Myönnettäköön, pidän suklaasta. Kukapa ei pitäisi? Suklaansyöntiin löytyy aina syy. Esimerkiksi paahdettua valkosuklaata kannattaa syödä, mikäli haluaa olla trendikäs. Tai jos trendeistä ei välitä, niin löytyyhän niitä muitakin syitä – ainakin minut jo pieni pala valkosuklaata tekee onnelliseksi. Jos trendikkyys on sopiva syy suklaan syöntiin, kannattaa bongata lisää hyviä (teko)syitä täältä.

Suklaa sopii yllättävän hyvin paahtoleivän päälle tai croissantin kaveriksi. Chili-suklaatahna antaa potkua marraskuiseen aamuun ja sitä voi tarjota vaikka isänpäivän aamiaisella. Jos suklaatahna tuntuu liian överiltä aamutuimaan nautittuna, niin ei hätää! Tämä herkku sopii vuorokauden jokaiseen hetkeen, sillä tahna taipuu moneksi: se sopii banaanin kanssa tai kakun kuorrutteeksi ja siitä valmistaa lämmittävään kaakaon.

Chili-suklaatahna

1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
1-2 rkl sokeria
1-2 tl chilirouhetta
ripaus merisuolaa

Kiehauta kerma ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Mausta sokerilla, chilillä ja suolalla. Kaada purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Anna tahnan pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoilua tai pehmitä muutama sekunti mikrossa.

Kaakao syntyy sekoittamalla lusikallinen chilisuklaatahnaa kuumaan maitoon. Toki joukkoon sopii lorauttaa tilkka terästystä!

Suklaista viikonloppua!

PS. Lisäsin reseptin blogimme virtuaaliseen keittokirjaan Soppa365:n sivuille, josta sen saa kätevästi talteen!

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto