Kirjoitukset avainsanalla juoma

Nyt tulee tällaista sokeriöveri -tekstiä vähän enemmänkin, mutta vappu on kerran vuodessa vaan ja jos siihen kuuluvat munkit ja simat, niin sallittakoon nämä peräkkäiset makeat kirjoittelut minulle, eiköstä vaan?

En ole moneen vuoteen tehnyt itse simaa. Joka vuosi herään vähän liian myöhään tai sitten on ollut kiireitä, etten ole oikein jaksanut siihen hommaan ryhtyä. Mutta eihän tässäkään hommassa juuri vaivaa ole, lähinnä se vaan ottaa aikansa valmistua.

Tämä on hyväksi koettu resepti ja itse asiassa huomasin että sama resepti löytyy myös fariinisokeri-pussin kyljestä :) Siinä kyllä on resepti puolet pienemmästä määrästä. Tästä mun reseptistä tulee ämpärillinen simaa.

Ei muuta kuin ämpärit esiin ja simat käymään! 

 

VAPPUSIMA

8 litraa vettä

500 g fariinisokeria

500 g sokeria

2 sitruunaa

2 herneen kokoista palaa tuorehiivaa

sokeria ja rusinoita

 

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon ja anna jäähtyä kädenlämpoiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi. Pullota sima. Lisää puolloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen ajan joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä simat viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

 

Kommentit (2)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017
1/2 | 

Ihana kodinhengetär täällä leiponu munkkeja ja tehny simaa :). Pääsenkö kylään maistiaisille? 

Aivan ihania herkkuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat