Sokeria, voita, suolaa ja pähkinöitä. Kaikki herkut yhdessä paketissa. Mukaan vielä joulumausteita ja avot, joulun herkullisin karkki on valmis!

Pähkinäinen joulukarkki

150 g pähkinöitä

ripaus suolaa

150 g fariinisokeria

0,5 dl vettä

0,5 dl siirappia

50 g voita

1 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua neilikkaa

1/2 tl soodaa

ripaus sormisuolaa

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripauta pähkinöille kevyesti suolaa. Siirrä paahdetut pähkinät sivuun odottamaan.

Kuumenna fariinisokeri, vesi, siirappi, voi ja mausteet soodaa ja suolaa lukuunottamatta paksupohjaisessa kattilassa. Keitä noin viisi minuuttia tai kunnes seos on paksua siirappia.

Lisää seoksen joukkoon paahdetyut pähkinät ja sooda. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pellille ohueksi levyksi. Lisää lämpimän karkkilevyn pinnalle hieman sormisuolaa.

Jäähdytä levy, peitä kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Leikkaa jäähtynyt karkkilevy sopiviksi annospaloiksi.

Vinkki: Pakkaa palat esimerkiksi tyhään konvehtirasiaan tai tarjoilualustalle leivinpaperin päälle, yhteen kerrokseen.

Herkullisia paketointihetkiä!

PS. Blogissamme on edelleen käynnissä arvonta, jossa voit voittaa Eat Helsinki -kirjan!

PPS. Muistathan seurata keittokirjaamme Soppa 365:ssä ja tallentaa tämäkin resepti.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto