Näin alkavan viikonlopun kunniaksi tekee mieli - toisilla tekee mieli kaatua työkuorman uuvuttamana sohvalle lepuuttamaan aivojaan, toisilla tekee mieli sienimetsälle, toisilla tekee mieli kipaista kaupan kautta Alkoon ja toisilla tekee mieli seksiä. Paljon muitakin mielitekoja taatusti on.

Minullakin tekee tässä vaiheessa perjantaipäivää mieli. Puhua seksistä, nimittäin. Se, että puhun seksistä voi aiheuttaa monille näppylöitä tai vähintäänkin naurun pyrskähdyksiä. Ja miksi ei aiheuttaisi? Lihava nainen puhumassa seksistä on vitsi jo sinällään. Paljon melua tyhjästä? Siitä puhe, mistä puute?

Ajatelkaa mitä haluatte. Teillä on siihen oikeus.

Ajatus seksistä kirjoittamiseen tuli mieheltäni, joka äsken lähetti minulle linkin artikkeliin, joka käsitteli seksin vaikutusta ihmisen hyvinvointiin. Hän teki sen kesken työpäivän, lounastauolla. Hän selasi uutisia, huomasi artikkelin, luki sen ja lähetti minulle. Niin, tällaista me usein teemme, me lihava pariskunta. Lähettelemme seksiaiheisia viestejä toisillemme milloin uutisten muodossa, milloin jossain aivan muussa ja minusta se on hienoa. Se, ettei seksi kiinnostuksen kohteena ole iästämme, koostamme ja kaikista yhdessä viettämistämme vuosista huolimatta haihtunut unholaan.

Koska harjoitan blogissani häikäilemätöntä lihavien ihmisten oikeuksien puolustamista, nostan seksin aiheeksi seuraavien väittämien ja mielipiteiden motivoimana:

Lihavat eivät harrasta seksiä. Seksi ja seksuaalisuus eivät kuulu lihaville. Läskinen vartalo on maailman epäseksikkäin vartalotyyppi. Kaikki lihavat miehet kärsivät impotenssista tai erektiohäiriöistä. Iso maha estää yhdynnän. Kaksi isoa mahaa tekee seksistä mahdotonta. Lihavilla ei ole oikeutta seksiin.

Lihavien ihmisten seksielämä on tabu. Mitä enemmän liikakiloja on päässyt kertymään, sitä kielletympää ja vastenmielisempää ajatus seksistä on, varsinkin laihuutta ihannoivien korvien välissä. Jos keho ei ole yhteiskunnan asettamien ulkonäkökriteerien mukainen, vaan vyötärölle on kertynyt muutakin kuin orastavat jenkkakahvat, niin sänkyyn ei ole mitään asiaa. Ellei käy suoraan nukkumaan.

Seksi ei yksinkertaisesti kuulu lihaville ihmisille. Jo pelkkä mielikuvakin läskimoosesten parittelurituaaleista saa rasvattomia vartaloita jumaloivilla, pinnallisilla ihmisillä, nousemaan oksennuksen kurkkuun.

Mutta tiedättekö mitä? Jos ihminen on sinut oman vartalonsa kanssa, niin vihonviimeinen asia, mitä seksin aikana miettii, on se, näyttääkö lihavalta vai ei. Kyllä ne ajatukset pyörivät jossain ihan muualla ja jos eivät pyöri, niin sitten on jotain vialla.

Joten oksentakaa pois.

Se, miltä näyttää, ei ole millään tavalla yhteydessä ihmisen seksuaalisuuteen. Se on yhteydessä omaan itsetuntoon ja arvomaailmaan.

Ymmärrän kuitenkin, että lihavuus voi olla vaikea asia hyväksyttäväksi myös lihavalle itsellensä. Ymmärrän sen erittäin hyvin. Jos oma lihavuus häiritsee, se vaikuttaa itsetuntoon ja sitä kautta myös vällyjen väliin. Seksi ehkä sujuu, mutta oman vartalonsa hyväksymättömyyden vuoksi voi haluta seksiä vain pimeässä tai yöpaita päällä. Eikä välttämättä halua, että kumppanin kädetkään vaeltavat missä sattuu. Eivät ainakaan läskimakkaroiden päällä.

Jos seksin harrastaminen tuntuu nololta oman lihavuuden vuoksi ja jää sen takia vähemmälle, niin ehkä asiaan voisi yrittää suhtautua eri näkövinkkelistä.

Seksin harrastaminen on terveellistä ja siksi se on – varsinkin meille lihaville ja mukavuudenhaluisille ihmisille - erittäin suositeltava liikuntamuoto. Seksi kuluttaa kaloreita ja tuottaa mielihyvähormoneja, joilla on stressiä, kipua ja verenpainetta alentava vaikutus. Mielihyvähormonit ehkäisevät myös masentuneisuutta ja parhaimmillaan aikaansaavat ns. endorfiinihumalan, joka on pitkäkestoisia liikuntalajeja harrastavillekin tuttu tunne.

Seksi käy siis aerobisesta treenistä ja sillä saavutetaan täysin samoja hyötyjä kuin liikunnallakin.

Jos itselleni annetaan kaksi vaihtoehtoa ylläpitää terveyttäni ja harrastaa liikuntaa, ja ne ovat joko juoksulenkki pururadalla tai seksi aviomieheni kanssa, niin eipä tuota tarvitse edes miettiä.

Toivottelen rattoisia vällyjen pöllyttelyhetkiä kaikille!

Syksyn viileneviä ilmoja kaihtaen,

Leenuliinu

Kommentit (12)

Vierailija

Ihanaa kun kirjoitat tästä aiheesta. Itse kärsin itsetunto ongelmista, mutta silti mieheni rakastaa minua sellaisena kuin olen ja harrastamme seksiä hyvin paljon.
On kummallista, miten ihmisillä on oikeus arvostella toisten tekemisiä ja ihmetellä. Sitä en ymmärrä.

Rakastakaa toisianne ♡♡♡
-piitu71-

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos palautteestasi, piitu71

Seksi on ihana asia, joten siitä on ihana myös kirjoittaa. Ja vielä ihanampaa sitä on harrastaa sen oikean kumppanin kanssa, joka hyväksyy sinut sellaisena kuin olet. Mikä olisikaan parempi tapa osoittaa, että olet tuollaisenasi täydellinen ja arvokas? Ei mikään.

Paljon rakkautta sinulle ja miehellesi. Jatkakaa samaan malliin :)

Terkuin Leenuliinu

Evita

Olipa virkistävää kun kirjoitit juuri tästä aiheesta ja siitä miten ihmiset pitävät tuollaista kuvaa yllä. Olen ikäni ollut ylipainoinen ja kun muutama vuosi sitten pudotin painoa useita kymmeniä kiloja niin yhtäkkiä sain kahden tyylistä kommenttia miehiltä. Toiset sanoivat että nythän susta on tullut "pantavan näköinen nainen" mutta suurin yllätys tuli "timmiltä treenaajalta" joka totesi että mitä hittoa nainen oot mennyt tekemään! Olit naisellinen nainen, nyt oot muuttunut muiden odotusten mukaiseksi.
Kyllä maailma on niin kaksi jakoinen...
Kirjoitit tabusta joka pitää murtaa ja tuoda päivänvaloon.
Kiitos siitä!

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos ajatuksia herättävästä palautteestasi, Evita!

Näinhän se on, maailma on monesti hyvin mustavalkoinen paikka - ja välissä ovat vielä kaikki harmaat sävytkin.

Jos mies sanoo naiselle, että naisesta on tullut pantavan näköinen vasta laihdutettuaan kymmeniä kiloja, se kertoo mielestäni vain siitä, että mies on pinnallinen ja tunneköyhä, eikä hän arvosta naista naisena, vaan pitää tätä ainoastaan omien seksihalujensa tyydyttäjänä. Nainen on siis miehelle objekti, eikä muuta. Ärsyttävää.

Oliko oikein sekään, että timmi treenaja toteaa laihtumisen vieneen sinun naisellisuutesi? Ei minusta. Varmaan hän halusi sanoa, että pitää kauniimpana muodokasta, pehmeää ja kurvikkaampaa naista, mutta on silti väärin todeta, että laihtumisesi olisi vaikuttanut negatiivisesti naisellisuuteesi. Jos nainen rintasyövän selätettyään tai rintasyöpään sairastumista pelätessään poistattaa molemmat rintansa, onko hän silloin vähemmän naisellinen? Hänessäkin on silloin vähemmän sekä elopainoa, että muodokkuutta. Naisellisuus ei silti ole kadonnut mihinkään.

Naisellisuus on korvien välissä. Se on asenne, joka kielii hyvästä itsetunnosta ja oman itsensä arvostamisesta. Naisellisuus on henkinen mielentila ja tapa, jolla vartalonsa kantaa. Näin minä asian näen.

Ymmärrän, että nämä ovat hankalia asioita, eivätkä kaikki sinulle kommentoineet ihmiset varmasti tarkoittaneet sanomisillaan mitään pahaa. Heidän sanavalintansa vain olivat ehkä hieman huonoja ja helposti väärinymmärrettäviä - tai ainakin tulkinnan varaisia.

Itse olen aikanaan pudottanut painoa neljäkymmentä kiloa ja saanut lähes kaiken urakkani jälkeen takaisin. Nostan sinulle siis hattua upeasta saavutuksestasi, sillä tiedän kuinka suuren työn se vaatii. Saat arvostukseni myös siksi, että olet ollut äärettömän sisukas ja tehnyt mielettömästi töitä. Hienoa! Toivottavasti olet itseesi tyytyväinen, huolimatta siitä mitä muut ajattelevat :)

Paljon iloa ja hyvää mieltä syksyysi, Evita. Toivon sinulle kaikkea hyvää.

Terkuin Leenuliinu

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Hei Vierailija,

Eiköhän pinnallisia ihmisiä ole niin hoikissa, normaalivartaloisissa ja isokokoisissakin ihmisissä. Nuo kommentit ja mielipiteet, jotka olen kyseiseen artikkeliin poiminut ja mitkä koskivat lihavia ihmisiä ja heidän välistään seksiä, on poimittu joko suoraan tai hieman valikoiden eri keskustelupalstojen postauksista.

Kannattaa googlettaa aiheesta ja katsoa, mitä ihmiset ylipäätään ovat lihavien ihmisen seksistä tai seksikkyydestä mieltä. Sieltä näitä tulee vastaan enemmän kuin tarpeeksi.

Kommentistasi kiittäen, Leenuliinu

Vierailija

on olemassa pornoa, jossa on lihavia ihmisiä,eli mieltymykset vaihtelee tässäkin asiassa.

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos kommentistasi Vierailija,

Olet aivan oikeassa. Mieltymykset ovat erilaisia ja monet ihmiset pitävät lihaviakin ihmisiä haluttavina ja seksikkäinä. Onneksi on näin, sillä muuten meillä rehevillä olisi paljon enemmän murisemisen aihetta! :)

Lämpöisiä syyspäiviä toivotellen,

Leenuliinu

Vierailija

Koen lihavan naisen haluttavampana kuin laihan, mutta ihminen kuoren sisällä on se kenet koen ensi sijaisesti haluttavampana. Mutta pehmeä nainen on kyllä ihana.

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos palautteestasi Vierailija,

Olen samaa mieltä, että haluttavuus ja seksikkyys lähtee persoonasta ja korvien välistä. Naisellinen pehmeys on viehättävää ja ehkä sen syynä on pehmeyden assosioituminen jollakin tasolla lämpöön ja turvallisuuteen? Näin ainakin itse päättelisin :)

Vierailija

Tämän vuoden alussa oli paljon lehtijuttuja liittyen Akin ja Ritan rakkausdietti-ohjelmaan liittyen ja ah ihanan keltaisen lehdistön sivuilta bongasin tälläisen lauseen (suoraan Ritan suusta)
− Kun ihminen on lihonut suhteen aikana, hän ei kaipaa enää samalla tavalla kosketusta. Uskon, että sillä on suuri vaikutus seksuaalisiin haluihin. Ylipainoinen ihminen ei ole sinut kroppansa kanssa ja vaikka olisi, niin ei koe olevansa samalla tavalla viehättävä kuin ennen, Rita pohti.

Mä pahoitin tästä mieleni, tuli jotenkin sellainen olo, että mun täytyy ylipainoisena ihmisenä hävetä mun hyvää seksielämää ja omaa nautintoa. Enkä todellakaan siis voisi olla viehättävä, koska löytyy extrakiloja. Se mikä mua ehkä eniten tossa kommentissa ärsyttää/loukkaa on se, että kun kotona mun miehen kanssa (tai edessä) voin olla millainen vain ja tiedän, että olen haluttava ja meidän seksi toimii asennossa kuin asennossa. Mulla on huono itsetunto muualla kuin kotona. Niin tuli fiilis että tää yhden asian tekeminen, joka on musta tuntunut hyvältä aina ennen, on nyt jotenkin sairasta että oon koskaan nauttinut siitä mun miehen kanssa.

Enpä katsonut jaksoakaan...

Kiitos mahtavasta blogista, tää on ihan paras! <3

Leenuliinu
Liittynyt17.8.2016

Kiitos kommentistasi, Vierailija!

Ikävää, kuinka muiden ihmisten mielipiteet ja käsitykset ylipainoisista ihmisistä saavat meidät ylipainoiset suhtautumaan itseemme ja elämäämme tuomitsevasti tai häpeillen silloinkin, kun kaikki on hyvin. Ympäristöllä on kumma tapa luoda näitä ongelmia tuntematta ylipainoisia lainkaan, aivan kuten sinulle tapahtui Ritan antamien kommenttien pohjalta.

Ihmiset, jotka tekevät töitä ylipainoisten kanssa eivät useinkaan ole elämässään itse olleet reilusti ylipainoisia tai lihavia koskaan. Silti he kuvittelevat tietävänsä miltä ylipaino ihmisestä tuntuu ja miten se heijastuu heidän parisuhteessaan, koska heidän käsityksensä pohjautuvat niiden ihmisten mielipiteisiin, jotka heidän apuunsa turvautuvat. Se käsitys on yksipuolinen ja varmasti negatiivinen, koska henkilö, joka pakonomaisesti haluaa liikakiloistaan eroon, ei ole sinut vartalonsa kanssa ja syyttää liikakiloistaan kaikkia ongelmiaan.

Ja tuo väittämä, ettei lihonut ihminen kaipaa enää samalla tavalla kosketusta, on naurettava. Eihän rasvakerros ihon alla tuntoaistiin vaikuta!

Nauti siis hyvillä mielin jatkossakin toimivasta seksistä miehesi kanssa ja tunne ylpeyttä siitä, että teillä on terve parisuhde! Se on paljon enemmän kuin monella muulla naisella tänä päivänä - kokoon katsomatta :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Huumorintajuista ja sarkastista suhtautumista elämän eri osa-alueisiin keski-ikäisen, ylipainoisen naisen näkökulmasta kilpirauhasen vajaatoiminnan sanellessa vaakalukeman. Blogissa pohditaan lihavan naisen markkinoita niin työelämässä, rakkaudessa kuin muissakin sosiaalisissa kanssakäymisissä ja vakuutellaan, että rehevä nainen on jokaisen painokilonsa arvoinen.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat