Kirjoitukset avainsanalla resepti

Puolukkapiirakka kookosmurupäällisellä on syksyn herkku leivonnainen. Makuna yhdistyy puolukan kirpeys ja kookoksen makeus. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Helppo tehdä myös gluteenittomana. Tämä on herkullista!

Hei ihanat! 

Tässä sen kummemmitta puheitta lupaamani puolukkapiirakan resepti. Helppo, nopea ja herkullinen. Mitä muuta voi toivoa!?

 

 

PUOLUKKAPIIRAKKA

 

100 g voisulaa

1 dl sokeria

sekoitetaan vaahdoksi

 

1 muna

1 1/2 dl (vehnä)jauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl maitoa

sekoitetaan voi-sokeri-vaahtoon mukaan tasaiseksi taikinaksi. Levitä seos piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (mun suosikki)

 

3-4 dl puolukoita

ripotellaan taikinan päälle vuokaan

 

1/2 dl sulaa voita

3/4 dl sokeria

1 1/2 dl kookoshiutaleita

1 rkl (vehnä)jauhoja

1 tl vaniljasokeria

sekoita muruseokseksi ja ripottele puolukoiden päälle

 

Piirakka uuniin 175C ja noin 40-45 minuuttia. Tarjoillaan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

 

Nauti <3

 

 

Kommentit (2)

Kikka L.

Tämä pitää kokeilla! Helppo resepti ja varmaan voisi puolukoiden joukkoon raastaa hiukan omppua, eikö!

Minä en juurikaan leivo, mutta sun resepteistä tulee kipinää leipomiseen, se vaan, että meitä on kaksi ja toinen syö pienen palan, mulle jää 3/4 kaakusta. Kiva, kun inspiroit!

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017

Loistava idea, Kikka! Omppu raastettuna mukaan kuulostaa tosi herkulliselta! 

Tiedän sun tunteen. Meillä (mm.) tätä ei minun lisäkseni syö kukaan muu, joten herkuteltuani vähän,laitoin lopun pakkaseen. Sieltä sitä voi sulatella itselleen kahvin kanssa tai sitten tarjota yllätysvieraille. 

Ja sydämellinen kiitos, on kiva kuulla jos joku saa ideoita ja ajatuksia mun kirjoituksista <3

Herkullisen porkkanakakun pohja näyttää kivalta ja erilaiselta johtuen kahdesta eri taikinasta joita kakkupohjaan käytetään.

Haluan jakaa kanssanne tämän Porkkanakakku-reseptin, joka vähän erilainen ja sen myötä se tuo myös mielestäni piristystä ja positiivista uutta tuulahdusta kahvipöytään ja porkkanakakku-faneille, joihin itsekin lukeudun.

Porkkanakakku sopii mielestäni hyvin syksyyn ja sadonkorjuuaikaan. Se on mehukas ja herkullinen.

 

Porkkanakakku

 

3 dl         fariinisokeria

1,5 dl      kidesokeria

4            kananmunaa

 4,5 dl     rypsiöljyä

 6,75 dl   vehnäjauhoja

2 tl         leivinjauhetta

2 tl         ruokasoodaa

1 rkl       kanelia

1 tl         jauhettua inkivääriä

1 tl         suolaa

1 tl         vaniljasokeria

2,5 kpl   isoa porkkanaa soseena tai raasteena

 

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Levitä puolet seoksesta pellille leivinpaperin päälle. Valmista seuraavaksi juustokakkuseos.                                         

 

 

Juustokakku:

 

1 prk    maitorahkaa

200 g  maustamatonta Philadelphiaa

2         munaa

0,5 dl  kermaa

1 dl     sokeria

1 rkl    maissitärkkelystä

2 rkl   sitruunamehua

 

Sekoita kaikki aineet yhteen, älä vatkaa liikaa. Tiputtele lusikalla isoja lusikallisia (puolet määrästä) juustokakkumassaa sinne tänne porkkanakakkumassan päälle. Tee samoin lopulle porkkanakakkumassalle. Ja vielä lopuksi sama juustokakkumassalle. Pinnan voi halutessaan marmoroida kevyesti, mutta älä sekoita massoja liikaa, sillä silloin ne eivät paistumisen jälkeen erotu toisistaan.
Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorruttamista.     

 

                                                               

 Kuorrute:

 

400 g   tomusokeria

100 g   huoneenlämpöistä voita

200 g   maustamatonta Philadelphiaa

 

Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika sekoittaminen löysyttää massan). Levitä juustoseos pohjan päälle, leikkaa paloiksi ja nauti!                                          

 

 

Kommentit (2)

Tää on ihana vuodenaika kun pihalta löytyy käden ulottuvilta smoothie-tarpeita <3 

Tein itselleni huomisaamuksi marjasmoothien jo jääkaappiin odottamaan ja ajattelin jakaa reseptin myös teille, sillä siitä tuli aivan mahdoton herkku!

Nyt mulla on enää pihapensaissa poimimattomana mustaherukoita ja vadelmia, joten niitä kävin noukkimassa tähän mukaan. Muut marjat ovat jo pakastettuna eli laitoin niitä mukaan jäisinä. Marjojen määrää voi vaihdella sen mukaan mikä maku on itselle mieluisin. Kokonainen banaani on aika paljon, puolikaskin olisi varmasti oikein sopiva. Mutta jos on pitkä päivä ja tämän syö aikaisin aamulla, pitää banaani hyvin kylläisenä lounasaikaan asti. 

 

MARJASMOOTHIE

1 banaani

kourallinen mansikoita 

kourallinen mustikoita 

pieni kourallinen mustaherukoita

1 rkl proteiinijauhetta

1/2 rkl viherjauhetta

1/2 rkl kaakaonibsejä

päälle vadelmaa ja vaikka cashew pähkinöitä

 

Kone käyntiin ja smoothie sileäksi!

Eväsrasia-vinkkinä tuo Tupperwaren kannellinen purkki on aivan täydellisen sopivan kokoinen ja kansi pysyy takuulla kiinni kun kuljetat siinä evästä mukanasi.

 

Tupperwaren kannellinen muki on oiva tapa säilyttää smoothieta ja napata se mukaan kassiin. Kansi pysyy takuulla kiinni!

 

Herkkuhetkiä toivotellen,

Lotta

Kommentit (2)

Nyt tulee tällaista sokeriöveri -tekstiä vähän enemmänkin, mutta vappu on kerran vuodessa vaan ja jos siihen kuuluvat munkit ja simat, niin sallittakoon nämä peräkkäiset makeat kirjoittelut minulle, eiköstä vaan?

En ole moneen vuoteen tehnyt itse simaa. Joka vuosi herään vähän liian myöhään tai sitten on ollut kiireitä, etten ole oikein jaksanut siihen hommaan ryhtyä. Mutta eihän tässäkään hommassa juuri vaivaa ole, lähinnä se vaan ottaa aikansa valmistua.

Tämä on hyväksi koettu resepti ja itse asiassa huomasin että sama resepti löytyy myös fariinisokeri-pussin kyljestä :) Siinä kyllä on resepti puolet pienemmästä määrästä. Tästä mun reseptistä tulee ämpärillinen simaa.

Ei muuta kuin ämpärit esiin ja simat käymään! 

 

VAPPUSIMA

8 litraa vettä

500 g fariinisokeria

500 g sokeria

2 sitruunaa

2 herneen kokoista palaa tuorehiivaa

sokeria ja rusinoita

 

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon ja anna jäähtyä kädenlämpoiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi. Pullota sima. Lisää puolloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen ajan joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä simat viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

 

Kommentit (2)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Ihana kodinhengetär täällä leiponu munkkeja ja tehny simaa :). Pääsenkö kylään maistiaisille? 

Aivan ihania herkkuja!

Helena Peltokangas

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat