Moni on tällä hetkellä erään tietyn ongelman äärellä: mitä joululahjaksi äidille, veljelle, ystävälle, naapurille tai sukulaiselle? Samassa tilanteessa olemme mekin. Päätimme suunnitella meitä ja teitä auttavia herkkusuiden lahjoja. Esittelemme blogissamme niin monta ruokalahjaa, kuin suinkin kerkeämme jouluun mennessä paketoida. Tässä ensimmäinen herkkulahja, olkaa hyvä!

Itse tehty suklaa on vakuuttava lahja. Sen eteen ei edes tarvitse nähdä paljoa vaivaa, kun oikaisee pikkaisen. Sulattamalla hyvää tummaa suklaata ja sekoittamalla suklaaseen mausteita ja lisukkeita, voi valmistaa persoonallisia suklaita – jokaiselle ystävälle omanlaisensa.

Teimme rouskuvaa popcorn-suklaata.  Mausta suklaa, millä ikinä keksit, esimerkiksi kaneli ja appelsiini voisi olla ihana yhdistelmä. Yhtälailla suklaaseen sujahtaisi hunajapaahdetut mantelit tai chili ja sormisuola. Yhteen levyyn voi yhdistää vaikkapa isän lempparimaut ja aina nuhaiselle kaverille voi pyöräyttää inkiväärisen suklaalevyn flunssankarkoitukseen. Yhden illan talkoilla syntyy monta levyä, sillä yhden tekemiseen menee vain hetki. Nopeuta suklaatalkoita jäähdyttämällä levyt pakkasessa.

Näyttävän suklaalevyn saa, kun käyttää suklaalle tarkoitettua muottia. Yhtälailla suklaata voi valmistaa leivinpaperilla vuoratussa vuoassa. Isomman satsin valmistamiseen sopii uunipelti.

Popcorn-suklaa

1 levy (200g) tummaa suklaata

1-2 dl popcorneja

Poksauttele popcornit mikrossa. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.

Laita kerros popcorneja vuoan pohjalle ja kaada sula suklaa päälle. Levitä suklaa  lusikalla  tai nuolijalla tasaiseksi ja jäähdytä jääkaapissa tai pakkasessa.

 

Ai niin! Joululahjojen tekoa rytmittämään voi käyttää vaikka näitä soittolistoja!

Suklaaterkuin,

Kommentit (1)

Äh ;-)

Eihän tuo ole itse tehtyä suklaata nähnytkään!

Tuo on itse tuunattu/"maustettu" kaupan suklaalevy.

Etsin epätoivoisesti ohjetta kookosrsvasta, kaakojauheesta ja kermasta pääasiassa koostuvalle itse tehdylle suklaalle.

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto