Pikkujoulukausi on ihana ja bileissä on kiva ravata. Punaviini on hyvä vakiotuliainen. Entäs, kun vieraat saapuvatkin omaan kotiin? Silloin on helppo stressaantua ja ylisuorittaa. Päätimme välttää sellaisen touhun ja loimme pikkujoulumenun, joka valmistuu 15 minuutissa.

Pikkujoulumenu

Persimon-Serranosalaatti

Uunin pehmeä brie

Artesaanileipää

Karamellisoituja pähkinöitä

Macarons

Glögibooli


 


Valitse oikein kaupassa

Tärkeintä on valita oikeat tuotteet kaupasta. Sipsit ja karkit saa kilautettua kippoon noin kahdessa minuutissa, mutta ne eivät sovi nyt tunnelmaan. Naksuhyllyllä kurkota siis kohti pähkinöitä. Valitse pussillinen karamellisoituja manteleita tai sekapähkinöitä. Niissä on mukavasti itse tehdyn vaikutelmaa. Myös juuressipsit ovat elegantti valinta.

Leipäosastolla valitse se leipä, joka näyttää eniten italialaisen isoäidin tekemältä. Älä missään nimessä ota suolakeksejä tai muita valmiita korppuja. Ne luovat hätäisen tunnelman. Valitse briejuustoksi kokonainen kiekko juustoa. Yksittäiset suikaleet eivät säväytä.

Kurkut, tomaatit ja salaatit saa nyt unohtaa. Ota pussillinen persimoneja. Ne on helppo ja nopea käsitellä ja kaiken lisäksi kauden herkku. Myös viikunat ja pienet omenat sopivat persimonin kanssa ja ovat vikkeliä pilkkoa.

Nappaa koriin vielä paketti ilmakuivattua kinkkua, yrttipuska koristeluun ja pakkasesta macaronseja (esimerkiksi Pirkalla on hyviä!).

Kaikki valmiiksi vartissa

Kaunis esillepano on tärkeä. Äidiltä opittu kikka on nostaa tarjoiluastiat jo edellisenä päivänä tai ennen kauppareissua pöydälle. Silloin kokonaisuudesta nätti ja touhuilun voi aloittaa heti kaupasta kotiuduttua. Servietit, hauskat pillit ja kynttilät ovat varmoja tunnelmanluojia.

Kotona aloita laittamalla uuni päälle ja sujauttamalla juusto sisään. Tee seuraavaksi salaatti. Pilko leipä tikuiksi ja laita pähkinät esille. Nostele macaronsit lautaselle ja halutessasi tee vielä maailman nopein glögibooli. (Katso kaikki reseptit virtuaalisesta keittokirjastamme.)

Ota juusto uunista ja taivuttele päälle pari yrtin oksaa. Nosta kaikki kauniisti pöytään. Valmis!

  

Rentoja juhlia toivotellen,


 

Kommentit (1)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto