Kirjoitukset avainsanalla Syksy

 

Tätä pohdin eilen. Mieleeni nousi seitsemän syksyistä ja mulle nyt siis ajankohtaista juttua jotka ilahduttavat mun syksyä. Siitä lista alla. Miltä sun lista näyttää?

 

Seitsemän syksyistä seikkaa 

 

Osta uusi kiva pipo

 

Nyt kumisaappaat käyttöön! Viis vesilätäköistä!

 

Verestä muistia miten oikea ja nurja tehtiinkään

 

Sytytä kynttilöitä sisälle ja ulos 

 

Kuule lehtikasojen kutsu hyppimään

 

Kipaise kirjastoon ja lainaa hyvä kirja

 

Tee jalkahoito

 

Leivo Porkkanakakku

 

 

Kuvat Pixabay ja Unsplash

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Loistavia ajatuksia ja kuvat tempaisivat mukaansa. Kiitos hyvistä vinkeistä ja iloista syksyä sinulle :).

Helena Peltokangas

Kikka

Sun syysviihtyvyystekijät on niin kivan pieniä ja edullisia, kaikille mahdollisia ja saada niistä hyvä mieli ja virkeyttä, jos niin vain haluaa. Mä tykkään siitä, kun syksyllä on pimeää, satakoon, jos sataa, tuulkoon, jos on tuullakseen. Kotona olen enimmäkseen, nautin, kun on käsityö, kirja, kahvinkeitin, telkkari , tietokone ja koirat. Ja tuo vanha kultsikin vielä.  Viime viikolla pesin ikkunoita ulkoa ja sisältä, näkyy syksy kirkkaammin. Meillä oli pieni remontti, nyt on uutuuden kiiltävää ja raikasta (remontissa minun toalettini). Syksyiset juurekset parhaimmillaan, houkuttaa valmistamaan niistä aterioita. Kaikkea tällaista mukavaa on minun syksyssäni. Tänään repäisin ja "terapiasta" lähdettyäni kipitin kadun yli viereiseen vaateliikkeeseen ja ostin talveksi uuden takin. En salli itseni tänä syksynä vajota minkäänlaiseen alakuloon, jotain positiivista ja hyvää on jokaisessa päivässä, se vain pitää löytää ja vaikka väkisin kaivaa esiin. Rentouttavaa viikonloppua, Lotta!

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017

Ihanaa Kikka! Mulla sama fiilis; sade ja pimeys kuuluu syksyyn ja siitäkin voi ottaa ilon irti jos van haluaa ja kun niin päättää 😊
Pikku remontti kotona piristää aivan älyttömästi!
Kiitos kun kirjoitit syyskuulumisesi, oli ilo lukea!! Nautitaan syksystä ❤️ Mukavaa loppuviikonloppua 😊 - Lotta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Syksyn tullen terassi on siivottava kesäkalusteista ja kesän koristeista. Vanha höyläpenkki on vakiokaluste vuoden ympäri. Vain somisteet vaihtuvat.

Kesän taittuessa syksyyn, kaiken haikeuden keskellä, kun putsaat ja raahaat kesäkalusteet säilöön, mulle ainakin tulee myös samalla tosi kevyt ja huoleton olo. Huis hais, tavarat piiloon ja jäljelle jää tyhjä terassi valmiina vastaanottamaan talven! Ei huolta, ei murhetta. Ei kukkien kastelua, ei pehmusteiden kuskausta kesäsateen kosteudesta sisälle suojaan. 

 

Tyhjältä näyttää meidän takapihan terassi. Mutta kyllä tähänkin näkymään tottuu. Pihakalusteet on putsattu ja viety varastoon, syyskukat istutettu kesäkukkien tilalle. Syksy saa tulla. Ja kohtahan siellä loistaa jo jouluvalot :)
 

Mulla kukkii vielä kesäkukatkin, mutta oli kiva myös laittaa jo vähän syksyisempää lookkia esille. Ihania erikoisia kanervia oli tullut puutarhan valikoimiin samoin kuin suloisia viherkasveja. Oletko sinä käynyt jo tsekkaamassa syyskukkatarjonnan?

 

Osa kesäkukista kukkivat vielä kauniisti.
 

Syyskukkia, puutarhaliike oli pullollaan uudenlaisia kanervia, callunoita ja viherkasveja.
 

Suvussa kulkenut, Amerikkaan ennenmuinoin sukulaissedän mukana matkannut matka-arkku on lunastanut paikkansa terassilta.
 

Syksyyn kuuluvat ehdottomasti lyhdyt ja kynttilät tunnelmaa luomaan.
 

Oliivipuu, mun rakkaus. Sain tämän selviämään viime talven yli ihan olohuoneessa sisätiloissa! Saa nähdä miten tänä talvena käy, vieläkö se kestää yhden talven huoneenlämmössä. Höyläpenkkin on kerännyt suojiinsa ystäviltä ja perheeltä saatuja kauniita tavaroita, joiden paikkaa vaihtelen aina milloin minkäkin tavaran esille nostaen.
 
 
Työmiehen ja -naisen saappaat siististi rivissä :) Hai-saappaat ovat muuten ihan äly-hyvät jalassa! 
 

Syksy on täällä, nautitaan siitä!

 

Halit, Lotta

 

 

Kommentit (2)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

En haluais päästää irti kesästä, joka oli niin ❤. Vielä istuin omalla takapihalla viikonloppuna ja muistelin kesää. Ehkä tän postauksen myötä mun on irrotettava ote kesästä ja tyytyä tähän hetkeen 😏😄.

Helena Peltokangas

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017

Syksyssä on puolensa ❤️ Ja se on merkki myös siitä että ollaan taas kovaa vauhtia menossa kohti ensi kesää ☺️

Täällä taas! Ihanan syyspäivän innoittamana päätin istahtaa koneen ääreen kirjoittamaan, vaikka ulkoilma houkuttelee edelleen tuonne ulos nauttimaan siitä keltaisesta mollukasta, joka nyt heijastuu myös luonnon väreissä puiden ihanan ruskan muodossa. Esikoinen lähti kohti Tamperetta kannustamaan Salon ylpeyttä eli koripallojoukkue Salon Vilpasta voittoon faniryhmä Vilpas Ultrasin kanssa ja kuopus on viettämässä laatuaikaa ja lunastamassa synttärilahjaa tätinsä kanssa Turussa. Hetki mulle koneen ääressä on siis mitä parhain ;)

First things first; Matildan talviverhoilun projekti jatkuu. Jani rakentaa pressulle telinettä. Täytyy kyllä sanoa, että hienosti tuo mies hommaa eteenpäin vie ja hyvää jälkeä tulee, vaikka ensikertalaisena on tota hökötystä rakentamassa :) Ohessa kuvaa miltä tilanne tänään näyttää.

Ja koska nyt ei ole mulle mitään puuhaa veneen sisätiloissa, päätin ottaa kaiken ilon irti tästä kauniista kelistä ja ihanista maisemista, joiden keskellä asutaan ja lähdin Hertan kanssa lenkille. Ja nyt pääsenkin päivän aiheeseen. Asumme Salon kaupungissa, Halikon asemalla. Tämä seutu on historialtaan todella rikasta ja mielestäni myös äärimmäisen kaunista. Meri on lähellä, luonto lähellä ja myös kaupungin keskusta lähellä.

Ihan lähimaastossa meillä on kaksi kartanoa; Wiurilan kartano ( www.wiurila.fi ) ja Joensuun kartano , jotka edelleen ovat aktiivisia toiminnoiltaan ja joiden pihapiirissä kerta toisensa jälkeen vaan mykistyy niiden kauneudesta ja hiljentyy niiden jylhästä olemuksesta. Historian havina ikivanhojen puiden katveessa koskettaa syvältä ja rauhoittaa mielen. Myös Rikalan Linnamäki, muinaislinna-alue, on tässä aivan parin kilometrin säteellä sekä tunnelmallinen Rikalanmäki ( www.antiikkiverstas.com ). Suosittelen poikkeamaan näillä seuduilla liikkuessa näissä paikoissa. Joensuun kartano ei ole yleisölle avoin, mutta kävellen voi sen pihapiirin läpi kulkea.

Halikon seutu on muutenkin rehevää ja maasto kauniin kumpuilevaa. Tänään suuntasin askeleeni kohti Vässilää. Tällä alueella on luontopolkuja kuten Halikonjoen Häntälänkosken luontopolku ja Purhamäenkosken luontopolku. Nyt emme lähteneet Hertan kanssa seikkailemaan näille poluille, sillä maasto oli aika märkää - ja me ilmeisiä hienohelmoja :P

Luonto oli tosi kaunis ja hiljainen, jotenkin tuntuu että se rauhoittuu ja kerää voimiaan vastaanottaakseen tulevan talven. Vain korppi raakkui ja pikkulinnut visersivät, kuulin jopa lehden tippuvan puusta! Monta kertaa vaan pysähdyin ja nautin tästä rauhasta ja hiljaisuudesta. Paljon on puhuttu metsän parantavasta vaikutuksesta esimerkiksi stressiin. Itse en ole metsäihmisiä, ennemminkin meri-ihminen (olisitko voinut arvata?!), mutta peltojen keskellä, metsän läheisyydessäkin kokee jo uskomatonta eheyttävää rauhaa ja oikein tuntee miten sitä luonnonvoimaa itseensä tulee imettyä. 

Näihin tunnelmiin päätän tämän kirjoituksen. Ihanaa ja voimaannuttavaa viikonloppua Sinulle <3 Muista nauttia luonnosta ;)

 

Kommentit (2)

Mrs. Rahja
Liittynyt26.3.2017

Kauniita kuvia <3 Mukava lukea venekuulumisianne :)

Me olimmekin syyskuussa prätkäilemässä siellä päin, upeaa seutua! :)

Kirjoittelimme siitä blogiin myös; http://merikapteeninvaimo.blogspot.fi/2017/09/rautahevosella-treffeille....

Ajattelinkin kyltit nähdessäni, että kartanoihin haluaisin mennä joku kerta tarkemmin tutustumaan.

Tunnelmallista viikonloppua <3

merikapteeninvaimo.blogspot.fi

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017

Kiitos kommentista! Etpä arvaakaan, olin käynyt jo lukemassa tarinasi syyskuun prätkäreissustanne! :) Vahva suositus Salon Halikon kartano"kierrokselle" ja jos tykkäätte yöpyä vaikka prätkäreissullanne on Vuohensaaressa mukava telttailualue kahvioineen, minigolfratoineen ja kesäteattereineen <3
Ihanaa talven odotusta <3

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat

Instagram