun isäntä on tullut kotiin hän ei ole huomannut mitään. Vasta tuntien kuluttua esim. iltapalapöydässä hän on alkanut katsella ympärilleen että "hetkinen, onko täällä jotain muuttunut?" Miehet!!

Tämänkertaisen inspiraation herätti ihan kuulkaa sellainen juttu kuin Jyskin mainoslehti! Näin mainoksessa olohuoneen pydän ja ajattelin, että minäpä testaan miltä se näyttäisi meidän olkkarissa. Ja täytyy sanoa että TYKKÄÄN. Ajattelin ensin käsitellä jalat saman värisiksi kuin kirjoituspöytä ja Adi-kalusteen penkki, mutta jätänkin ne rikkomaan vähän kokonaisuutta ja turhan viimeisteltyä harmoniaa. 

Näin, 35 eurolla sain päivitettyä olohuoneen taas vähän eri näköiseksi. Kuvat puhuvat puolestaan. Niitä ei ole käsitelty. Mitäs pidät?

Vitsit muuten että rakastan kun valo hellii meitä vielä iltaisinkin ja aurinko sulostuttaa säteillään sisälle asti <3

 

 

Vanha olohuoneen pöytä sai väistyä uuden tieltä kukkapenkiksi ikkunan eteen.
 
 
 
 
 
 
 
Jyskin tarjouksesta bongattu pöytä sai ottaa paraatipaikan vuorostaan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Poronsarvi ja riekko ovat pysyneet uskollisesti somisteina viime joulun Ylläksen reissun jälkeen (lue siitä täältä)
 
 
Pienensin kuvakollaasia. Haaveissa tämän tilalle ISO taulu. Siihen saakka nämä tärkeät muistot koristavat seinää.
 
 

Ihanaa viikkoa Naiset <3

 

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olemme viettäneet valkoisen joulun Ylläksellä, toteuttaen toisen pitkäaikaisen unelmamme – Joulun Lapissa. Pojat eivät koskaan aiemmin ole näin pohjoisessa olleet, emmekä me vanhemmatkaan pariinkymmeneen vuoteen, joten tämä on ollut erityinen elämys meille kaikille.

Paljon ulkoilua ja paljon lepoa ja oleilua omassa mökissä – siitä on tämä loma koostunut. Tätä mökkiä voin todellakin suositella! Ja kovasti tätä näyttää kehuneen myös täällä aiemmin vieraillut Suomen Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki, jollet minua usko ;)  Me olemme majoittuneet Äkäslompoloon Pieni Äkäskelo –nimiseen mökkiin. Tämä vuosi sitten jouluna valmistunut mökki täyttää kaikki meidän vaatimukset. Mietin ennen tänne lähtöä että ehdottomasti haluan joulukuusen tänne mökkiin aatoksi, sillä ei joulua ilman kuusta. Sitten satuin netissä surffaillessa törmäämään sellaiseen minulle uuteen asiaan, että täällä pohjoisessa saa joulukuusen hankittua hintaan 5,90 euroa + matkapuhelinmaksu valtion talousmetsästä itse hakemalla. Lisätietoa joulukuusiluvasta löydät täältä. Siispä tämä perhe suuntasi kuusimetsään heti tulopäivää seuraavana päivänä! Lunta oli reisiin saakka, mutta mikäpä parasta liikuntaa kuin rämpiä umpihangessa! Kivaa oli :)

Me emme laskettele, mutta Ylläs –tunturi tuli valloitettua siitä huolimatta. Matkasimme huipulle gondolihissillä häikäistymään sanoinkuvaamattoman upeista maisemista. Mielessäni kävi sellainen ajatus, että jokaisella suomalaisella pitäisi olla mahdollisuus nähdä Suomen Lappia. Jos sitä ei aiemmin ole kokenut, ei voi ymmärtääkään millainen rikkaus tämä osa Suomea meille on. Täällä, tämän kauneuden keskellä, oppii todella arvostamaan jo entisestään tätä ihanaa ja monipuolista, kaunista kotimaatamme sekä myös sen puhtautta. Jos mahdollista, tämän reissun jälkeen tulen kiinnittämään entistä enemmän huomiota luonnon puhtaana pitämiseen omalta osaltani.

Meidän päivämme ovat siis kuluneet rennosti, ollaan lumikenkäilty lähes joka päivä ja murtsikkaa on hiihdetty hyvillä ja kauniilla reiteillä myös. Perheen miesväki on peuhannut ja paininut lumessa :) Täällä on ollut aikaa olla ja rauhoittua. Pimeä hälvenee aamulla kymmenen maissa ja palaa taas kello kolmen maissa, joten valoisaa aikaa jää vain viitisen tuntia. Tosin hiihtoladut ja retkeilyreitit ovat usein valaistuja, joten se ei estä liikkumasta vaikka luonnonvaloa vähän onkin.

Me ollaan itse tehty ruuat omassa mökissämme, mutta eräänä iltana ajelimme Ravintola Otsoon Ylläsjärven puolelle. Myös täältä Äkäslompolosta löytyy jokin aikaa sitten avattu Otso, mutta päätimme mennä illastamaan tuohon ”alkuperäiseen” ravintolaan. Ja todellakin, tämä oli nappivalinta! Miesväki söi pizzaa ja hampurilaisannosta – oi ne pizzat – mitkä ihanat pohjat!! Myös ranskalaiset saivat paljon kehuja sekä myös hampurilainen, jossa oli normi hampurilaisesta poikkeava, kuulemma extra herkullinen sämpylä. Minä söin taikinakuoren alla muhinutta kanaruukkua, todella hyvää kera bataattiranskalaisten. Jälkkäriksi maistelimme jokainen vähän eri juttuja listalta. Hilla-pannacottaa kehui ravintolan loistavaa palvelua meille antanut omistaja Lapin parhaaksi – ja kyllä minä taidan häntä uskoa! Niin oli herkullista! Janus sai ekstrana jäätelöannokseensa nomparelleja ja lopulta niitä tuli myös Janin annokseen, mielipahan välttämiseksi :) Huumorintajuista, huomioonottavaa ja kohteliasta palvelua. Eli lämmin suositus Ravintola Otsolle!

Lopuksi vähemmän tekstiä ja enemmän kuvia. Ne puhukoot puolestaan. Perjantaina lähdemme ajelemaan kohti välietappiamme Vaasaa, vaikka juniorimme Janus jo ilmoittikin haluavansa jäädä tänne pysyvästi! :) Täällä on kuulemma niin ihanaa. Ja niinhän täällä on ollutkin! Mutta oma koti, Hertta-koira ja arki odottaa meitä Halikossa ja innolla odotan myös tammikuun alussa jatkuvia teatteri treenejä. Puolitoista kuukautta ensi-iltaan kuulkaas! Nyt alkaa jo jännittää! Kurkistuksia kulisseihin luvassa myös alkuvuodesta!

Uutta Vuotta odotellessa! Pitäkää huoli toisistanne <3

Joulukuusen kaadossa.

Kuusi sulatettu, pystytetty ja koristeltu - joulu voi alkaa.

Matkalla gondolihissillä Ylläksen huipulle. Jännitti. Korkeat paikat eivät ole mun juttu, mutta hyvin tämä meni.

Ylläs valloitettu :)

Katsokaa nyt tätä kauneutta! Kaikissa kuvissa luonnonvalo. Kuvia ei ole käsitelty.

 

Joo tämä on siis lumikenkäilyä - Lotan tapaan. 

Kanaruukku Ravintola Otsossa. Nam!

Hilla-pannacotta vei kieleni ja sulatti sydämeni <3

Kommentit (0)

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat