Kirjoitukset avainsanalla hyvinvointi

Tässä hetki sitten sain Hymyillään -blogin Helenalta haasteen ja halusin ehdottomasti ottaa haasteen vastaan!

Helena pyytää haasteessaan miettimään itselle tärkeitä asioita, sellaisia asioita mitkä aiheuttavat hyvää oloa. Tarkoitus on miettiä onnentunteen aiheuttajia muualta kuin esimerkiksi töistä tai erilaisista suorituksista. Työ on minulle tottakai tosi tärkeä osa elämää. Työssä onnistumiset määrittelevät tosi vahvasti sen miten tyytyväinen olen itseeni. Mutta jätämme sen aiheen siis tässä haasteessa syrjään :)

 

Miettiessäni asioita, jotka tekevät minut aidosti onnelliseksi ja tuottavat hyvää oloa, huomaan taas kerran, että kyse on lopulta melko simppeleistä asioista. Pelkästään se, että ajattelen näitä asioita, saa minussa aikaan hyvänolontunnetta. Eli aika helpolla pääsee halutessaan hyvään fiilikseen :) Melko samoilla linjoilla Helenan kanssa mennään meidän vastauksissa. Helenan blogiin ja haastepostaukseen pääset tästä.

 

Missä paikassa minun on hyvä olla? Millaiset asiat lisäävät hyvää oloa pitkäksi aikaa? 

 

  • PERHE on mun maadoittaja. Miehelleni voin murista murheitani ja hän kuuntelee ja antaa mielipiteensä, joihin mun on hyvä peilata omia ajatuksia. Lasten kasvua on ihanaa - vaikkakin haikea seurata. Lapsuuden perheeni on myös tosi tärkeä. Olemme tiiviisti kanssakäymisissä ja se tuo turvallisuuden tunnetta kun tietää, että he ovat tukenani.
  • YSTÄVÄT ovat elämän suola. Toki heitä ei ehdi tavata niin usein kuin haluaisi, mutta sitäkin tärkeämmiksi tapaamiset muodostuvat. Ystävien kanssa ilo on läsnä.
  • KOTI on mulle äärimmäisen rakas. Kun koti näyttää mun silmiin miellyttävältä, tuottaa se mulle todella vahvaa hyvää oloa. 
  • SHINDOrakkain harrastukseni ikinä, josta muodostuu helposti elämäntapa. Mitä vähemmän ehdin shindoilla, sitä vahvemmin huomaan, miten tärkeää se mun keholle ja mielelle on. Mitä enemmän ehdin tehdä harjoitteita, sitä selkeämmin käy ilmi, miten merkityksellinen Shindo on. Eli kummin päin tahansa, se muistuttaa mua aina tärkeydestään :)
  • MERI on ollut osa mun elämääni siitä saakka kun olin puolivuotias. Saan meren tuoksun sieraimiini pelkästään kuvittelemalla meren :) Meri rauhoittaa ja tuo vahvaa hyvänolon tunnetta. Merellä tuntuu että on yhtä luonnon kanssa.

 

 

Millaisia ajatuksia sinussa nuo kysymykset herättävät? Joskus on ihan hyvä pysähtyä miettimään ja muistuttamaan itseään siitä, mitkä asiat hyvää oloa tuottavat. Useimmiten jo pelkästään niiden ajattelu saa hyvälle mielelle ja hymyn huulille.

 

- Lotta

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva omista pojista mun työpöydällä :)

Joskus on niin että elelee vaan omaa arkeaan, vähän sokeanakin,  tottuneena siihen, mitä siihen kuuluu – ja siihen mitä siitä puuttuu.

Aina ei myöskään tiedosta eikä muista sitä, että itse pystyy hyvin pitkälti vaikuttamaan asioihin omalla toiminnallaan. Ennenkuin siitä taas muistutetaan. Ja minäpä nyt muistutan, koska:

Mä tajusin tänään yhden asian, joka on ollut erityisen korostunutta elämässäni viime aikoina.  

Olen kuullut mm seuraavaa :

 

kiitos avusta

kaunis paita

olipa iloinen yllätys

olet ihana

on mukava että olet täällä

 

Pieniä sanoja, lyhyitä lauseita. Mutta niin kovin merkityksellisiä. Niin voimaannuttavia.

 

Uudessa työssäni olen muutaman viikon aikana saanut kuulla näitä jo useasti. Miten ne vaikuttavat?

 

Ainakin minuun ne vaikuttavat todella vahvasti. Koen olevani hyväksytty, arvostettu, pidetty.

 

Tällä on aivan älyttömän iso merkitys omaan hyvinvointiin sekä siihen, miten ajattelet itse itsestäsi. Oma henkinen ryhtini on kasvanut muutamassa viikossa jo monta senttiä, sillä usko itseeni on kohentunut aivan uskomattoman paljon.

 

kiitos että olit avuksi

kivat hiukset

olipa kiva kun ehdit jo tehdä tuon

ai että sua on aina yhtä mukava nähdä

 

Siinä muutama esimerkki. Mitä sinä voisit sanoa jollekin läheiselle, tutulle, jopa ventovieraalle? Mikä ikinä sopii sinun suuhusi tai elettyyn tilanteeseen, käytä positiivisia ja kannustavia ilmaisuja. Niillä on taipumus pompahtaa myös takaisin, aiheuttaen positiivisen kehän josta saa voimaa <3

 

Kommentit (6)

Kikka L.
1/6 | 

Toden totta! Joskus positiivinen, pienikin, maininta tai kehu saa synkänkin mielen valoisammaksi. Kuten kerroit, että kiva nähdä sinua, kiva vaate, pidän kampauksestasi jne. tekee aina hyvää kuulla. Eikä sen tarvitse olla mitään nuoleskelua tai korostunutta kehua. Ja mikä tärkeintä, pitää osata ottaa vastaan nämä kauniit huomiot, kiittää niistä ja pistää hyvä kiertämään. 

Eilen melkein leijuin ulos eräästä tietystä paikasta, missä sain ilahduttavia kommentteja, kun niitä vähiten odotin. 

Enkä yhtään ihmettele työkaveriesi asennetta. :)

Vierailija
2/6 | 

Voi kiitos Kikka! Olet itse juuri niitä ihmisiä, jotka muistavat mainita kun näkevät jotain, mistä voi antaa positiivisen kommentin. Et jää itseksesi miettimään että olipa sillä kivat uudet rillit, vaan sanot sen henkilölle itselleen ääneen. Itsekin monesti ilahduttavista sanoistasi kiitollisena olleena, voin kertoa että se on yksi piirre sinussa joka on todella hieno ja arvostettava! Mukavaa viikonloppua ❤️ - Lotta

Kikka L.
3/6 | 

Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi! Eilisen sydämellisen keskustelun kävin entisessä työpaikassasi, arvasitkin  varmaan. Kyllä kestää tottua siihen, ettet siellä ole.

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017
5/6 | 

Nämä ovat juuri niitä kaikista tärkeimpiä sanoja ja hyvin merkityksellisiä. Ihana postaus ❣

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
6/6 | 

Helena, nyt täytyy myöntää että tätä kirjoittaessa ja näitä miettiessä tulit vahvasti mieleen. Sinä olet blogiyhteisömme positiivisuusmoottori, joka jaksaa väsymättä löytää kaikille ihmisille positiivista sanottavaa! Kiitos että olet ❤️ - Lotta

Lotta

Haluan aloittaa tällaisella ajatuksella, kerron myöhemmin miksi :

Yksi tämän päivän trendeistä on "itsensä löytäminen" joka on huipennus onnistuneelle "itsensä etsimiselle". Moni irroittautuu omasta arjestaan, joissain tapauksissa matkaa jopa maailman ääriin päästäkseen eroon ympärillään olevista ihmisistä ja siitä samasta arjesta, jota elää päivästä toiseen. Tämän he tekevät, löytääkseen itsensä.

Hmmmm….

Ajatus :

Tämä lausuttiin tänään ääneen ja mielestäni tässä piilee syvä viisaus; Eikö itsensä etsiminen kuulu tapahtua siinä ympäristössä missä elät? Siellä missä sinä olet sinä ja missä oma elämäsi on muokkautunut sinun ja läheistesi vuorovaikutuksesta?

Shindo

Tänään kouluttauduin jälleen lisää, liittyen shindo-ohjaaja koulutukseeni, josta olen teille kertonutkin. Tein todellisen oivalluksen päivän aikana, tuo ajatus mielessäni.  

Olen kertonut teille esimerkiksi täällä, mistä Shindossa on kyse. (Voit myös lukea lapsille suunnatusta Halipysäkistä) Tämän päivän aikana koin kehon ja mielen rentoutuvan niin, että mielessäni ei pyörinyt ensi viikon kauppalista eikä se, että kotiin kun pääsen teen selvää siellä odottavasta pyykkivuoresta. Mieli oli tavallaan tyhjä, mutta taas tietoisuus omasta kehosta oli huipussaan. Aistin herkästi eri tuntemukset ja niiden vaihtelut. 

Itse ajattelisin, että tämä oli matka minuun itseeni tietyllä tasolla. Kun keho on rentoutunut ja mielesi on tavallaan sen kanssa yhtä, tulee tunne että tässä mä nyt olen itseni kanssa :) Tässä tilassa voi myös antaa ajatusten ja mietteiden kautta itselleen mahdollisuudet tutkailla itseään. Voisiko tässä olla mahdollisuus itsensä etsimiseen?

Päivän aikana kirjasin ylös myös tällaisia lausuttuja ajatuksia, jotka vaikuttivat minuun :

 

Olen sekä itselleni että muille velvollinen hoitamaan itseäni

Hoitamalla itseäsi, pidät itsesi kunnossa ja voit olla avuksi myös muille.

 

Ajatuksemme on auttaa ja helpottaa muita, mikä on lyhytnäköistä, jos unohtaa itsensä

Niin, mitäpä tähän lisäämään. 

 

Nämä mietteet liittyivät tänään Shindoon, mutta ihan sovitettavissa elämään ylipäätään. Itsensä hoitaminen tarkoittaa yleisesti ottaen elämässä sitä, että huolehdit omasta hyvinvoinnistasi. Kun itse voit hyvin, voit olla avuksi myös muille. Jos unohdat itsesi ja keskityt vain muiden hyvinvointiin tai muiden tarpeisiin, on se lyhytnäköistä, sillä silloin sinulla ei kauaa ole voimavaroja mistä antaa muille. Henkilökohtaisesti minulle tulee heti mieleen se vaihe kun pojat ovat olleet vauvoja, molemmat allergikkoja. Äitinä annoin kaikkeni, mutta taisin unohtaa itseni hoitamisen ja siksi olinkin jälkeenpäin ajatellen todella uupunut. Näitä vaiheita on ehtinyt elämän aikana kertyä eri muodoissa, mutta nyt alan ehkä jo ymmärtää miten tärkeää on se, että antaa itselleen myös ajan hoitaa itseään. 

Kun itse voi hyvin, ympäristökin on helpompi voida hyvin <3 

Tällaisin ajatuksin tällä kertaa :) 

Alla kuvia tämän päivän harjoitteista ja tunnelmista - ja ihanista naisista <3

 

 

 

 

 

 

 

 

Suhmurainen Shindo-selfie Luontaishoitola Sofian ihanan Janen kanssa :)

Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat