"Saanko tämän reseptin?" -kysymys ilahduttaa joka kerta. Mitä jos kaivaisit nämä bravuurireseptisi esiin ja antaisit ne parhaan lahjaksi ystävälle.

Hyvä resepti on aarre. Kun on löytänyt hyvän reseptin ja hionut siitä omannäköisen, voi olla tyytyväinen. Mikset jakaisi iloa ympärillesi ja lahjoittaisi parhaita reseptejäsi täsmästi ystävillesi. Anna sokerihiirelle paras kakkureseptisi ja kastikkeiden ystävälle täydellinen punaviinikastikkeen resepti.

Reseptin mukaan voit paketoida reseptiin liittyvän lahjan, kuten kakkuvuoan tai pullon punkkua. Me päätimme paketoida täydellisen reseptin kylkeen purkillisen kuivattuja sieniä.

Tiinan sienisoosi

reilu nokare voita

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 dl kuivattuja suppilovahveroita

1 rkl vehnäjauhoja

4 dl vettä

2 dl kuohukermaa

100 g sulatejuustoa esim. Valio Koskenlaskija voimakas

2 cl konjakkia tai sherryä

suolaa

ripaus valkopippuria myllystä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Sulata voi pannussa ja murenna suppilovahverot käsin pannulle. Lisää hienonnetut sipulit. Kuullota sipuleita ja sieniä pannulla muutama minuutti.

Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon noin desi vettä voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitten loppu vesi ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää kerma ja kiehauta. Sekoita kastikkeen joukkoon paloiteltu juusto. Sekoittele, kunnes juusto sulaa joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Viimeistele kastike konjakilla tai sherryllä ja kiehauta. Tarjoa juhla-aterialla.

Jos haluat antaa isomman kasan reseptejä, tsekkaa vuoden parhaat keittokirjat!

Joulu jo lähestyy,

PS. Ilmoitamme Eat Helsinki -arvonnan voitajille tänään voitosta!

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto