Kirjoitukset avainsanalla resepti

Herkulliset marenki päällysteiset mokkapalat tuovat vaihtelua kahvipöytään

Mikä on urheilutapahtumien kahvioiden "the myyntiartikkeli"? Ainakin lasten urheiluharrastuksissa se on ihan takuulla MOKKAPALAT!

Mä leivoin tänään näitä kyseisiä herkkuja, mutta vaihtelun vuoksi päällystin ne tomusokerikuorrutteen sijasta suklaamarengilla. Ja aa että, niistähän tulikin maukkaita! Kuvia leivonnan alkuvaiheista ei ole, kun niin innossani ryhdyin hommiin että kuvan ottamiset unohtui. Mutta resepti on selkeä ilman kuviakin. Monivaiheinen, mutta kannattaa ehdottomasti testata! Ei ole vaikea! Itse pidin uunissa lähes 10 minuuttia kauemmin kuin reseptissä sanotaan, mutta testaa mikä on sinun uunillesi sopiva aika.

 

 

MARENKIMOKKAPALAT

 

Pohja

170 g tummaa suklaata 

1 rkl + 300 g voita

1 1/2 dl vahvaa kahvia

1/2 dl maitoa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

4 dl sokeria

 

Marenki

10 kananmunanvalkuaista

4 dl tomusokeria

 

Tee näin

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Tee ensin marenki. Vatkaa valkuaiset kulhossa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri erissä ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista pohja. Paloittele suklaa kulhoon. Mittaa 1 rkl voita joukkoon ja sulata mikrossa sykäyksittäin, sekoita tasaiseksi.

Ota 2–3 rkl suklaasulaa erikseen pieneen astiaan marenkia varten.

Sulata 300 g voita kattilassa. Valmista kahvi, kuumenna maito ja sekoita se kahvin joukkoon. Kaada maitokahvi voin joukkoon.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi-maitokahviseos ja jauhoseos vuorotellen 3 erässä munavaahtoon. Hämmennä isompi määrä suklaasulaa taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Levitä nuolijalla tasaiseksi levyksi. 

Nostele marenki isoina nokareina taikinan päälle ja levitä varovasti ruokalusikalla. Valuta ruokalusikkaa apuna käyttäen ohuita suklaaraitoja marengille ja pyörittele kuvioita lusikalla.

Paista uunissa 25–30 minuuttia.

 

Laita marenki taikinan päälle.
 
Levitä lusikalla koko pohjan päälle.
 
Valuta sulatettu suklaa marengin päälle.
 
Pyörittele lusikalla raitoja ja kuvioita niin että suklaa osittain sekoittuu marenkiin.
 
Ja sitten uuniin!
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Uskon! 😊 Ehkä huomenna voisi kokeilla. Jouluna kun ei juurikaan tullut herkuteltua! 😅

-R / Koti Kumpulassa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puolukkapiirakka kookosmurupäällisellä on syksyn herkku leivonnainen. Makuna yhdistyy puolukan kirpeys ja kookoksen makeus. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Helppo tehdä myös gluteenittomana. Tämä on herkullista!

Hei ihanat! 

Tässä sen kummemmitta puheitta lupaamani puolukkapiirakan resepti. Helppo, nopea ja herkullinen. Mitä muuta voi toivoa!?

 

 

PUOLUKKAPIIRAKKA

 

100 g voisulaa

1 dl sokeria

sekoitetaan vaahdoksi

 

1 muna

1 1/2 dl (vehnä)jauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl maitoa

sekoitetaan voi-sokeri-vaahtoon mukaan tasaiseksi taikinaksi. Levitä seos piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (mun suosikki)

 

3-4 dl puolukoita

ripotellaan taikinan päälle vuokaan

 

1/2 dl sulaa voita

3/4 dl sokeria

1 1/2 dl kookoshiutaleita

1 rkl (vehnä)jauhoja

1 tl vaniljasokeria

sekoita muruseokseksi ja ripottele puolukoiden päälle

 

Piirakka uuniin 175C ja noin 40-45 minuuttia. Tarjoillaan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

 

Nauti <3

 

 

Kommentit (2)

Kikka L.
1/2 | 

Tämä pitää kokeilla! Helppo resepti ja varmaan voisi puolukoiden joukkoon raastaa hiukan omppua, eikö!

Minä en juurikaan leivo, mutta sun resepteistä tulee kipinää leipomiseen, se vaan, että meitä on kaksi ja toinen syö pienen palan, mulle jää 3/4 kaakusta. Kiva, kun inspiroit!

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017

Loistava idea, Kikka! Omppu raastettuna mukaan kuulostaa tosi herkulliselta! 

Tiedän sun tunteen. Meillä (mm.) tätä ei minun lisäkseni syö kukaan muu, joten herkuteltuani vähän,laitoin lopun pakkaseen. Sieltä sitä voi sulatella itselleen kahvin kanssa tai sitten tarjota yllätysvieraille. 

Ja sydämellinen kiitos, on kiva kuulla jos joku saa ideoita ja ajatuksia mun kirjoituksista <3

Herkullisen porkkanakakun pohja näyttää kivalta ja erilaiselta johtuen kahdesta eri taikinasta joita kakkupohjaan käytetään.

Haluan jakaa kanssanne tämän Porkkanakakku-reseptin, joka vähän erilainen ja sen myötä se tuo myös mielestäni piristystä ja positiivista uutta tuulahdusta kahvipöytään ja porkkanakakku-faneille, joihin itsekin lukeudun.

Porkkanakakku sopii mielestäni hyvin syksyyn ja sadonkorjuuaikaan. Se on mehukas ja herkullinen.

 

Porkkanakakku

 

3 dl         fariinisokeria

1,5 dl      kidesokeria

4            kananmunaa

 4,5 dl     rypsiöljyä

 6,75 dl   vehnäjauhoja

2 tl         leivinjauhetta

2 tl         ruokasoodaa

1 rkl       kanelia

1 tl         jauhettua inkivääriä

1 tl         suolaa

1 tl         vaniljasokeria

2,5 kpl   isoa porkkanaa soseena tai raasteena

 

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Levitä puolet seoksesta pellille leivinpaperin päälle. Valmista seuraavaksi juustokakkuseos.                                         

 

 

Juustokakku:

 

1 prk    maitorahkaa

200 g  maustamatonta Philadelphiaa

2         munaa

0,5 dl  kermaa

1 dl     sokeria

1 rkl    maissitärkkelystä

2 rkl   sitruunamehua

 

Sekoita kaikki aineet yhteen, älä vatkaa liikaa. Tiputtele lusikalla isoja lusikallisia (puolet määrästä) juustokakkumassaa sinne tänne porkkanakakkumassan päälle. Tee samoin lopulle porkkanakakkumassalle. Ja vielä lopuksi sama juustokakkumassalle. Pinnan voi halutessaan marmoroida kevyesti, mutta älä sekoita massoja liikaa, sillä silloin ne eivät paistumisen jälkeen erotu toisistaan.
Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorruttamista.     

 

                                                               

 Kuorrute:

 

400 g   tomusokeria

100 g   huoneenlämpöistä voita

200 g   maustamatonta Philadelphiaa

 

Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika sekoittaminen löysyttää massan). Levitä juustoseos pohjan päälle, leikkaa paloiksi ja nauti!                                          

 

 

Kommentit (2)

Tää on ihana vuodenaika kun pihalta löytyy käden ulottuvilta smoothie-tarpeita <3 

Tein itselleni huomisaamuksi marjasmoothien jo jääkaappiin odottamaan ja ajattelin jakaa reseptin myös teille, sillä siitä tuli aivan mahdoton herkku!

Nyt mulla on enää pihapensaissa poimimattomana mustaherukoita ja vadelmia, joten niitä kävin noukkimassa tähän mukaan. Muut marjat ovat jo pakastettuna eli laitoin niitä mukaan jäisinä. Marjojen määrää voi vaihdella sen mukaan mikä maku on itselle mieluisin. Kokonainen banaani on aika paljon, puolikaskin olisi varmasti oikein sopiva. Mutta jos on pitkä päivä ja tämän syö aikaisin aamulla, pitää banaani hyvin kylläisenä lounasaikaan asti. 

 

MARJASMOOTHIE

1 banaani

kourallinen mansikoita 

kourallinen mustikoita 

pieni kourallinen mustaherukoita

1 rkl proteiinijauhetta

1/2 rkl viherjauhetta

1/2 rkl kaakaonibsejä

päälle vadelmaa ja vaikka cashew pähkinöitä

 

Kone käyntiin ja smoothie sileäksi!

Eväsrasia-vinkkinä tuo Tupperwaren kannellinen purkki on aivan täydellisen sopivan kokoinen ja kansi pysyy takuulla kiinni kun kuljetat siinä evästä mukanasi.

 

Tupperwaren kannellinen muki on oiva tapa säilyttää smoothieta ja napata se mukaan kassiin. Kansi pysyy takuulla kiinni!

 

Herkkuhetkiä toivotellen,

Lotta

Kommentit (2)

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat

Instagram