Kirjoitukset avainsanalla positiivisuus

Kuva omista pojista mun työpöydällä :)

Joskus on niin että elelee vaan omaa arkeaan, vähän sokeanakin,  tottuneena siihen, mitä siihen kuuluu – ja siihen mitä siitä puuttuu.

Aina ei myöskään tiedosta eikä muista sitä, että itse pystyy hyvin pitkälti vaikuttamaan asioihin omalla toiminnallaan. Ennenkuin siitä taas muistutetaan. Ja minäpä nyt muistutan, koska:

Mä tajusin tänään yhden asian, joka on ollut erityisen korostunutta elämässäni viime aikoina.  

Olen kuullut mm seuraavaa :

 

kiitos avusta

kaunis paita

olipa iloinen yllätys

olet ihana

on mukava että olet täällä

 

Pieniä sanoja, lyhyitä lauseita. Mutta niin kovin merkityksellisiä. Niin voimaannuttavia.

 

Uudessa työssäni olen muutaman viikon aikana saanut kuulla näitä jo useasti. Miten ne vaikuttavat?

 

Ainakin minuun ne vaikuttavat todella vahvasti. Koen olevani hyväksytty, arvostettu, pidetty.

 

Tällä on aivan älyttömän iso merkitys omaan hyvinvointiin sekä siihen, miten ajattelet itse itsestäsi. Oma henkinen ryhtini on kasvanut muutamassa viikossa jo monta senttiä, sillä usko itseeni on kohentunut aivan uskomattoman paljon.

 

kiitos että olit avuksi

kivat hiukset

olipa kiva kun ehdit jo tehdä tuon

ai että sua on aina yhtä mukava nähdä

 

Siinä muutama esimerkki. Mitä sinä voisit sanoa jollekin läheiselle, tutulle, jopa ventovieraalle? Mikä ikinä sopii sinun suuhusi tai elettyyn tilanteeseen, käytä positiivisia ja kannustavia ilmaisuja. Niillä on taipumus pompahtaa myös takaisin, aiheuttaen positiivisen kehän josta saa voimaa <3

 

Kommentit (6)

Kikka L.
1/6 | 

Toden totta! Joskus positiivinen, pienikin, maininta tai kehu saa synkänkin mielen valoisammaksi. Kuten kerroit, että kiva nähdä sinua, kiva vaate, pidän kampauksestasi jne. tekee aina hyvää kuulla. Eikä sen tarvitse olla mitään nuoleskelua tai korostunutta kehua. Ja mikä tärkeintä, pitää osata ottaa vastaan nämä kauniit huomiot, kiittää niistä ja pistää hyvä kiertämään. 

Eilen melkein leijuin ulos eräästä tietystä paikasta, missä sain ilahduttavia kommentteja, kun niitä vähiten odotin. 

Enkä yhtään ihmettele työkaveriesi asennetta. :)

Vierailija
2/6 | 

Voi kiitos Kikka! Olet itse juuri niitä ihmisiä, jotka muistavat mainita kun näkevät jotain, mistä voi antaa positiivisen kommentin. Et jää itseksesi miettimään että olipa sillä kivat uudet rillit, vaan sanot sen henkilölle itselleen ääneen. Itsekin monesti ilahduttavista sanoistasi kiitollisena olleena, voin kertoa että se on yksi piirre sinussa joka on todella hieno ja arvostettava! Mukavaa viikonloppua ❤️ - Lotta

Kikka L.
3/6 | 

Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi! Eilisen sydämellisen keskustelun kävin entisessä työpaikassasi, arvasitkin  varmaan. Kyllä kestää tottua siihen, ettet siellä ole.

Lottas Liv
Liittynyt21.9.2017
6/6 | 

Helena, nyt täytyy myöntää että tätä kirjoittaessa ja näitä miettiessä tulit vahvasti mieleen. Sinä olet blogiyhteisömme positiivisuusmoottori, joka jaksaa väsymättä löytää kaikille ihmisille positiivista sanottavaa! Kiitos että olet ❤️ - Lotta

Lotta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä reilu nelikymppisen naisen ja perheenäidin elämä voikaan pitää sisällään? Uusperheen arkea, työssäkäyvä äiti joka harrastaa teatteria, sisustamista, shindoa. Rakastaa leipomista ja joo, vähän ruuanlaittoakin.  Ollaan hurahdettu veneilyyn, josta seurasi veneremppa, Avaan vahvasti mietteitä elämästä ja itsestäni. Aika kaikenkattavaa siis. Mutta niinhän elämä on <3 Toivottavasti viihdyt seurassani!

Blogiarkisto

2018
Kesäkuu

Kategoriat