Blogini aloittamisesta alkaen olen miettinyt sitä, millaista on olla lihava keski-ikäinen nainen. Pessimistisen perusluonteeni ohjaamana olen ajautunut tarkastelemaan elämää epäkohtien näkökulmasta, sillä jos en tekisi niin, ei minulla olisi mitään purnattavaa.

Optimistisen perusluonteeni kautta löydän jotain myönteistä kaikista kipupisteistä. Tätä puolta en olisi itsessäni hoksannut, jollei ex-kollegani olisi kerran todennut, kuinka silmissäni myrskypilvistäkin löytyy hopeareunus. Se oli kauniisti sanottu, vaikka en sitä silloin uskonut. Myöhemmin selasin Facebook –päivityksiäni ja huomasin, että hän oli oikeassa. Elämän tuiverruksessa tukkani voi mennä sykkyrälle ja pipo lentää päästä, mutta huumorin siemen ei kuole koskaan.

Kun ei ole mitään niin pahaa, ettei olisi jotain hyvääkin, kipupisteet muuttuivat opinpaikoiksi ja mörököllistä sukeutuu ilomieli. Perusluonteeni muuttui yksipuolisesta kahtiajakoiseksi.

Ja onhan tällaisen perusmyönteisen elämänasenteen omaaminen hurjan mukavaa, vaikka happy-happy-joy-joy -meininki monia yrmyniskoja harmittaakin. Kun päättää suhtautua asioihin rennosti, eikä suostu enää stressaamaan mistään, niin ilmastakin tulee kevyempää hengittää. Se huono puoli tässä asenneviassa tosin on, että enää ei tunne oloaan suomalaiseksi, eikä varsin nuoreksikaan. Ulkomaalaisethan ne ovat niitä, jotka nauttivat elämästään laulaen ja tanssien ja eläkeläiset ovat leppoisia, koska heillä ei ole tarvetta hötkyillä suuntaan tahi toiseen.

Mutta aina elämäni ei ole ollut yhtä kepeää kuin nyt. Yksi merkittävä tekijä muutoksessa on ollut tämä blogi. Kun vihdoin olen avoimesti myöntänyt olevani lihava ihminen ja todennäköisesti jäävänikin sellaiseksi, ja kun olen antanut itselleni luvan olla reilusti sen kokoinen kuin olen, niin suurin osa pääni sisällä luomistani pakotteista katosivat kuin tuhka tuuleen.

Mutta onhan hyvä fiilis toki muunkin kuin tämän blogin ansiota. Matka on ollut pitkä ja vaatinut rehellistä peiliin katsomista kerran jos toisenkin. Onnellisuuden merkittävin tekijä on mahtava perheeni, sekä ihana ja kannustava mieheni.

Miestäni ajatellessani (ja hänen huppariinsa kietoutuessani) lähdin pohtimaan, että millainen oikeastaan on ihana mies. Aloin kirjoittamaan asioita ylös. Jossain vaiheessa listaani huomasin, etten ollut kirjoittanut siihen ainuttakaan sellaista ominaisuutta, joita itse kuvittelisin naisten nostavan esille heidän kuvaillessaan ihannemiehiään. Listassani ei ollut mitään, millä kuvaisin mieheni ulkonäköä, työtä, taloudellista vakautta tai suhtautumista lapsiin.

Listani oli täynnä käytännön esimerkkejä tavoista kuinka hän minua kohtelee.

Koska me naiset olemme hanakoita löytämään miehistämme virheitä ja harvemmin annamme heille heidän ansaitsemaansa kiitosta, niin minä päätin blogini teeman unohtaen tehdä asiaan poikkeuksen ja kirjottaa listani esille.

Tällainen on siis ihana mies minulle:

Ihana mies on sellainen, joka seisoo tukevana tammena vieressäni horjumatta, vaikka joutuisi minkälaisen myrskyn silmään tahansa. Ihana mies pitää jalat maassa ja järjen päässä, kun itse liihottelen pilvilinnoissani ja jahtaan yhä kauemmas karkaavia unelmiani. Ihana mies on rauhallinen hetkinä, jolloin itse en siihen kykene ja hän tarjoaa ratkaisuja ongelmiini, vaikka en niitä pyydä tai suostu ottamaan vastaan.

Ihana mies tietää, että heti kun hän poistuu paikalta, kokeilen hänen neuvojaan ja huomaan, että ne toimivat sittenkin. Ihana mies ei sano asiasta mitään, koska hän tietää, etten halua hänen tietävän että hän oli oikeassa. Myöhemmin ihana mies hykertelee tyytyväisyyttään, koska häntä kaikesta huolimatta parisuhteessa kuunnellaan ja hänen neuvoihinsa luotetaan ja niitä kokeillaan.

Ihana mies on onnellinen, koska hän on rakkailleen tarpeellinen.

Ihana mies halaa pyytämättä ja ottaa syliinsä ilman taka-ajatuksia. Ihana mies kantaa kauppakassit mukisematta ja avaa oven, vaikka avain on minulla jo kädessä. Ihana mies tarjoaa käsivarren, kun ulkona on liukasta ja antaa takin päältään, kun tuuli vavisuttaa minua luihin ja ytimiin.

Ihana mies poikkeaa kotimatkalla hakemassa minulle tamponeja, jos olen unohtanut ostaa niitä kaupasta.

Ihana mies tietää, koska minä häntä haluan ja hän tietää senkin, kuinka minut saa haluamaan. Ihana mies saa loistavia ideoita ja osaa puhua minut ympäri siten, että kuvittelen ideoiden olevan omiani. Ja sitten kun ehdotan hänelle hassuja, ihana mies tekee mielihyvin kaiken, koska olivathan ideat alun perin hänen omiaan.

Ihan mies tekee sellaistakin, mitä hän ei ole itse keksinyt. Hän tekee asioita, joita minä itse häneltä pyydän.

Ihana mies ymmärtää, että olen tunteellinen ja hajamielinen hömppä, joka nauraa hersyvästi ja itkee liikutuksesta päivittäin. Ihana mies tietää, että nauran ja itken ilman syytäkin ja silti kaikki on elämässämme hyvin. Ihana mies ei ylläty, kun unohdun tietokoneelleni kirjoittamaan ja ruoka palaa hellalla pohjaan.

Ihana mies muistaa aina, mihin jätin avaimeni tai kännykkäni ja missä minun kassini mahtaa olla.

Ihana mies katsoo syvälle silmiini ja saa minut kaikkien näiden vuosien jälkeen vieläkin häkeltymään. Ihana mies osaa olla hiljaa ja sanoa katseellaan kaikki ne sanat, joita haluan sillä hetkellä häneltä kuulla. Ihana mies saa minut punastumaan ja tuntemaan itseni teini-ikäiseksi lähestyvien vaihdevuosieni kynnyksellä.

Ihana mies saa minut rakastumaan itseensä yhä uudelleen.

Ihana mies on rakkauteni arvoinen. Hän on se vastinkappale ja luonnonvoima, jonka vierelleni haluan ja tarvitsen. Ihana mies myös osaa muistuttaa, ettei hän olisi lainkaan niin ihana, jollei hänellä olisi ihanaa vaimoa.

Ihana mies on ihana siksi, koska meillä on hyvä yhdessä.

Minulle ihana mies on aviomies, mutta ihana mies voi olla kuka tahansa. Hän voi olla veli, isä, vaari tai serkku. Hän voi olla oma poika tai naapuri, joka auttoi hädän hetkellä. Hän on kuka vain, kenen kanssa naisella on hyvä olla.

Vaikka ihanan miehen ominaisuudet vaihtelevatkin, yksi asia heissä kaikissa on samaa. Ihanat miehet vastaavat täydellistä kokonaisuutta toiselle ihmiselle ja he saavat meidät tuntemaan itsemme onnekkaiksi.

Sellainen on ihana mies. Ainakin minun mielestäni. Millainen on sinun ihana miehesi?

Hyvää keskiviikkoa ihanille miehille ja kaikille heitä rakastaville.

Toivottaa,

Yhden ihanan miehen vaimo

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Huumorintajuista ja sarkastista suhtautumista elämän eri osa-alueisiin keski-ikäisen, ylipainoisen naisen näkökulmasta kilpirauhasen vajaatoiminnan sanellessa vaakalukeman. Blogissa pohditaan lihavan naisen markkinoita niin työelämässä, rakkaudessa kuin muissakin sosiaalisissa kanssakäymisissä ja vakuutellaan, että rehevä nainen on jokaisen painokilonsa arvoinen.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat