Kysyimme ennen joulua teiltä toiveita postauksista. Saimme pyynnön kirjoittaa ravintoloista. Sekös meitä ilahdutti, sillä syöminen on lempipuuhaamme.

Suuntasimme syöpöttelemään Helsingin Punavuoreen Hoku-ravintolaan. Hokun ruoka on tyyliltään havaijilaista, mutta moniin annoksiin on otettu  vaikutteita Aasiasta. Illallistimme arki-iltana jo heti viiden aikaan ravintolan auettua ja ravintolassa oli ensimmäisen tunnin ajan hiljaista. Loppuillasta ravintola tuli täyteen ja pöytävaraus ravintolaan onkin suositeltava.

Hokun lista sopivan mittainen. Yhdelle aaneloselle mahtui kaikki ravintolan ruoat. Valitsimme alkuruokalistasta kaksi eri annosta. Beef tataki oli erinomaisen hyvää: pintakypsytetty liha oli mureaa ja kastike mukavan suolaista ja hapanta. Annos oli raikas, joka on melko harvinaista liharuoille. Toinen alkuruoka oli gyozat, jotka ovat japanilaisia lihanyyttejä. Ne olivat onnistuneita, mutta kalpenivat kyllä beef tatakille.

Pääruoaksi tilasimme molemmat kuhaa, joka oli täytetty lumiravulla ja katkaravuilla. Annoksessa parasta oli ihanan hapokas börre eli beurre blanc kastike. Börreä oli onneksi annosteltu reilusti! Myös kuha itsessään oli hyvin valmistettu ja sisälle kääräistyt äyriäiset olivat pysyneet mehukkaina.

Hoku on pieni paikka, jossa on mutkaton tunnelma eikä turhaa hössötystä tai yrittämistä. Sopii niille, jotka etsivät rauhallista tunnelmaa ja pitävät aasilaisesta twististä.

Herkutellen,

PS. Kurkkaa lisää börren kaltaisia keittiöslangisanoja täältä!

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto