Alkaa tuntua keväältä. Heti herätessä tekee mieli jäätelöä. Mahtavinta on, että on olemassa jäätelö, jota voi syödä joka aamu.

Aamupalajäätelö valmistetaan jäädytetyistä banaaniviipaleista.  Kohmeiset banaaniviipaleet nakataan blenderiin pyörimään ja lopputuloksena on pehmeä & terveellinen jäätelö.

Banaanin joukkoon voi lisätä oman mielikuvituksen mukaan muita kohmeisia hedelmiä, marjoja tai vaikkapa pähkinävoita. Kun valmiin jäätelön päälle lisää vielä kourallisen pähkinöitä, kookoslastuja tai granolaa, lupaa aamiainen hyvää päivää.

Aamupalajäätelöä voi siis varioida täysin oman fiiliksen mukaan. Tämä simppeli, mustikkainen suoksikkijäätelöni vie kesään.

Aamupalajäätelö

1 banaani
1 ½ dl mustikoita
ripaus kardemummaa

päälle
granolaa

Pakasta banaani edellisenä iltana. Viipaloi kuorittu banaani pakasterasiaan ja laita pakkaseen jäätymään.

Nosta banaaniviipaleet ja (jäiset) mustikat huoneenlämpöön muutamaksi minuutiksi ennen jäätelön valmistusta. (Valmista banaanijäätelö kohmeisista banaaneista, jollet omista supertehokasta blenderiä!)

Laita banaanit, mustikat ja kardemumma tehosekoittimeen ja anna pyöriä, kunnes massa on tasaista. Jos blenderi ei jaksa pyörittää kohmeisia raaka-aineita, lisää joukkoon pieni tilkka vettä tai maitoa.

Kaavi jäätelö kulhoon, lisää pinnalle  granolaa ja nauti.

Huom! Tämä jäätelö on koostumukseltaan pehmismäistä. Jos haluat rakenteesta kovemman, siirrä valmis jäätelömassa pakkaseen 15 minuutiksi.

Kevättä fiilistellen,

Kommentit (1)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto