Tämä jäätelö on yksi oivallisimmista kesäresepteistä. Jädeen tarvitaan vain kolme ainesosaa, pakastin ja hiukan odottelua – esimerkiksi hyvät yöunet.

Olen tarjonnut itse tehtyä jäätelöä kesämökkivieraille. Jäde on saanut vuolaasti kehuja – mitä en tietenkään pistä pahakseni! Jätskissä on kermaisen pehmeä rakenne ja karamellimainen makeus. Kaiken kruunaa jäätelön vaivattomuus ja monikäyttöisyys – sen kanssa sopii tarjota (tai siihen voi sekoittaa) marjoja, hedelmiä, keksejä, marenkia ja sooseja. Toki jäde toimii myös sellaisenaan.

Oikeastaan tuo tarjoamani kesämökkiversio syntyi pienestä erheestä.  Halusin syödä jäätelöä mökillä, mutta kaupasta ostettua jäätelöä ei saa kuljetettua sulamatta mökille saakka. Muistelin pari vuotta sitten Kodin Kuvalehdelle tekemääni kotitekoisen jäätelön reseptiä. Olevinaan muistin ainesosat ja määrät, mutta toisin kävi. Onneksi hyvin.

Itse tehty jäätelö

3-4 dl kuohukermaa

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

1 limen mehu

 

Vaahdota kerma. Sekoita vaahdotettu kerma ja kondensoitu maito keskenään ja mausta limenmehulla. (Jos haluat lisätä raikkautta, sekoita joukkoon myös raastettu limen kuori.)

Pakasta laakeassa astiassa yön yli. Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua.

 

Herkullista jäätelökesää,

 

Ps. Kurkkaa täältä Kodin Kuvalehteen tekemieni jätskikastikkeiden ohjeet. Suosittelen erityisesti inkivääri-chilisiirappia ja vaahtokarkki-vadelmakastiketta.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto