Välipalaihminen tarvitsee ruokaa tasaisin väliajoin, jotta elämä pysyy mallillaan.

Myönnän olevani välipalaihminen. Tarvitsen siis ruokaa mahdollisimman tasaisin väliajoin. Pähkinävoista tehty välipalapatukka auttaa selviämään päivästä ilman nälkäkiukkukohtauksia, mutta tässä patukassa piilee myös yksi ongelma: se koukuttaa ja pahasti.

Himoitsin itse tehtyä pähkinävoita heti, kun Riikka tässä taannoin postasi reseptin. Nyt olen tehnyt kyseistä herkkua jo pariin otteeseen. Koukuttavaa ja monikäyttöistä - etenkin välipaloissa.

Pähkinävoista saa helposti oivallisen välipalapatukan, kun joukkoon sekoittaa siemeniä ja hiutaleita.

Tässä ohjeessa on käytetty paahdettuja kaurahiutaleita ja kurpitsansiemeniä, mutta mikäpä estää sekoittamasta joukkoon jotain muuta.

Minä aion upottaa seuraavaan pähkinävoipatukkasatsiin kaikki pussien pohjat kookoshiutaleista seesaminsiemeniin - mitä kaapista nyt sattuukaan löytymään.

 

Pähkinävoipatukat

2 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä
100 g pehmeitä taateleita
noin 2 dl pähkinävoita
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Levitä kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Laita taatelit likoamaan haaleaan veteen 10 minuutiksi. Valuta taatelit ja laita ne pähkinävoin kanssa blenderiin. Pyöritä, kunnes massa on tasaista. Lisää joukkoon myös hunaja, pehmeä kookosöljy ja suola.

Kaavi pähkinätahna kulhoon. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet ja sekoita.

Levitä pehmeä massa noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi pieneen uunivuokaan tai leipävuokaan leivinpaperin päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin kohmettumaan.

Leikkaa levystä sopivan kokoisia välipalapatukoita. Säilytä viileässä.

Maukkaita välipalahetkiä,

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto