Ainakin meidän lähi-ässään on ilmestynyt uusi tulokas: ruukussa myytävä lehtikaali. Ensimmäisen ruukun käytin ihan vaan salaattiin. Maku ja rakenne muistuttivat huomattavan paljon rucolaa. Toisen ruukullisen sekoitin wokkiin ja toimi taas! Ruukkulehtikaali on rakenteeltaan hennompi ja siksi ehkä helpommin lähestyttävä kuin lehtiruodeistaan kammoksuttu perinteinen lehtikaali.

Päätin viimeisimpänä kokeilla lehtikaalia yhteen vakkaripikapastaan. Pikapastalla tarkoitan sellaista pastaa, jonka ainekset vaan pilkotaan sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Tästä pastasta tuli melkeimpä puoliksi salaatti, koska lehtikaali oli niin hirmu runsas.

Jos kiinnostuit ruukkulehtikaalista lue lisää Sopasta!

Katkarapukesäpasta

4 annosta

15 minuuttia

400 g pastaa

1 ruukku basilikaa

1 ruukku korianteria

2 valkosipulinkynttä

1 punainen chili

1 ruukku lehtikaalia

2 avokadoa

1 lime

reilu loraus oliiviöljyä

1 pss (180 g) katkarapuja

suolaa ja mustapippuria

Laita pastavesi kiehumaan.

Hienonna basilika, korianteri, chili ja valkosipuli. Irrota lehtikaalista lehdet ja puolita avokadot. Voit kaapia avokadon lihan pienellä lusikalla tai kuutioida avokadon.

Lisää pastat, kun vesi kiehuu.

Ota esille tarjoilukulho ja nosta yriti, lehtikaalit ja avokadot kulhoon. Purista lime ja lorauta öljy kulhoon.

Valuta pastat ja jätä hetkeksi odottamaan. Sillä aikaa kuumenna pastakattilassa öljy. Lisää kuumaan öljyyn valkosipuli ja chili. Anna tiristä hetki ja lisää katkaravut. Kun katkaravut ovat pehmenneet lisää vielä pasta.

Sekoita kaikki tarjoilukulhossa ja nautiskele.

 

Kesäterveisin,

Riikka

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto