Kirjoitukset avainsanalla resepti

Tää on ihana vuodenaika kun pihalta löytyy käden ulottuvilta smoothie-tarpeita <3 

Tein itselleni huomisaamuksi marjasmoothien jo jääkaappiin odottamaan ja ajattelin jakaa reseptin myös teille, sillä siitä tuli aivan mahdoton herkku!

Nyt mulla on enää pihapensaissa poimimattomana mustaherukoita ja vadelmia, joten niitä kävin noukkimassa tähän mukaan. Muut marjat ovat jo pakastettuna eli laitoin niitä mukaan jäisinä. Marjojen määrää voi vaihdella sen mukaan mikä maku on itselle mieluisin. Kokonainen banaani on aika paljon, puolikaskin olisi varmasti oikein sopiva. Mutta jos on pitkä päivä ja tämän syö aikaisin aamulla, pitää banaani hyvin kylläisenä lounasaikaan asti. 

 

MARJASMOOTHIE

1 banaani

kourallinen mansikoita 

kourallinen mustikoita 

pieni kourallinen mustaherukoita

1 rkl proteiinijauhetta

1/2 rkl viherjauhetta

1/2 rkl kaakaonibsejä

päälle vadelmaa ja vaikka cashew pähkinöitä

 

Kone käyntiin ja smoothie sileäksi!

Eväsrasia-vinkkinä tuo Tupperwaren kannellinen purkki on aivan täydellisen sopivan kokoinen ja kansi pysyy takuulla kiinni kun kuljetat siinä evästä mukanasi.

 

Tupperwaren kannellinen muki on oiva tapa säilyttää smoothieta ja napata se mukaan kassiin. Kansi pysyy takuulla kiinni!

 

Herkkuhetkiä toivotellen,

Lotta

Kommentit (2)

Nyt tulee tällaista sokeriöveri -tekstiä vähän enemmänkin, mutta vappu on kerran vuodessa vaan ja jos siihen kuuluvat munkit ja simat, niin sallittakoon nämä peräkkäiset makeat kirjoittelut minulle, eiköstä vaan?

En ole moneen vuoteen tehnyt itse simaa. Joka vuosi herään vähän liian myöhään tai sitten on ollut kiireitä, etten ole oikein jaksanut siihen hommaan ryhtyä. Mutta eihän tässäkään hommassa juuri vaivaa ole, lähinnä se vaan ottaa aikansa valmistua.

Tämä on hyväksi koettu resepti ja itse asiassa huomasin että sama resepti löytyy myös fariinisokeri-pussin kyljestä :) Siinä kyllä on resepti puolet pienemmästä määrästä. Tästä mun reseptistä tulee ämpärillinen simaa.

Ei muuta kuin ämpärit esiin ja simat käymään! 

 

VAPPUSIMA

8 litraa vettä

500 g fariinisokeria

500 g sokeria

2 sitruunaa

2 herneen kokoista palaa tuorehiivaa

sokeria ja rusinoita

 

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon ja anna jäähtyä kädenlämpoiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi. Pullota sima. Lisää puolloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen ajan joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä simat viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

 

Kommentit (2)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Ihana kodinhengetär täällä leiponu munkkeja ja tehny simaa :). Pääsenkö kylään maistiaisille? 

Aivan ihania herkkuja!

Helena Kekkonen

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

Kategoriat