Taskussa kannattaa aina pitää muutama luottoresepti. Varsinkin sellainen, jolla voi hurmata ystävän. Tässä suklainen luottokakkuni, jota valmistan ystävilleni juhlapäivänä, tai ihan muuten vaan.

Tämä ranskalainen suklaakakku on kuohkea ja jauhoton. Se ikään kuin häviää suuhun. Syntistä ehkä, mutta kakku toimii myös yöpalana. Etenkin hyvän ystävän kanssa, suoraan vuoasta lusikalla syötynä.

Vaikket ole vieressäni, olet aina mielessäni.
Vain parasta teille, ystäväni.

Ranskalainen suklaakakku

200 g taloussuklaata (tms. tummaa suklaata)
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen. Jos käytät kiertoilmaa, lämmitä uuni 170 asteeseen.
Vuoraa irtopohjavuoan (22-25 cm) pohja leivinpaperilla.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sulata myös voi. Sekoita suklaa ja voisula keskenään. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset puhtaisiin, kuiviin kulhoihin.
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja  lisää 1 dl sokeria pikkuhiljaa joukkoon, kokoajan vatkaten. Vaahto on valmis, kun se on kiiltävä ja ei irtoa kulhosta kallistaessasi kulhoa.

Vaahdota keltuaiset ja toinen desi sokeria vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos ja keltuaisvaahto keskenään.
Nostele valkuaisvaahto parissa erässä varovasti seoksen joukkoon.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä, mutta kakku tuntuu edelleen löysältä.

Anna kakun vetäytyä vähintään 30 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Tarjoa kakun kanssa hunaja-vaniljavaahtoa.

Tallensin vaahdon ja tämän kakun ohjeen virtuaaliseen keittokirjaamme, josta saat sen kätevästi talteen.

Vinkki! Voit valmistaa kakun edellispäivänä, sillä tämä kakku maistuu myös jääkaappikylmänä!

Herkullisia hetkiä,

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto