Olemme molemmat viettäneet ansaittua (ruoka)lomaa ja siksi blogissa on ollut hiljaista viime aikoina. Loman aikana olemme reissanneet tahoillamme - Riikka kaukana Kanadassa, minä Köpiksessä ja Savossa. Pari asiaa on yhdistänyt molempien lomailua: hyvä ruoka, juoma ja ystävät.

Ajattelimme jakaa muutaman ruoka-ajatuksen ja ravintolasuosituksen matkoiltamme, jos suuntanasi vaikka sattuisi olemaan Kööpenhamina tai Toronto. Vaikka et matkustaisi omaa keittiötä kauemmas, voit silti fiilistellä mukana ja nauttia pienestä virtuaalisesta ruokamatkasta.

Kööpenhamina


Tanskalaiset pitävät oluesta, kuten moni suomalainen, minä mukaan lukien. Oluen ystävälle Köpis sopiikin oivallisesti, sillä maukkaita paikallisia oluita tarjoillaan joka kuppilassa. Valikoima vaihtelee suurten brändien massatuotteista pienten paikallisten tuottajien taidonnäytteisiin. Oluen kanssa kannattaa ehdottomasti syödä smørrebrødejä (suomalaisittain smörrebröd). Näyttävät avoimet voileivät päällystetään erilaisin täyttein ja koristein. Itse pidin erityisesti klassisesta paahtopaistin ja piparjuuren yhdistelmästä. Klassisten yhdistelmien lisäksi tarjolla oli trendikkäitä yhdistelmiä, esimerkiksi ylikypsän possun, rapean possunnahan ja pikkelöityjen kasvisten yhdistelmä. Saadakseen laajan käsityksen kaupungin leipätarjonnasta, täytyy Smörrebrödejä nauttia mahdollisimman usein.

Yksi pakollinen nähtävyys matkallani oli paikallinen kauppahalli, Torvehallerne. Kaksi lasirakennusta ja piha-alueen käsittävä kauppahalli pursuaa tuoksuja, ihmisiä ja ruokaa. Runsas tarjonta paikan päällä nautittavia ruokia takaa, ettei hallista poistuta nälkäisenä.

Kaupunki on täynnä herkkukauppoja, leipomoita, kahviloita ja huippuravintoloita. Köpiksessä sijaitsee neljä kertaa maailman parhaaksi ravintolaksi valittu Noma, jossa käynti jäi valitettavasti haaveeksi. Sen sijaan nautin kelpo brunssin Meyers Delissä, jonka omistaja Claus Meyer, on Noman perustajajäsen. Lounaan, brunssin ja kahvilatuotteiden lisäksi delissä myydään kotiin viemiseksi leipiä, kokkikirjoja, mehuja, hilloja ja täydellistä take away -kahvia.

Annan vahvan suosituksen Köpiksestä niille, jotka haluavat nauttia rennosta menosta ja hyvästä ruoasta ja juomasta, vaikka ravintolalasku ei juuri Suomen hinnoista poikkea. Jo pelkästään olut ja Smörrebrödit riittävät syyksi varata matka Köpikseen.

PS. Palaan joku toinen kerta siihen Savon matkailuun..

Kommentit (2)

Vierailija

Kiitos, tämä sattuikin sopivasti, kun olen lähdössä Köpikseen aivan näillä näppäimillä. Oliko Meyers Delin brunssi noutopöytä- vai lautasannossysteemillä?

Tiina V.
Liittynyt7.1.2014

Kiva, että juttu sattui sopivasti! Meyers Delin brunssi tarjoiltiin annoksina: ensin tuotiin talon leipää ja voita sekä ihana jogurttiannos. Sen jälkeen tarjoiltiin erilaisia pikkuannoksia ja juustoja sisältävä setti, joka näkyy tuossa alimmassa kuvassa. Mukavaa ja herkullista Köpiksen matkaa!

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto