Ruokalahjat voivat olla paljon muutakin kuin jouluherkkuja. Hyvä lahja voi olla myös ravintolaillallinen tai lupaus käydä kaverin puolesta kaupassa, kun kiire yllättää.

Työkiireet riepottelevat itse kutakin. Vaikka kauniit pikkuleivät ja itse tehty suklaa olisivat ihania ajatuksia, resursseja näpertelyyn ei aina yksinkertaisesti vaan ole. Ideoimmekin listan lahjoista, jotka ovat oivallisia ruokalahjoja, vaikkeivät olekaan itse tehtyä ruokaa.

1. Ravintolaillallinen Pikkujouluaika on ravintoloiden sesonki ja kaikki paikat tursuavat äärirajoilla. Tammi- ja helmikuu ovat ravintoloissa hiljaista aikaa. Voit siis valita lempiravintolasi tai kuumimman trendimestan. Luultavasti pöytä irtoaa. Hyvän ruoan lisäksi tarjoat ystävällesi yhteistä aikaa kanssasi ja irtioton arjesta.

2. Kauppalista Arjen keskellä kauppareissut ovat välillä horror! Päässä pyörii aina yksi ja sama kysymys: ”Mitä söisin tänään?”. Mitä jos suunnittelisit ystävälle viikon ruokalistan ja kauppalistan, jonka avulla kaikki ruokaostokset voi hoitaa kerralla.

3. Juhla-apua Lupaa ystävällesi joululahjaksi apua. Lupaa, että seuraavan kerran, kun kaverisi järkkää bileet, olet apuna. Lupaa sellaista apua, jossa olet hyvä. Voit leipoa kakun tai ostaa skumpat. Ihan kumpi vaan on lähempänä osaamistasi. Tietenkin, jos olet taitava siivoamisessa voit luvata etu- tai jälkikäteen siivousapua.

4. Uutta oppia kurssilta Opistot pursuilevat ruokakursseja. Onko kaverisi tumpelo, eikä osaa keittää edes puuroa? Hyvä, ilmoita hänet Kokkauksen alkeet kurssille työväenopistoon. Vai onko hän fanaattinen perinneruokaintoilija? Marttojen makkarakurssille mahtuu varmasti. Kurssit ovat yleensä kohtuuhintaisia ja voitte tietenkin mennä myös yhdessä.

Haluamme tarjota blogimme lukijoille yhden ruokalahjan, joka voisi yhtä hyvin olla tuolla äskeisellä listalla. Saimme nimittäin arvottavaksi kaksi Eat Helsinki -kirjaa.

Kirjan ideana on antaa 12 ruokaelämystä Helsinkiläisissä ravintoloissa. Jokainen kirjan ravintola tarjoaa kirjaa näyttämällä yhden pääruoan veloituksetta. Kirjassa on parikin hauskaa puolta. Ensinnäkin se kannustaa kokeilemaan uusia ravintoloita ja toisekseen nousemaan sohvalta kaupungin vilskeeseen. Tärkeimpänä on tietysti hyvä ruoka. Kirja sisältää pienen esittelyn kustakin ravintolasta. Se maksaa on 34 euroa eli jo yhden edun käytettyä on lunastanut hinnan takaisin.

Jättämällä kommentin alle olet mukana arvonnassa! Kirjoita kommenttiisi palaute blogista tai postausidea. Muista jättää toimiva sähköposti, jotta saamme ilmoitettua palkinnon voittajille!

Joulu mielessä,

Kommentit (31)

Vierailija

Juhla-apu on testattu ja aina toimiva lahjaidea. Ja arkiapu myös. Itse olen saanut joululahjaksi vaatekaapin siivouksen.

- Kaisa

Vierailija

Postausidea: mukavat ravintolat lapsille =). Mukaan mahtavaan arvontaan!

Siinatar

Vierailija

Haluaisin itse lahjaksi tuon viikon arkiruokalista, loistoidea. Tehkääpä te postaus siitä :)

Mukana arvonnassa!

Maarit

Vierailija

Olin kyllä kirjasta kuullut, mutta en ollut tajunnut tätä ideaa mikä tässä on.... Hitsin kiinnostavaa. Niinä harvoina kertoina kun ulos lähtee syömään, tulee helposti valittua ennestään tuttu paikka.. kivaa kokeilua!

Arvonnassa myös mukana.

-tiiti66-

Vierailija

Todella kiva idea! Tästä täytyy vinkata parille tutulle. Arkiruokalista kiinnostaa minuakin :)

Miinamaria

Vierailija

Pikkujoulupostauksessa oli helppo ja herkullinen pikameny. Lisää samantapaista!

Vierailija

Pidän blogista ja sen aika minimalistisesta tyylistä. Toivoisinkin postauksia hieman useammin. Mukana arvonnassa :)

 

- Anna

Vierailija

Aivan ihana kirja ja ihan huippu lahjaidea :). Olisi hauska lukea ruokakokemuksia vaikka erilaisista ravintoloista.

-Marju

Vierailija

Olisi kiva lukea postauksia ravintoloiden ruokalistoista, niiden erittelystä ja esittelystä.

ahle

Vierailija

mahtava idea tämä, juuri tällaista kaipaisi motivoimaan sohvalta nousemiseksi. ehdottomasti mukana arvonnassa.

Vierailija

Parhaat lahat ovat jaettavia, yhdessä tekeminen, auttaminen. Mukana arvonnassa.

MM

Vierailija

Teidän henkilökohtaiset top 5 listanne, mihin ravintoloihin menisitte mieluiten syömään kun vaihtoehtona on kaikki maailman ravintolat! :)

Arvonnassa mukana!

Vierailija

Lahjakortti ravintolaan on loistava lahjaidea! Ja tämä kirja vaikuttaa ihanalta lahjalta myös, taidanpa vinkata puolisolle, jos arpaonni ei suosi, että tämän haluan synttärilahjaksi.

Postausaihe ensi vuoden joulun alusaikaan: vaihtoehtoja glögille. Rommitoti on niin nähty ja haluaisin pikkujouluisin juoda muuta kuin iänikuista glögiä. Saisiko viskistä jotain kiinnostavaa aikaan?

 

maria

 

Vierailija

Hei!

Kaikenlaiset ruokaideat ovat tervetulleita. Varsinkin arjen ruokiin kaipaan usein uusia tuulia, ettei menisi aina samalla tutulla kaavalla.

ja arvonnassa mukana!

eMaarit

Vierailija

Oispa kiva lahja tuo kirja! Olen miettinyt sitä jo monta vuotta, mutta vielä ei ole tullut hankittua kenellekään..

Vierailija

Olen jo useampana vuonna ostanut tätä kirjaa lahjaksi nuorisolle. He käyvät usein ulkona syömässä joten kirjan tuoma etu on ollut mieleinen lahja pitkin vuotta. Kommentoivat ettei siihen ja siihen ravintolaan olisi muuten tulllut mentyä, mutta nyt mennään toistekkin.

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto