Blogini on ollut olemassa vasta kaksi viikkoa ja nyt jo tekstieni kommentointi käy vilkkaana. Olen tästä erittäin iloinen. Siis siitä, että blogiani luetaan ja siinä käsiteltävät aiheet herättävät ihmisissä tunteita. Vaikka tunteet ovatkin tähän mennessä olleet lähinnä närkästystä ja paheksuntaa, tunteita ne ovat nekin. Vieläpä hyvin voimakkaita, sellaisia.

Jatkakaa kommentointianne! Jokainen negatiivinen kommentti kasvattaa minua ihmisenä ja opin onkimaan huumoria rivien välistä silloinkin, kun sellaista ei ole sinne piilotettu. Haluan kuulla rehellisiä mielipiteitänne avartaakseni näkemystäni siitä, kuinka meidät läskit tässä yhteiskunnassamme otetaan vastaan ja kuinka meihin täällä suhtaudutaan. Vastaan jokaiseen kommenttiinne parhaan kykyni mukaan, aivan kuten olen tehnyt tähänkin saakka, joten älkää suotta säästelkö sanojanne. Helpoimmin minut saatte yllätettyä – ja etenkin hiljennettyä – vain positiivisella palautteella. Positiivista palautetta kun me suomalaiset harvemmin osaamme ottaa vastaan.

Erityisesti yksi viesti, tai teema, on noussut saamistani kommenteista vahvasti esille. Se on asia, mikä on luettavissa rivien välistä lähes jokaisesta palautteesta. Viesti on se, että kaltaiseni läskin on Suomessa pidettävä turpansa kiinni. Läski, kuten minä, on vain tyhmä ja katkeroitunut ääliö, joka omassa pienessä mielessään kuvittelee, että häntä syrjitään. Kaikki epäoikeudenmukaisuudet, joita läski kohtaa, on läskin omasta asennevammasta johtuvia. Läski on toisin sanoen ansainnut kohtelunsa itse.

Maassamme on myös läskejä, joita ei kohdella yhtä karkeasti. Näin ainakin uskon, tai vähintäänkin toivon. Yhteenkään sellaiseen läskiin en tosin ole koskaan törmännyt. Läski, joka ei aiheuta kommenteillaan paheksuntaa, vaan nöyrtyy asemaansa kakkosluokan kansalaisena, pääsee osassaan arvatenkin helpoimmalla. Tämän tyyppisen läskin olemassaolo hyväksytään, vaikka hän ei kiloillaan maisemaa kaunistaisikaan. Niin kauan, kun läski ei uhkaa muiden ihmisten asemaa omilla mielipiteillään tai tekemisillään, läski saa olla rauhassa.

Minä en ole sellainen läski. Minulla sattuu olemaan näitä mielipiteitä.

Mutta entäpä, jos tämä minun asennevikani (mikä tässäkin kirjoituksessa selvästi nousee esille) ei olekaan vain pessimistisen ja muita syyttelevän mielenvikaisuuteni aiheuttamaa harhaa? Mitäpä, jos muutkin läskit kokevat asiat kanssani samalla tavalla? Olenko silloin edelleen väärässä, vai tekeekö lihavuus kaikista ihmisistä kaltaisiani joka asiasta purnaavia, ärsyttäviä murjottajia?

Nettiä selatessani silmiini osui artikkeli Raisa Omaheimosta. Raisa, kaltaiseni läski hänkin, sai vuosia kuulla ivaa ja pilkantekoa omasta lihavuudestaan ja kyllästyi. Raisa kirjoitti kokemuksistaan puolentoista tunnin mittaisen näytelmän nimeltä Läskimonologi. Sitä esitettiin alkuvuodesta 2016 teatteri Takomon lavalla. Sattumaako, vai silkkaa kyllästymistä normaalipainoisen kansan suvaitsemattomuuteen?

Itse en valitettavasti Läskimonologia nähnyt, eikä sitä tällä hetkellä missään kai enää esitetä. Siitä huolimatta nostan Raisa Omaheimolle hattua. Hän on uusi idolini ja nainen, joka osoittaa uskomatonta siviilirohkeutta! Näen, että meidän tavoissamme käsitellä lihavuuttamme ja kokemuksiamme nykyajan Suomessa on paljon yhteistä. Artikkelin mukaan Läskimonologi oli sekoitus stand up –komiikkaa, sit down –tragiikkaa sekä feminististä näkökulmaa. Melko tutun kuuloista, eikö totta? Otsikon Lihavaa saa vapaasti mollata alla jo totesin, että yhteiskunta muovaa pakostakin meistä lihavista enemmän tai vähemmän stand up –koomikoita, koska huumori on usein ainoa keino ottaa niskaamme kaadettava paskalasti vastaan ja selviytyä sen alta seuraavaan päivään.

Lainatakseni suoraan teatteri Takomon sivulla ollutta Läskimonologin esittelytekstiä: ”Lihavuus on yleistä, mutta silti tabu. Elämme yhteiskunnassa, jossa lihavuus on rikos.”

Kyseisellä sivulla oli myös lista kysymyksiä, joihin Läskimonologi on osaltaan vastannut. Näihin samoihin kysymyksiin toivoisin kaikilta teiltä normaalipainoisilta ja hoikilta lukijoiltani vastauksia. Etenkin sinulta, joka olet sitä mieltä, että lihavia ei Suomessa syrjitä ja meidän asemamme ja kohtelumme on täysin omaa ansiotamme.

Kysymykset ovat tässä:

1) Miksi lihominen on pahinta, mitä ihmiselle voi käydä?

2) Miksi kauniit, ihanat ja älykkäät naiset käyttävät koko elämänsä korjatakseen jotakin mikä ei ole rikki?

3) Miksi on parempi olla tyhmä kuin läski?

4) Miksi lihavan tulisi olla kiitollinen baarin jokaiselle humalaiselle kähmijälle?

5) Miksi on parempi olla laiha kuin onnellinen?

6) Entä miksi lihava ei voi juoda julkisella paikalla Coca-colaa?

Lopuksi tiivistän sen tärkeimmän asian vielä kerran: lihavien syrjintä on oikeasti totta. Se on realiteetti, jolta kaikki muut - paitsi me lihavat - voivat sulkea silmänsä. Vai kuinka te perustelette sen, että Läskimonologin kesto on ollut puolitoista tuntia ilman ainuttakaan väliaikaa? Itse en näe siihen muuta syytä kuin sen, että Raisalla on ollut paljon asiaa.

 

Kommentit (20)

Omppu

Osuin sattumalta blogisi sivuille, joka vaikutti niin mielenkiintoiselta, että aion jäädä seuraamaan tekstejäsi. Jatka samaan ravistelevaan ja rohkeaan tyyliin.

p.s Raisa Omaheimo vierailee Läskimonologinsa kanssa Riihimäen teatterissa 16.9.16 klo:19.00.

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos kommentistasi, Omppu!

Tämä olikin blogini ensimmäinen positiivinen palaute. Kumarran ja lupaan jatkaa jorinoitani samalla suorapuheisella linjallani. Nyt hymyilen koko loppuillan, niin että aamulla poskiin sattuu :)

ps: Mahtava juttu tuo Läskimonologi Riihimäellä! Täytyypä laittaa kalenteriin ja mennä kuuntelemaan!

P.iitu

Hei..vihdoinkin kiinnostava blogi. Täällä läski myös. Mä niin alan sua seuraa. Kiitos😊.
Pitää. P.S Raisa on huippu (tunnen tyypin)

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos palautteestasi P.iitu!

Mielialani huitelee niin korkealla jo TOISEN positiivisen palautteen johdosta, että taidankin mennä ottamaan sen kunniaksi tilkkasen punaviiniä! Kyllä positiivinen palaute vaan on niin paljon mukavampaa kuin se ainainen negatiivinen :)

Pidetään me läskit ja mahtavat naiset lippu korkealla! Me olemme jokaisen kilomme arvoisia.

PS: Uskon sinua. Raisa on taatusti hyvä tyyppi, sillä muutoin hän ei olisi läskimonologiaan koskaan saanut aikaiseksi. En tunne henkilöä, mutta toivon että tilanteeseen tulee muutos. Fanitan!

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos, Vierailija!

Todella hienoa, että esitys on nähtävillä monessa paikassa! Pelästyin jo, että se juna meni ja minä jäin taas laiturille ruikuttamaan :) Menen taatusti katsomaan sen. Kiitos.

Vierailija

Pitää tosiaan seurata sun blogia tästä lähin. Jos vaikka noihin kysymyksiin vastataan. Itsehän en pysty koska en kuulu vastaus ryhmään.

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos kommentistasi, Vierailija!

Vastaa toki kysymyksiin, vastaa ihmeessä! Mielelläni luen heidänkin vastauksiaan, jotka eivät ole laihoja tai normaalipainoisia. Kaikkien vastaukset ovat yhtä arvokkaita.

Jään mielenkiinnolla odottamaan :)

Terkuin Leenuliinu

Vierailija

Hvä että tänäkin aihe nostetaan tapetille. Ahdistaa Tämä ilmapiiri jossa saa elää vain yhteiskunnan määrittämään muottiin mahtuvat ihmiset vailla kritiikkiä ja hyväksyntää. Olet yhteiskuntaKelpoinen jos et kuormita kansantaloutta vaan tuotat paljon rahaa. Läskithän ovat suurin sakka kansantauteineen. Voi ei kun kukaan ei voi tietää toisesta ellei kävele hänen kengissään. Voi miksi emme voisi hyväksyä toisiamme ja arvostaa erilaisuutta. Sitä rikkautta jota erilaiset elämät tuo. Jatka samaan malliin kerro maailmalle miltä tuntuu ja miltä se näyttää.

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos palautteestasi, Vierailija

I hear you, ja olen kanssasi täysin samaa mieltä. Minuakin ahdistaa tämä nykyinen ilmapiiri ja se, etteivät ihmiset saa olla omanlaisiansa. Jokainen ihminen on arvokas ja jokainen on omanlaisenaan täydellinen. Ihmisen kauneus on muutakin kuin kuorta, mutta varsinkin viime vuosien aikana kuoren merkitys on noussut aivan uudelle tasolle ja jokaisen meistä pitäisi istua samaan, virheettömään muottiin.

Kukahan sen muotin ja mallin on suunnitellut? Fitness -gurut vai kosmetiikkateollisuus? Vaateteollisuus vai joku muu? Järkyttävintä on huomata, kuinka näennäisesti fiksuina pidetyt ihmiset sortuvat siihen samaan ansaan, alkavat muokata itsestään asetetun mallin ja kriteeristön mukaista ja siinä samalla alentuvat arvostelemaan kaikkia heitä, jotka ovat päättäneet olla antamatta pikkusormeaan samalle taholle.

Ja kyllä, jatkan samaan malliin ja kerron miltä tuntuu. Kiitos. Palautteesi on todella arvokas.

Terkuin Leenuliinu

strangiato

Läski-monologi vierailee myös Turussa 3.12. Nimimerkillä olen itse menossa katsomaan. :)

Ja täytyy sanoa että nämä blogitekstisi ovat valitettavasti täyttä totta aika monelle, varsinkin noiden toisten ihmisten asenteiden suhteen... Hyvä kun tuot asioita esille vaikka kommentit sitten olisivatkin enimmäkseen kuraa.

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos palautteestasi strangiato,

Läski-monologi kiertää ympäri Suomea ja menen varmasti katsomaan sen itsekin. Tuskin maltan odottaa!

Niin, ihmisten asenne on nykyisin hyvin jyrkkä ja suvaitsematon ja pahinta tässä kaikessa lienee se, että sitä pidetään hyväksyttävänä toimintana. Samaa loanheittoa se on kansanedustajienkin taholta ja netti, jos mikä, on nykyisin paikka jossa suodattimia ei tarvita enää laisinkaan. Jos kaikki ihmiset, jotka syyllistyvät syrjintään tai kunnianloukkauksiin, asetettaisiin niistä vastuuseen, saisi valtiomme nopeasti kassaansa melkoisen summan rikesakkojen muodossa.

Ehkä tämä tästä vielä joskus. Yksi päivä kerrallaan.

Ihanaa loppuviikkoa sinulle toivotellen

Leenuliinu

Taitolaji

Minulla on 15 vuoden vaihe elämässäni, jolloin oli hoikka ja loput 50 vuotisesta elämästäni olen ollut pullea ja nykyään ihan läski, ja voin sanoa, että kanssaihmisten suhtautumisessa on ollut eroa kuin yössä ja päivässä.  ÄO.ni on aina pysynyt täsmälleen samana, eikä löydy tieteellistä näyttöä, että se laskisikaan kilojen myötä, mutta ihmiset olettavat minun olevan lihavana tyhmempi kuin 10 vuotta aiemmin laihana. Jäin menestyvästä esimiesasemasta vuorotteluvapaalle, ja palatessani olin lihonnut melkein 20 kiloa. Yht'äkkiä ne, joiden mielestä olin luova, kunnianhimoinen, aikaansaava johtaja lähtiessäni, kokivat minut sairaaksi, laiskaksi, epäuskottavaksi ja luovuuskin oli kadonnut kilojen alle. 

Ensin yritin epätoivoissani laihduttaa saadakseni "minäni takaisin", kunnes tajusin, ettei minäni ollut minnekään kadonnut, muut eivät vain halunneet nähdä sitä enää. Lopetin laihduttamisen ja työt kyseisessä paikassa. Alkoi uuden työpaikan metsästys. Luulin sen olevan suhteellisen helppoa koulutuksellani ja kokemuksellani, mutta väärinpä arvasin. Pääsin jokaiseen hakemaani paikkaan haastatteluun ja auliisti myönnettiin, että osaamista on, mutta loppupeleissä päätös oli se, jonka näin jo haastattelijan kasvoista -olen liian iso.

Lopulta työllistin itse itseni ja jostakin kummasta syystä nyt kun painoni on itsestään (en ole laihduttanut) pudonnut melkoisesti, niin samat ihmiset, jotka jättivät minut haastatteluissa palkkaamatta, ovat ilmoittaneet kiinnostuksesta yhteistyöhön. Noh, business on businesta ja työtä tehdään kaikkien kanssa, mutta kyllä mieli tekisi kysyä, että noinko pinnalliset käsitykset ihmisillä on toisistansa.

Se, joka väittää, ettei lihavia syrjitä, ei tiedä mistä puhuu tai ei halua myöntää totuutta. En kuitenkaan usko, että kärjistämällä tai vastakkainasettelulla, jossa lihavat vastaavasti haukkuvat laihoja, päästään mihinkään. Blogisi on hauska ja jään seuraamaan sitä, koska sarkasmi ja musta huumori ovat katoava luonnonvara, jonka harvat osaa. 

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos palautteestasi Taitolaji,

Ymmärrän kertomaasi erittäin hyvin. Itselläni on aivan samanlaisia kokemuksia siitä, että hoikempana minua kuunnellaan ja kohdellaan paremmin, mutta lihavana ei pidetä missään arvossa. Lihavana olen huomannut kaupan kassajonossa etuilua, ihmiset tönivät ohi kulkiessaan eivätkä vaivaudu pyytämään anteeksi, eikä kukaan huomioi esimerkiksi avaamalla ovea, jos molemmissa käsissä on painavat kauppakassit. Hoikempana kukaan ei kävellyt päälleni tai jos joku tönäisi, he pyysivät anteeksi ja oviakin avattiin. Sattumaako? En usko. Lihava ihminen on muille ihmisille joko ilmaa tai pilkan kohde, eikä heille tarvitse olla kohtelias. Näin se vain on.

Blogissani sanon asiat kuten ne koen. Se ei ole yleisluontoinen totuus, vaan ainoastaan kuvaus siitä jolla itse asiat miellän. Toisinaan kärjistän jotakin epäkohtia enemmän ja joskus vähemmän. Paljon riippuu mielialasta, jolla blogitekstejäni kirjoitan sekä rehellisen v*tutuksen määrästä. Jotkut lukijani, kuten sinä, osaavat ottaa kommentointini sarkasmina ja mustana huumorina - eli sellaisena millaisena ne on tarkoitettukin - mutta jotkut pitävät sitä jonakin aivan muuna. Huumorilasit silmissä epäkohtiin on helpompi tarttua ja vaikka aihe on raskas niin ryppyotsaisuudella siitä ei ainakaan tule yhtään helpompaa. Mennään siis näin ja naureskellaan aina kun siihen kyetään.

Mukava tietää, että olen saanut sinusta blogilleni seuraajan. Teen parhaani, että mielenkiintosi pysyy yllä jatkossakin. Tällaisista palautteista, jossa kerrotaan omakohtaisista kokemuksista ja jotka tukevat minun omia kokemuksiani, saan vahvistusta siihen, etten ole näiden ongelmieni kanssa suinkaan yksin. Jaksan siis jatkossakin paasata ja taistella meidän pullukoiden ihmisarvon puolesta.

Oikein hyvää syksyn jatkoa sinulle ja menestystä työelämään!

Terkuin Leenuliinu

Äbsit näkyvissä, aiemmin norma...

1) Miksi lihominen on pahinta, mitä ihmiselle voi käydä?
Se näkyy päälle päin eikä se näytä hyvältä. Tulee mieleen, että ei tuo ihminen pysty pitämään itseään aisoissa? Eikö ole muuta tekemistä kuin syöminen? Onko masentunut? Yksinäinen..

2) Miksi kauniit, ihanat ja älykkäät naiset käyttävät koko elämänsä korjatakseen jotakin mikä ei ole rikki?
Median luoma kuva tavoittelemisen arvoisesta kehosta. Miehet kuolaavat hyväkuntoisten kroppien perään. Kyllä myös naisen oma itsetunto määrittyy noiden arvojen kautta. Sitä yrittää varmasti paikata sitä itsetuntoaan lähinnä.

3) Miksi on parempi olla tyhmä kuin läski?
Tyhmyys on ok jos pitää suunsa kiinni.

4) Miksi lihavan tulisi olla kiitollinen baarin jokaiselle humalaiselle kähmijälle?
Se että saa huomiota osakseen, se on luultavasti tämän päivän suurin tavoite (useimmilla).

5) Miksi on parempi olla laiha kuin onnellinen?
Laiha voi ainakin näyttää hyvältä. Vaikka kyllä se onneton mielikin näyttää aina huonolta ulospäin.

6) Entä miksi lihava ei voi juoda julkisella paikalla Coca-colaa?
No voihan..

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos palautteestasi, Äbsit näkyvissä!

Sain vastauksistasi hyviä ideoita seuraaviin blogiteksteihini, kiitos näistä oivalluksista siis! Muutama pikainen kommentti kuitenkin antamiisi vastauksiin:

1) Suuri osa ihmisistä on tässä kanssasi varmasti samaa mieltä, eli siinä, että lihominen ei näytä hyvältä. Itse tosin tiedän monia lihaviksi tai vähintään ylipainoisiksi luokiteltavia ihmisiä, joita pidän erittäin kauniina. Ensimmäisenä mieleeni tulevat sellaiset upeat naiset, kuten Marion Rung tai Kaija Koo. Mielestäni he molemmat suorastaan huokuvat kauneutta, naisellisuutta ja seksikkyyttä. Kauneus lienee siis katsojan silmässä, eikä ruumiinrakenteessa? Lihavuus ei suinkaan ole aina merkki itsekontrollin pettämisestä tai siitä, että söisi epäterveellisesti tai liikaa. Laitan tässä joku päivä blogiini esimerkin omasta, normaalista syömisestäni niin huomaat mitä tarkoitan. En myöskään ole masentunut, tai yksinäinen, mutta silti olen lihava. Näin ollen uskallan väittää, että olettamukset voivat olla usein harhaanjohtavia, eikä niillä välttämättä ole todellisuuspohjaa laisinkaan.

2) Jos nainen antaa median luoman mielikuvan tai miesten kuolaamisten vaikuttaa omakehonkuvansa hyväksymiseen, puhutaan vakavasta itsetunto-ongelmasta. Tämä on vankka mielipiteeni.

3) Mutta osaavatko tyhmät pitää suunsa kiinni? Läski ei voi piiloutua katseilta, mutta tyhmätkään eivät osaa omaa tyhmyyttään peittää. Jokainen lihavia ihmisiä pilkkaava syyllistyy mielestäni juurikin tyhmyyteen.

4) Kenenkään ei pitäisi olla kiitollinen humalaisen kähminnästä eikä huomionhakuisuus ole itseisarvo. Humalainen kuuluu kadulle tai kotiin selviämään jos ei osaa käyttäytyä. Ja onhan se kähmintäkin jonkinlaista huomionhakuisuutta, eikö totta?

5) Laiha ei ole synonyymi hyvännäköiselle, ei missään tapauksessa.

6) Voi, mutta tulee samalla tuomituksi ei-lihavien toimesta (tyhmä läski kun lihottaa itseään juomalla Colaa...)

Toivotan sinulle kaikkea hyvää syksyyn ja intoa treenaamiseen! Jos äbsit tekevät sinut onnelliseksi, go for it, mutta teethän sen vain itsesi vuoksi, etkä muiden :)

Terkuin Leenuliinu

Äbsit näkyvissä, aiemmin norma...

Hei Leenuliinu, en toki esittänyt vastauksia omina kannanottoinani vaan ehkä yritin ymmärtää yleistä mielipidettä. :) Mielestäni ketään ei tulisi syrjiä liikakilojen vuoksi. Olen itsekin kokenut miten eri tavalla naista kohdellaan riippuen vartalon muodosta ja koosta. Todellakin koen, että nykykulttuurimme on kehoa palvova. Se ei tunnu ajatuksena kovin eettiseltä kumminkaan. Se ei ole oikeudenmukaista, mutta harva asia tässä maailmassa on.

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Heippa Äbsit!

Yleisen mielipiteen ymmärtäminen onkin se haasteellinen juttu. Itse olen yrittänyt sitä vuosikausia, mutta koska en yksinkertaisesti tajua vallalla olevia käsityksiä, niin kyselenkin niihin tarkennuksia kaikilta heiltä, joiden kanta eroaa omastani tavalla tai toisella. Rakastan asioiden purkamista atomeihin eli näkökantojen perustelemista niin pitkään, että toinenkin osapuoli ymmärtää, mitä toinen tarkoittaa. Asioista ei silti tarvitse olla samaa mieltä, mutta ymmärryksen tasolle pääseminen on jo tavoiteltavan arvoinen juttu.

Vastauksesi ovat varmasti tuollaisenaan monien mielipiteitä, en väitä vastaan missään tapauksessa. Olen myös iloinen siitä, että ne eivät olleet suoraan sinun henkilökohtaisia mielipiteitäsi, vaikka mieluusti henkilökohtaisen mielipiteesi kuulisinkin, että voitaisiin tarvittaessa syvällisemmin keskustella.

Aurinkoa iltapäivääsi!

Toivottelee Leenuliinu

Oikeudenmukaisuus on asia, jonka puolesta kannattaa taistella. Tasa-arvo on yksi siihen liittyvistä asioista.

Vierailija

1) Miksi lihominen on pahinta, mitä ihmiselle voi käydä?

No eikä ole. Pahinta, mitä ihmiselle voi käydä on, että vammautuu vakavasti. Toiseksi pahinta on, että läheinen kuolee tai vammautuu vakavasti. Uskomattoman lapsellinen kysymys.

2) Miksi kauniit, ihanat ja älykkäät naiset käyttävät koko elämänsä korjatakseen jotakin mikä ei ole rikki?

Kaikki traumatisoituneet käyttävät elämänsä jonkin rikkoutuneen korjaamiseen. Jokaisella ihmisellä lienee jokin trauma, iso tai pieni. Kaikki me olemme rikkinäisiä. We are all broken hearts.

3) Miksi on parempi olla tyhmä kuin läski?

Tyhmyys on pahempaa kuin lihavuus. Toisaalta, tyhmät ovat ehkä onnellisempia, koska eivät ymmärrä, että heiltä puuttuu jotakin.

4) Miksi lihavan tulisi olla kiitollinen baarin jokaiselle humalaiselle kähmijälle?

Häh?

5) Miksi on parempi olla laiha kuin onnellinen?

Onnellisuus on tärkeintä, mutta lienee ikuisesti saavuttamattomissa - meille kaikille. Nykyihminen on kyltymätön - aina puuttuu jotakin, aina jollakin toisella asiat ovat paremmin.

6) Entä miksi lihava ei voi juoda julkisella paikalla Coca-colaa?

Se on pahaksi hampaille. Kenenkään ei tulisi juoda coca colaa.

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos vastauksistasi, Vierailija!

Muutama kommentti antamiisi vastauksiin :)

1) Mahtava suhtautuminen asiaan! Olen täysin samaa mieltä! Voi, kun kaikki muutkin ihmiset tajuaisivat tämän.

2) En tiedä sanoa, ovatko kaikki ihmiset traumatisoituneita, mutta varmastikin vastoinkäymisiä kokeneita. Paljon varmasti riippuu ihmisen luonteesta että kuinka näihin vastoinkäymisiin suhtautuu. Itse kuulun taatusti näihin traumatisoituneisiin ja paikkailen saamiani vaurioita varmasti koko loppuikäni ajan.

3) Hah hah haa! Täydellinen vastaus!

4) Älä välitä, en ymmärrä minäkään.

5) Onnellisuus on saavutettavissa. Tiedän tämän, koska olen elämässäni juuri nyt erittäin onnellinen. Oma onnellisuuteni toteutui sillä, että lopetin asettamasta itselleni muiden ihmisten vaatimia tavoitteita. Olen siis onnellinen kaikkine kiloineni, enkä edes yritä sopeutua näihin järjettömiin ulkonäkömuotteihin. Olen mikä olen ja tällaisenani täydellinen, eikä kenelläkään toisella ole asiat paremmin kuin minulla. 99% of happiness completed!

6) Juuri näin.

Kiitos tästä piristysruiskeesta tähän iltaan! Mahtava tyyppi olet :)

Terkuin Leenuliinu

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Huumorintajuista ja sarkastista suhtautumista elämän eri osa-alueisiin keski-ikäisen, ylipainoisen naisen näkökulmasta kilpirauhasen vajaatoiminnan sanellessa vaakalukeman. Blogissa pohditaan lihavan naisen markkinoita niin työelämässä, rakkaudessa kuin muissakin sosiaalisissa kanssakäymisissä ja vakuutellaan, että rehevä nainen on jokaisen painokilonsa arvoinen.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat