Näissä juhlissa tarjottiin pelkkää kakkua! Samaa taikinaa käytettiin useaan kakkuun. Koristelulla ja täytteillä niistä tuli paljon eirlaisia kakkuja.
Näissä juhlissa tarjottiin pelkkää kakkua! Samaa taikinaa käytettiin useaan kakkuun. Koristelulla ja täytteillä niistä tuli paljon eirlaisia kakkuja.

On se aika vuodesta kun viikot täyttyvät juhlilla. Peruspyhien lisäksi me juhlimme tänä keväänä ainakin synttäreitä, ristiäisiä ja lähestyvää kesää.

Kevään juhliin leivotaan jos jonkinlaista kakkua ja torttua. Isompia juhlia järjestäessä hommaa kannattaa jakaa sukulaisille tai ystäville. Yhden kakun leipominen on pieni vaiva, mutta helpottaa juhlajärjestäjää kummasti. Aina voi myös ulkoistaa osan kokkailuista ostamalla ruokia valmiina pitopalveluilta ja leipomoilta.

Ajattelimme antaa osamme helpottaaksemme kevään juhlien järjestelyä. Tässäpä siis muutama vinkki ja linkki juhlanjärjestäjälle.

- Suunnittele ja tee se huolella. Kirjaa ylös menu ja tee kauppalista. Tämä auttaa myös hahmottamaan, minkä verran juhliin menee rahaa. Stressitaso ei myöskään pääse nousemaan hallitsemattomiin sfääreihin. Huom! Suunnittelua tukemaan sopii kaataa lasillinen hyvää viiniä.

- Testaa reseptit ennakkoon tai valitse ainakin jokunen satavarma resepti. Usein vieraat jopa odottavat emännän tekevän sitä samaa ihanaa piirakkaa kuin aina ennenkin, joten turha vaivata päätään hurjilla kokeiluilla. Tämäkin laskee stressin määrää. (Alla linkkejä resepteihin, jotka tiettävästi toimivat!)

- Oikaise. Kukaan ei huomaa jos et kerro, että ostit piirakkapohjan pakastealtaasta, vaniljakastikkeen purkissa tai käytät valmista majoneesia. Tai no, majoneesin saattaa kyllä huomata, paitsi jos maustat sitä valkosipulilla, limellä ja tuoreilla yrteillä. (Silloinhan se muuttuu itse tehdyksi..).

- Paista ennakkoon ja pakasta. Vanha kikka, mutta helpottaa huomattavasti kun jakaa työtaakan useammalle päivälle tai jopa viikolle.

- Pullat, sämpylät ja pasteijat voi pakastaa raakapakasteena, eli pakastaa kohotetut tai täytetyt leivonnaiset sellaisenaan, ja paistaa vasta juhlapäivänä. Kakkupohjat voi pakastaa valmiina kuten piirakatkin.

- Mene metsään, päästä luovuus valloilleen ja säästä. Koristele ja kata juhlat hyödyntämällä luonnonkukkia, oksia, kiviä ja käpyjä. Käytä villiyrttejä ja kukkasia myös ruokien koristelussa.

- Pyydä apua juhlapäivään. Kutsu pari läheistä vierasta tuntia etukäteen ja ulkoista viimehetken roskien vieminen ja eteisen naulakon raivaus heille. Kolme käsiparia toimii nopeammin kuin yksi!

- Ota rennosti. Niin juhlajärjestelyissä kuin itse juhlissa. Nauti leipomisesta ja pura taikinan vaivaamiseen kaikki stressi. Kaada tässä kohtaa toinen lasillinen viiniä.

- Oikaise lisää. (Shh!)

Näistä linkeistä löytyy juhliin sopivia, testattuja blogimme reseptejä:
Värikkäät skumppadrinkit
Skumppa-omenadrinkki
Parsa-briesalaatti
Kesäkurpitsa-savulohirullat
Ranskalainen suklaakakku
Puolukka-kookosraakakakku

Kirja-arvonta:
Juhlaruokien inspiraatioksi päätimme arpoa kirjan blogin lukijoiden kesken. Kommentoi tämän postauksen kommenttikenttään, minkälaista juhla-apua, vinkkejä, reseptejä tms. haluaisit meidän postaavan blogissa. Kommentoijien kesken arvotaan Kuppikakut-kirja. Muista jättää sähköpostiosoitteesi, jotta saamme ilmoitettua voittajalle.

Rentoja ja stressittömiä juhlia!

Kommentit (17)

Heippa, kaipaisin ideoita vappupiknikille. Mielellään sellaisia eväitä, jotka voisi valmistella jo vappuaattoa edeltävänä päivänä. Vappu on aina täynnä hyörinää ja aikaa on vähän. :) Anni

Helppoja juustokakkuohjeita kaipailisin, niitä aion tehdä kevään ja kesän juhlii, mutta inspiraatiota ei ole.

t. sikkuralla

No nyt kaipaisin gluteenittomia ohjeita! Helppoja ,jos sellaisia onkaan , ja tietty maukkaita

Kaipailisin täytekakkujen täyttämiseen vinkkejä, mitä erilaista ja tietenkin jotain oikein hyvää sinne kakun väliin voisi laittaa...

Jotakin helppoa ja nopeaa esim Vappu- ym illanistujaisiin. Sellaista hyvää ja aika yksinkertaista. 

Uusia yhdistelmiä ruokaisiin salaatteihin ja leivonnaisia, jotka eivät ole ihan hirveitä kaloripommeja.

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto