Lupasin tässä taannoin, että jaan blogissa pari kuusenkerkkädrinkkiohjetta. Toivottavasti kerkkäsiirapit on keitelty, sillä nämä drinkit todella ovat vaivan väärti.

Jos siirappi on jäänyt keittämättä, vielä voi olla toivoa löytää pieniä kerkkiä. Kuuset näet ovat yksilöitä, joista osalla kasvu on toisia hitaampaa. Itse keräsin vielä viikko sitten pieniä kerkkiä pihan varjoisalla puolella kasvavasta kuusesta. Toinen mahdollisuus on ostaa siirappi valmiina. Ainakin Heinäluoman mehiläistarha myy kuusenkerkkäsiirappia nettikaupassaan.

GT on klassikkodrinkki, joka taipuu moneksi. Kerkkägeetee on ihana aperitiivi kesäillalliselle. Syksyllä kuusenkerkkä vaihdetaan karpaloon. Karpalo gin & tonicin ohjeen löydät täältä.

Kuusenkerkkä gin & tonic

1 annos

 

2 tl kuusenkerkkäsiirappia

4 cl giniä

jäitä

1,5 dl tonic-vettä

sitruunalohko

(rosmariinin oksa)

Laita lasin pohjalle kuusenkerkkäsiirappia.

Lisää gini ja sekoita. Lisää reilusti jäitä ja kaada päälle tonic-vesi. Koristele sitruunalla (ja rosmariinilla).

 

Kuusenkerkkämojito

1 annos

 

4 limetin lohkoa

reilusti tuoretta minttua

1 rkl kuusenkerkkäsiirappia

4 cl vaaleaa rommia

jäitä

1 dl ginger alea

loraus kivennäisvettä

Murskaa limelohkoja lasin pohjalla. Lisää mintunlehdet ja murskaa lehtiä kevyesti. Sekoita joukkoon kuusenkerkkäsiirappi ja rommi.

Lisää lasiin reilusti jäitä. Kaada päälle ginger ale ja kivennäisvesi.

 

Kuusenkerkkämojito on yksi parhaista kesädrinkeistä. En malttaisi odottaa helteistä päivää ja hyvän ystävän kanssa jaettua kerkkämojitokannullista.

 

Kippis kesälle,

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto